fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Kinderen rijden op scooter, koh Yao Yai
Koh Yao yai, kinderen rijden op scooter

 Image: ThailandMagazine.com

ONTDEK KOH YAO YAI OP DE SCOOTER!

Scooter rijden op Koh Yao Yai is een erg leuke manier om het eiland te verkennen, de meeste wegen zijn goed en het is er eigenlijk nooit druk! Gelukkig maar want de taxi’s op het eiland zijn behoorlijk prijzig. Een ritje van 10 minuten kost ongeveer 250 baht per taxi.

Als je al wat vaker in Thailand bent geweest dan weet je dat met drie of zelf vier personen op een scooter rijden in Thailand vrij vaak voorkomt. Opvallend op Koh Yao Yai is dat hele jonge kinderen al scooter rijden. De jongste die we gezien hebben was iets van 10 jaar! Aan de ene kant begrijpen we het wel, want fietsen over de toch wel wat heuvelachtige wegen is natuurlijk ook niet te doen met de hoge temperaturen van Thailand. Maar we hopen er toch maar steeds het beste van.

Met de scooter rijden door Koh Yao Yai

 Image: ThailandMagazine.com

Andere toeristen herken je gemakkelijk op de scooter, die dragen namelijk meestal (heel verstandig) een helm, de lokale bevolking doet dat zelden. Waarschijnlijk is er vrijwel geen politie op het eiland of worden de regels niet zo strikt nageleefd.

LET OP!
Belangrijk om te weten als je gaat scooter rijden op Koh Yao Yai is dat de scooters in Thailand eigenlijk vaak motoren zijn, als je geen motorrijbewijs hebt ben je niet verzekerd en zal je reisverzekering geen enkele vorm van schade vergoeden.

Verlaten weg op Koh Yao Yai

 Image: ThailandMagazine.com

Kosten scooter rijden op Koh Yao Yai

Meestal betaal je 250 baht per dag voor een scooter. Een enkele keer zagen we een shop die 300 baht vroeg, met een nogal bijzondere reden trouwens (zie de foto hieronder). Je huurt een scooter meestal in de buurt van je hotel of bij de drukbezochte pieren van Koh Yao Yai. Er is altijd wel een scooterverhuurder in de buurt of iemand die weet waar je er een kunt huren. De behulpzame inwoners van het eiland helpen je graag. 

Het tanken op het eiland gaat ook wat anders dan wij in Nederland gewend zijn. Bij kleine kraampjes langs de weg staan glazen frisdrankflessen gevuld met benzine, voor 40 baht wordt de fles door een vriendelijke dame geleegd in de tank van je scooter. Een enkele keer zagen we een echte benzinepomp. 

Een scooter verhuurbedrijf op Koh Yao Yai

 Image: ThailandMagazine.com

Scooter huren, paspoort inleveren?

Bij veel scooterverhuurbedrijfjes op Koh Yao Yai vragen ze om je paspoort als borg. Dit is in veel andere plaatsen in Thailand ook zo. Of jij je paspoort wilt achterlaten is jouw keuze, wij doen het in ieder geval nooit. In plaats daarvan geven we een kopie van onze paspoorten en een flinke hoeveelheid baht als borg. Dit varieert ergens tussen de 1.000 en soms wel 4.000 baht. Meestal is dit geen enkel probleem en anders gaan we op zoek naar een ander scooterverhuurbedrijf. Wij huurden onze scooter op nog geen 5 minuten lopen van het Glow Elixir Resort bij een lokaal winkeltje.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Een benzinepomp langs de weg op Koh Yai Yai

 Image: ThailandMagazine.com

Goed om te weten is dat er ongeveer midden op het eiland aan de doorgaande weg één 7-Eleven is. Naast deze 7-Eleven is een pinautomaat. Het is een vrij grootte winkel en ze verkopen eigenlijk alles wat je gewend bent. Dus ja, ook de bekende 7-Eleven tosti’s en de heerlijke ijskoffies! Verspreid over het eiland zijn ook een paar Family Shops supermarkten, hier verkopen ze naast alles wat de gemiddelde toerist nodig heeft ook bier en flessen sterke drank. 

