fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Mango Viewpoint met uitzicht over Sairee Beach op Koh Tao
Mango Viewpoint met uitzicht over Sairee Beach op Koh Tao

Image: ThailandMagazine.com

MANGO VIEWPOINT

Mango Viewpoint is echt zo’n plek waar je een haat-liefde verhouding mee kan hebben. Het is een fantastische plek met adembenemend uitzicht over Koh Tao, maar jeetje je moet er wel wat voor over hebben! De weg ernaartoe is namelijk niet echt makkelijk te noemen! Maar de beloning is hoe dan ook groots, je hebt vanaf hier super mooi uitzicht over voornamelijk de west kust van Koh Tao.

kussens rondom een tafeltje met uitzicht over Sairee Beach

Image: ThailandMagazine.com

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Leuke lounge plekjes!

Bij Mango Viewpoint is een klein schattig restaurantje met leuke lounge plekjes. Als je er iets besteld krijg je verf en een kwastje waarmee je een boodschap en je naam mag achterlaten. Hierdoor is het hele restaurantje volgeschreven met leuke kleurrijke teksten en namen van andere reizigers. Leuk om te lezen en om je eigen boodschap op te schrijven! (Natuurlijk hebben wij ons Thailand Magazine olifant logo ook achtergelaten). Voor een blikje fris betaal je trouwens 50 baht. Plan niet te strak want je vermaakt je met gemak een uur op deze geweldige plek.

Restaurantje met teksten op de houten bank, tafel en vloer.

Image: ThailandMagazine.com

Meerdere viewpoints

Er zijn in de omgeving meerdere viewpoints / barretjes zoals bijvoorbeeld de High Rock Bar en the View Bar. Sommige doen zich voor als Mango Viewpoint en vragen 50 baht entree. Ook komt het voor dat ze met droge ogen zeggen dat het Mango Viewpoint dicht is of de weg toevallig vandaag onbegaanbaar is. Geloof niet zomaar iets en vraag om informatie bij medereizigers. De keus is natuurlijk aan jou maar als Mango Viewpoint je doel is, is het de kunst je niet af te laten leiden en stug de borden naar Mango Viewpoint te blijven volgen. Je weet zeker dat je goed ziet als je de houten slagboom ziet en je 100 baht moet betalen om er door te mogen.

Scooter op stijlen weg naar Mango Viewpoint, Ko Tao

Image: ThailandMagazine.com

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH TAOBooking.com

Hoe kom je op Mango Viewpoint?

Met de scooter 

De route bestaat uit betonplaten en hobbelige paden zonder beton. Omdat de wegen /paden soms flink stijl zijn zal je om boven te komen toch flink gas moeten geven, ook al is de weg in slechte staat. Sommige mensen rijden eerst een deel met de scooter en lopen (noodgedwongen) de rest naar het viewpoint. De route is eigenlijk alleen aan te raden als je echt veel scooter ervaring hebt. De terugweg gaat over dezelfde route (what goes up must come down). Houd de weersvoorspellingen in de gaten, regen maakt van de zandpaden modderpaden!

LET OP!
Wanneer er door een “toevallig” passerende Thai wordt gezegd dat iets gesloten is en hij/ zij heeft toevallig een (beter) alternatief, is dat op zijn minst verdacht. Doe altijd zelf onderzoek, meestal is dit een scam.

meisje lopend over weg van beton naar Mango Viewpoint

Image: ThailandMagazine.com

Lopend naar Mango Viewpoint

Het is niet onmogelijk, andere zijn je voorgegaan! Het helpt wel als je al geoefende beenspieren hebt en goede schoenen draagt. Je loopt dezelfde weg als de scooters / taxi’s rijden, maar de weg is zelden echt druk. Vanaf Life Koh Tao Resort is het ongeveer drie kwartier zweten (enkele reis). Onderweg kom je een aantal barretjes tegen waar je even op adem kan komen.

Met de taxi (4WD)

Om op Mango Viewpoint te komen met een taxi betaal je 1.500 baht. Best prijzig maar je gaat wel met een 4WD jeep. Omdat de weg eigenlijk te smal is voor een auto, zal deze regelmatig met twee wielen naast de weg moeten rijden. Bereid je daarom voor op een hobbelige rit!

Kan je geen genoeg krijgen van mooie vergezichten? Lees dan alles over het John Suwan Viewpoint!

verschillende soorten wegen naar Mango Viewpoint

Image: ThailandMagazine.com

Back To Top