fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Uitzicht op Shark Bay (Thian Og Bay) in Koh Tao
Uitzicht op Shark Bay (Thian Og Bay) in Koh Tao

Image: Irumge (Flickr)

SHARK BAY (THIAN OG BAY)

De naam van het strand zegt het natuurlijk al, Shark Bay is dé plek op Koh Tao waar je met een beetje geluk en moeite haaien te zien! Als dit te spannend klinkt is het goed om te weten dat je niet meteen bij de eerste stap in zee een ontmoeting met een haai(tje) kan verwachten. Als je de zwartpuntrifhaai wilt zien zal je vaak eerst een flink stuk moeten zwemmen. Daar waar de zee zo’n 3 a 4 meter diep is heb je de meeste kans. Maar je zal nog steeds een beetje geluk nodig hebben. Met andere woorden, ben je (absoluut) niet op zoek naar haaien en zie je ze toch? Dan heb je gewoon veel (on)geluk! Shark Bay had trouwens net zo goed Turtle Bay kunnen heten, want ook de zeeschildpad zwemt hier gezellig rond.

WIST JE DAT?
De meeste zwartpuntrifhaaien worden uiteindelijk niet langer dan 1,6 meter, de maximale lengte is bijna 2 meter maar dit komt niet zo vaak voor.

De baai van Shark Bay (Thian Og Bay) op Koh Tao, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

Relaxte sfeer en luxe resorts

Het mooie strand van Shark Bay heeft een relaxte sfeer en is vrij lang. Officieel heet Shark Bay eigenlijk Thian Og Bay omdat op het strand aardig wat Thian bomen staan. Deze bomen zorgen voor wat fijne schaduwplekjes op het strand. in het midden van de baai is het luxe Haadtien Beach Resort, Het resort heeft een strak aangelegd zwembad die zichtbaar is vanaf het strand. Bij dit zwembad is een bar waar je ook als gast welkom bent voor een hapje en drankje. Kijk wel eerst goed naar de prijzen want die zijn …vrij luxe. Het is waarschijnlijk wel aan dit mooie resort te danken dat het strand zo netjes en schoon is. Aan de linkerkant van de baai is het Rocky Resort restaurant waar het eten en drinken goedkoper is.

Het strand van Shark Bay (Thian Og Bay) op Koh Tao met allemaal resorts

Image: ThailandMagazine.com

Slapen op Shark Bay

Shark Bay is een van de top stranden van Koh Tao, wie wil hier nou niet slapen? Er zijn op dit strand 2 luxe resorts en 1 budget optie. Voor ieder wat wils dus! Als de daggasten verdwenen zijn is het super chill op dit strand. Het avondvermaak bestaat uit luisteren naar de golven een hapje en een drankje en misschien nog een strandwandeling. Maak het vooral niet te laat want in de vroege ochtend heb je meer kans om haaitjes te zien! Houd er rekening mee dat dit strand geen supermarkt of iets dergelijks heeft, koop je favorieten producten van te voren (goedkoper) in.

Rocky Resort op Shark Bay (Thian Og Bay), Koh Tao

Rocky Resort

Simpele budget bungalows op een top locatie, de meeste bungalows hebben een balkon met uitzicht op de zee en de baai van Shark bay! Er zijn diverse soorten bungalows en sommige bungalows hebben daadwerkelijk een rots in de kamer! Het Rocky restaurant heeft goedkoopste restaurant van de baai.

Beach Club Haadtien op Shark Bay (Thian Og Bay), Koh Tao

Beach Club By Haadtien

Dit resort heeft heerlijke luxe kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Alle kamers hebben een balkon met lounge bank. Het resort heeft een prachtig zwembad en terras met mooie lounge plekken aan het strand. Haadtien Beach club is typisch zo’n plek waar je nooit meer weg wilt! Mocht je toch weg willen, het resort heeft een shuttle service…

Haadtien Beach Resort Villa met privé zwembad

Haadtien Beach Resort

Omdat het altijd luxer kan! Dit resort heeft mooie villa’s verspreid over de tuin in het midden van de baai. Zo kan je je hier verstoppen in de luxe Hideaway Villa of er gewoon vandoor gaan in de Villa Getaway. Een paar ultra luxe villa’s hebben een privé zwembad. Het resort heeft ook nog een strak aangelegd zwembad met een bar vlakbij het strand.

Het prachtige strand van Shark Bay (Thian Og Bay) op Koh Tao, Thailand

Toegang Shark Bay

Als je via het Haadtien Beach Resort het strand opgaat moet je 100 Baht betalen om het strand op te mogen. Je kan ook de trappen nemen van het Rocky Resort restaurant hier wordt geen entree gevraagd. Het Rocky Resort bevindt zich helemaal links van Shark Bay. De trap eindigt bij vloed in de zee, hou er rekening mee dat je mogelijk eerst door het water moet lopen om bij het strand te komen.

Haai in Shark Bay (Tian Og Bay) op Koh Tao
Schildpad in Shark Bay (Tian Og Bay) op Koh Tao

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Hoe kom je bij Shark Bay

Shark Bay is een populaire duik en snorkelplek, bijna elke tour brengt een bezoek aan deze baai. Het voordeel is dat de boot stopt op de plek waar je de meeste kans hebt om haaien en schildpadden te zien.

Taxi indicatie: Vanaf Sairee Beach naar Shark Bay 150 Baht per persoon, enkele reis, minimum 4 personen.
Scooter: Bijna de gehele weg bestaat uit betonplaten, het laatste stuk bestaat uit steile stukken.

Weg naar Shark Bay (Thian Og Bay) op Koh Tao

Image: ThailandMagazine.com

TIP!
Ben je een echte snorkel of duik fan? Dan moet je deze plekken ook zeker gaan zien: Hin Wong BayTanote Bay, Aow leuk en het eilandje Koh Nang Yuan

Video: Top Salop Salai (YouTube)

Back To Top