Lachende locals achter het glas van een plaatselijke 7-Eleven op Koh Yao Yai

 Image: ThailandMagazine.com

Laat je verrassen!

De stranden die wij hier beschrijven zijn allemaal goed bereikbaar, je hoeft niet over zandpaden of andere slechte wegen. Alleen voor Ao Muong Beach moet je een stukje lopen over een onverhard pad. Naast de mooie stranden van Koh Yao Yai zit de schoonheid van het eiland vooral in het genieten van het alledaagse leven.

longtail boot op drooggevallen strand van koh yao yai
Authentiek Thais houten huis op Koh Yao Yai

 Image: ThailandMagazine.com

Probeer ook eens gewoon doelloos rond te rijden en laat je verrassen door wat het eiland te bieden heeft! Voor je het weet lig je op een massagetafel met snoeiharde muziek uit de boxen bij de beroemde masseur Dr. Saad! Of bezoek je kleine simpele winkeltjes met lieve families die heerlijk vers fruit of snacks verkopen.

Koh Yao Yai Massage tafel van Dr Saad
Koh Yao Yai, boxen bij Dr Saad in hutje

Dr. Saad | Images: ThailandMagazine.com

Wie weet kom je net als ons tijdens onze scootertocht op Koh Yao Yai ook de 10 baht bus tegen, een volgeladen bus met huisraad en prullaria, onder begeleiding van een bijna nostalgisch deuntje. Het is toch geweldig om net als de lokale bevolking rond te struinen tussen het koopwaar om vervolgens iets te kopen waar je eigenlijk helemaal niet naar op zoek was?

Geluk zit hem in de kleine dingen op Koh Yao Yai en als je dat wel kan waarderen is dit het eiland voor jou!

De tien Baht Bus vol met spulletjes voor 10 baht

 Image: ThailandMagazine.com

Leuk om te doen op Koh Yao Yai

Op Koh Yao Yai zijn natuurlijk ook veel andere leuke dingen te doen! We hebben een aantal leuke locaties voor je uitgezocht. Zoals de beste hotels, goed gewaardeerde restaurants, barretjes en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. We hopen dat dit je bezoek aan Koh Yao Yai nog leuker maakt! Via onderstaande InfoBox kun je per tabblad meer informatie vinden. We wensen je een hele mooie vakantie toe!

Slapen Koh Yao Yai

Nieuwsgierig naar de beste hotels van Koh Yao Yai? Lees dan Beste hotels in Koh Yao Yai

Eten & Drinken Koh Yao Yai

 • Jikgo Bar & Restaurant
  Lekkere authentieke Thaise gerechten! Een prima weerspiegeling van Koh Yao Yai! Ook voor een cocktail of ander drankje is Jikgo een top locatie.
 • Baan Rim Nam Restaurant
  Bij Baan Rim Nam lunch of diner je met een fantastisch uitzicht over de zee.
 • Chill Chill @ Pai
  Bij Chill Chill eet je verrukkelijke cakes en koeken maar ook fantastische gerechten. En na het eten lekker chillen met een cocktailtje of twee!
 • Iyara Cafe
  Bij een bezoek aan het Iyara Cafe kun je genieten van lekkere shakes en taarten! Een topplek voor een koude of warme koffie!
 • Emm Restaurant
  Het Emm Restaurant ligt niet ver van de Loh Jak Pier. Een prachtlocatie te midden van een mooie groene tuin!
 • Together Restaurant
  Of het nou westers of Thais eten is, hier eten je gezellig samen!
 • De restaurants van het Santhiya Resort
  Dit immense Santhiya Resort heeft meerdere restaurants waar je eigenlijk gegeten moet hebben. Bijvoorbeeld Jettin Teppan aan de pier waar vandaan je een mooie zonsondergang kunt zien. Of de Titan Grill voor heerlijke gegrilde gerechten. Naast deze restaurants zijn Khonthok Thai Cuisine, By the Sea en het Saaitara Restaurant een aanrader! Meer dan genoeg keuze dus!

Wil je meer te weten komen over de bovenstaande restaurants lees dan ons artikel “Beste restaurants in Railay Beach

Het uitgaansleven op Koh Yao Yai beperkt zich tot een enkel barretje, meestal op plekken waar de meeste toeristen komen. Omdat 90% van de bevolking moslim is kun je niet overal alcohol verkrijgen. Klein locale shops verkopen geen alcoholische dranken. De Family Shops, 7 Elevens en de meeste hotels wel.

