fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Dr Saad Medical massage bungalow Koh Yao Yai
Bamboe hutje op palen van dr Saad blind massage op Koh Yao Yai

 Image: ThailandMagazine.com

DR. SAAD BLIND MASSAGE HEALER

Voordat we naar Koh Yao Yai vertrokken hadden we al eens over Dr. Saad Blind Massage Healer gehoord. Bij sommige mensen zou hij wonderen hebben verricht. Mensen die al jaren pijnklachten hadden waren na een paar massages van Dr. Saad verlost van de pijn. Dat klinkt te mooi om waar te zijn toch?

Wie is deze man? Dr. Saad is een bijna geheel blinde masseur en noemt zichzelf een medical masseur. Op het het uithangbord langs de weg staat dat hij je leven kan veranderen door middel van medical massage en reflexologie. Alle soorten pijn en vele ongemakken zouden gebaat zijn bij een massage van dokter Saad.

Het klinkt allemaal wat over de top, maar inmiddels zijn er behoorlijk wat succesverhalen over hem bekend. Je kunt de veelal lovende recensies onder andere lezen op TripAdvisor en zijn eigen website (zie gegevens in de InfoBox onderaan dit artikel).

Dr. Saad uithangbord langs de weg met informatie precies voor de straat waar hij massage geeft in Koh Yao Yai

 Image: ThailandMagazine.com

Normaal gesproken is zo’n alleskunner die erg overtuigd is van zichzelf voor ons een hele goede reden om vooral door te rijden. Maar toen we met de scooter het eiland aan het ontdekken waren en per toeval het uithangbord zagen werden we toch wel nieuwsgierig. We besloten toch een kijkje te gaan nemen. 

De kleinkinderen van Dr Saad in Koh Yao Yai

Image: ThailandMagazine.com

Op goed geluk!

We reden op goed geluk het aangegeven pad in en ergens in het veld stond een klein bamboe hutje op palen. Een paar vrolijke kinderen kwamen ons tegemoet rennen en wezen ons de weg. Later bleken dit de kleinkinderen te zijn van Dr. Saad. Enigszins voorzichtig liepen we naar het hutje in het veld om te kijken of dokter Saad er was. De beroemde masseur van Koh Yao Yai schijnt er namelijk niet altijd te zijn en de meeste mensen maken lang van tevoren een afspraak. Maar wij hadden geluk! De beste man had ons al gehoord want hij stond al in de deuropening te wachten. We werden uitgenodigd om binnen te komen. 

Dr. Saad medical masseur in de opening van zijn massagesalon in Koh Yao Yai

Image: ThailandMagazine.com

De tekst Massage is the study of anatomy in braille op de muur bij Dr Saad Medical Massage in Koh Yao Yai, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

De massage…Wat kost dat?

Dokter Saad kwam op ons over als een vriendelijke en grappige man, maar de prijs van 800 Baht die hij vroeg voor een uur massage is naar Thaise maatstaven echt wel heel goed verdienen. Uiteindelijk kwamen we uit op een bedrag waar beide partijen tevreden mee waren. Toen Dr. Saad vroeg of ik ergens last van had en ik zei dat ik last van mijn rug had antwoordde hij met de mysterieuze woorden; Dat dacht ik al…

Ik mocht plaatsnemen op de behandeltafel en Dr. Saad begon al vrij snel met zijn elleboog en onderarm druk uit te oefenen op voornamelijk mijn rug. Er waren minder strek- en rekoefeningen zoals je vaak bij een Thaise massage hebt en het was op sommige momenten bepaald geen zachtzinnige massage. Dus je bent gewaarschuwd.

De massage van Dr Saad in Khoh Yao Yai
Harde muziek uit de boxen bij Dr Saad Medical Massage in Koh Yao Yai, Thailand

Images: ThailandMagazine.com

Stevige massage en harde muziek

Ondertussen raakte Riel en Dr. Saad aan de praat en ging het gesprek al snel over muziek en werd er aan een paar knoppen van de stereo installatie gedraaid. We hadden de boxen natuurlijk al zien staan en hangen maar de bass die uit de boxen kwam overtrof toch onze verwachtingen! De hele hut trilde ervan, een soort massage in een massage zeg maar! Dr. Saad is gek op muziek en vindt het ook leuk om jouw muziek te horen. Zo werd ook onze telefoon ingeplugd en klonk onze eigen favoriete muziek snoeihard uit de boxen. Ik kon ondertussen door de stevige massage niet veel uitbrengen. Echt ontspannen zeker in combinatie met de muziek was de massage niet. Als je liever geen muziek wilt horen tijdens de behandelsessie is dat vast ook mogelijk, het is niet zo dat het werd opgedrongen.

