fbpx
skip to Main Content

MANGO VIEWPOINT

Mango Viewpoint is echt zo’n plek waar je een haat-liefde verhouding mee kan hebben. Het is een fantastische plek met adembenemend uitzicht over Koh Tao maar je moet er wel wat voor over hebben! De weg ernaartoe is namelijk niet echt makkelijk te noemen! Maar de beloning is hoe dan ook groots, je hebt vanaf hier super mooi uitzicht over de west kust van Koh Tao.

kussens rondom een tafeltje met uitzicht over Sairee Beach
Image: ThailandMagazine.com

Leuke lounge plekjes!

Bij Mango Viewpoint is een klein schattig restaurantje met leuke lounge plekjes. Als je er iets besteld krijg je verf en een kwastje waarmee je een boodschap en je naam mag achterlaten. Hierdoor is het hele restaurantje volgeschreven met leuke kleurrijke teksten en namen van andere reizigers. Leuk om te lezen en om je eigen boodschap op te schrijven! (Natuurlijk hebben wij ons Olifanti logo ook achtergelaten). Voor een blikje fris betaal je trouwens 50 Baht. Plan niet te strak want je vermaakt je met gemak een uur op deze geweldige plek.

Restaurantje met teksten op de houten bank, tafel en vloer.
Image: ThailandMagazine.com

Meerdere viewpoints

Er zijn in de omgeving meerdere viewpoints / barretjes zoals bijvoorbeeld de High Rock Bar en the View Bar. Sommige doen zich voor als Mango Viewpoint en vragen 50 Baht entree. Ook komt het voor dat ze met droge ogen zeggen dat het Mango Viewpoint dicht is of de weg toevallig vandaag onbegaanbaar is. Geloof niet zomaar iets en vraag om informatie bij medereizigers. De keus is natuurlijk aan jou maar als Mango Viewpoint je doel is, is het de kunst je niet af te laten leiden en stug de borden naar Mango Viewpoint te blijven volgen. Je weet zeker dat je goed ziet als je de houten slagboom ziet en je 100 Bath moet betalen om er door te mogen.

Scooter op stijlen weg naar Mango Viewpoint, Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je op Mango Viewpoint

Met de Scooter: De route bestaat uit betonplaten en hobbelige paden zonder beton. Omdat de wegen /paden soms flink stijl zijn zal je om boven te komen toch flink gas moeten geven, ook al is de weg in slechte staat. Sommige mensen rijden eerst een deel met de scooter en lopen (noodgedwongen) de rest naar het viewpoint. De route is eigenlijk alleen aan te raden als je echt veel scooter ervaring hebt. De terugweg gaat over dezelfde route (what goes up must come down). Houd de weersvoorspellingen in de gaten, regen maakt van de zandpaden modderpaden!

LET OP!
Wanneer er door een “toevallig” passerende Thai wordt gezegd dat iets gesloten is en hij/ zij heeft toevallig een (beter) alternatief, is dat op zijn minst verdacht. Doe altijd zelf onderzoek, meestal is dit een scam.

meisje lopend over weg van beton naar Mango Viewpoint
Image: ThailandMagazine.com

Lopen naar Mango Viewpoint: Het is niet onmogelijk, andere zijn je voorgegaan! Het helpt wel als je al geoefende beenspieren hebt en goede schoenen draagt. Je loopt dezelfde weg als de scooters / taxi’s rijden, maar de weg is zelden echt druk. Vanaf Life Koh Tao Resort is het ongeveer drie kwartier zweten (enkele reis). Onderweg kom je een aantal barretjes tegen waar je even op adem kan komen.
Taxi indicatie: 1500 Bath voor de hele (4WD) taxi, omdat de weg eigenlijk te smal is voor een auto zal de taxi regelmatig met 2 wielen naast de weg moeten rijden. Bereid je daarom voor op een hobbelige rit!

Kan je geen genoeg krijgen van mooie vergezichten? Lees dan alles over het John Suwan Viewpoint!

verschillende soorten wegen naar Mango Viewpoint
Image: ThailandMagazine.com
Video: Jamesyboy Experiment - Travel Channel (YouTube)
Back To Top