Taxi & Scooter

Koh Yao Yai is vanaf vele bestemmingen in Thailand te bereiken, omdat het eiland geen vliegveld heeft kun je er alleen per boot komen. Taxi’s op het eiland zijn vrij kostbaar, Als je op het eiland van noord naar zuid reist ben je al gauw een half uur onderweg en kost dat je rond de 500 Baht per taxi, enkele reis. Voor korte ritjes (10 minuten) betaal je rond de 250 Baht per taxi. Goedkoper en misschien ook wel leuker is het eiland per scooter verkennen.

Vervoer van / naar Koh Yao Yai

Loh Jark Pier -> Chean Vanich (Phuket)
Vanaf de Loh Jark Pier vertrekken 11 keer per dag speedboten naar de Jain Vanit Pier van Phuket,  de boottocht duurt ongeveer 30 minuten.
Vertrektijden speedboten: 06:30 – 07:30 – 08:00 – 09:00 – 10:00 – 11:30 – 12:30 – 13:30 – 15:10 – 16:10 – 17:00.
Op vrijdag vertrekt de boot van 13:30 om 14:00

Baan Larm Yai Pier / Laem Yai Pier ->Chean Vanich* (Phuket)
Van de Lam Jay Pier vertrekt 2 keer per dag een ferry naar de Chean Vanich Pier op Phuket.
Vertrektijden ferry: 07.30 en 14.00, de tocht duurt tussen de 1,5 en 2 uur.

*Als je naar Patong Beach/ Kata Beach wilt, is de Chean Vanish Pier op Phuket de dichtstbijzijnde pier. Vanaf deze pier is het ongeveer 30 minuten rijden.

Chong Lard Pier -> Thalane Pier (Krabi)
Vanaf de Chong Lat Pier vertrekken longtailboten en speedboten naar de Tha Len pier, de speedboot doet er ongeveer 30 minuten over en de longtailboot 1 uur.
Vertrektijden speedboten: 06:40 – 09.40 – 14:00
Vertrektijden longtailboten: 07:40 – 08.40 – 13.00

Prijs: Speedboot 300 Baht, Longtailboot 200 Baht

Chong Lard -> Ao Nang
Vanaf deze pier vertrekken 3 keer per dag speedboten, de tocht duurt ongeveer 40 minuten.
Vertrektijden Speedboten: 09:00 – 13:00 – 15:30

Chong Lard Pier -> Phi Phi
Vanaf Chong Lat vertrekken er 2 speedboten per dag naar Phi Phi eiland, je bent ongeveer een uur onderweg met de boot.
Vertrektijden speedboten: 09:00 en 13:00

Khlong Hia Pier – >Bang Rong* (Phuket)
8 keer per dag vertrekken er vanaf de Khlong Hia Pier speedboten naar de Bang Rong Pier op Phuket. Je bent ongeveer 30 minuten onderweg.
Vertrektijden speedboten: 06:30 – 07:50 – 09:30 – 10:30 – 11:30 – 14:00 – 15:00 – 16:00.

*Als je naar het Phuket international airport wilt is de Bong Rong Pier op Phuket de dichtstbijzijnde pier. Vanaf deze pier is het ongeveer 30 minuten rijden

Khlong Hia Pier – > Railay Beach ( Krabi)
Er gaat 1 keer per dag een speedboot naar Railay Beach,
Vertrektijd Speedboot: 08:30, de speedboot is ongeveer 40 minuten onderweg.

Bekijk onze selectie van een aantal prachtige foto’s van Koh Yao Yai via ons vijfde Picture This artikel.

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site, we zouden het super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je gemakkelijk doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.com, Agoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Alvast bedankt!

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH YAO YAIBooking.com

Klik hier als je de mooiste fotos van Koh Yao Yai wilt zien
Dr. Saad, klik hier voor het volledige artikel over dr. Saad massage op Koh Yao Yai
Klik hier als je alles te weten wilt komen over GLOW Elixir Koh Yao Yai Resort
Back To Top