Thank you bord langs de weg bij Dr Saad medical masseur in Koh Yao Yai, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH YAO YAIBooking.com

Het resultaat?

Voordat ik aan de massage begon waren mijn verwachtingen eerlijk gezegd niet zo hoog. Ik had het dan ook niet gelijk door maar mijn rug was echt minder pijnlijk, iets waar ik toch al een tijdje last van had. Dokter Saad raadt aan om ten minste drie massages te nemen als je van pijnklachten af wilt. Wie weet wat dat dan voor resultaten geeft! Persoonlijk vond ik de massage goed, niet ontspannen en soms zelfs pijnlijk maar wel effectief. Het is denk ik ook maar net waar je voor komt. Daarbij vond ik alleen de ervaring al het geld waard, een massage in een bamboe hutje met snoeiharde muziek erbij, dat vind je toch nergens anders dan op het eiland Koh Yao Yai?

Leuk om te doen op Koh Yao Yai

Op Koh Yao Yai zijn natuurlijk ook veel andere leuke dingen te doen! We hebben een aantal leuke locaties voor je uitgezocht. Zoals de beste hotels, goed gewaardeerde restaurants, barretjes en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. We hopen dat dit je bezoek aan Koh Yao Yai nog leuker maakt! Via onderstaande InfoBox kun je per tabblad meer informatie over het onderwerp vinden. We wensen je een mooie en geweldige vakantie toe!

Dr. Saad Blind Massage Healer, Koh Yao Yai

Adres: Ban Lo Po, Koh Yao Yai, Thailand
Telefoon:+66 (0)89 68 599 40
Website: doctorsaad.com
Email: info@doctorsaad.com

Slapen Koh Yao Yai

Nieuwsgierig naar de beste hotels van Koh Yao Yai? Lees dan “Beste hotels in Koh Yao Yai“.

Eten & Drinken Koh Yao Yai

 • Jikgo Bar & Restaurant
  Lekkere authentieke Thaise gerechten! Een prima weerspiegeling van Koh Yao Yai! Ook voor een cocktail of ander drankje is Jikgo een top locatie.
 • Baan Rim Nam Restaurant
  Bij Baan Rim Nam lunch of diner je met een fantastisch uitzicht over de zee.
 • Chill Chill @ Pai
  Bij Chill Chill eet je verrukkelijke cakes en koeken maar ook fantastische gerechten. En na het eten lekker chillen met een cocktailtje of twee!
 • Iyara Cafe
  Bij een bezoek aan het Iyara Cafe kun je genieten van lekkere shakes en taarten! Een topplek voor een koude of warme koffie!
 • Laem Had Bar
  Eten en drinken aan een bijzonder strand in Koh Yao Yai.
 • Emm Restaurant
  Het Emm Restaurant ligt niet ver van de Loh Jak Pier. Een prachtlocatie te midden van een mooie groene tuin!
 • Together Restaurant
  Of het nou westers of Thais eten is, hier eten je gezellig samen!
 • De restaurants van het Santhiya Resort
  Dit immense Santhiya Resort heeft meerdere restaurants. Bijvoorbeeld Jettin Teppan aan de pier waar vandaan je een mooie zonsondergang kunt zien. Of de Titan Grill voor gegrilde gerechten. Naast deze restaurants zijn er o.a. ook nog By the Sea en het Saaitara Restaurant. Meer dan genoeg keuze dus!

Hoe kom je bij dr. Saad op Koh Yao Yai

Je kunt dr. Saad makkelijk bereiken op de scooter, dat is ook meteen de manier waarop de meeste mensen Koh Yao Yai verkennen. Je vindt dr. Saad hier, ongeveer in het midden van het eiland. Een andere optie is een taxi regelen bij je hotel. Iedereen op Koh Yao Yai kent dr. Saad!

Vervoer van / naar Koh Yao Yai

Wil je meer weten over het vervoer van en naar Koh Yao Yai of hoe laat de boten vertrekken? Lees dan de infobox bij de stranden van Koh Yao Yai

Uitgaan Koh Yao Yai

Het uitgaansleven op Koh Yao Yai beperkt zicht tot een enkel barretje, meestal op plekken waar de meeste toeristen komen. Omdat 90% van de bevolking moslim is kun je niet overal alcohol verkrijgen. Klein locale shops verkopen geen alcoholische dranken. De Family Shops, 7 Elevens en de meeste hotels wel.

Bekijk onze selectie van een aantal indrukwekkende foto’s van Koh Yao Yai!

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site, we zouden het super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je gemakkelijk doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.com, Agoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Alvast bedankt!

Klik hier als je de mooiste fotos van Koh Yao Yai wilt zien
Link naar Artikel ontdek KoH Yao Yai op de scooter
Klik hier als je alles te weten wilt komen over GLOW Elixir Koh Yao Yai Resort

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Back To Top