fbpx
skip to Main Content

SAIREE BEACH 

Sairee Beach is een strand van bijna 2 kilometer lang. De zee blijft een flink stuk ondiep, hierdoor is het een fijn strand voor families met kinderen. Zo’n 30 meter van de kust zijn rotsen en wat koraal waar je kan snorkelen, maar eerlijk is eerlijk echt veel is er niet te zien. Bij de vele duikscholen, reisbureautjes en taxibootjes van Sairee Beach kan je gemakkelijk een duik- of snorkel trip boeken naar de vele prachtige snorkelplekken op Koh Tao. Als je zelf vanaf het strand wilt kunnen snorkelen zijn stranden als Tanote Bay en Aow Leuk een echte aanrader. Als je een beetje sportief bent ingesteld kun je vanaf Sairee Beach lopen naar het snorkelparadijs Hin Wong Bay. Maar voor zonnen, zwemmen, cocktails drinken of een potje voetbal is Sairee Beach the place to be! Het strand is ook goed voor een mooie strandwandeling. Als je het strand richting het zuiden helemaal afloopt kom je bij een rotsblok met de initialen van koning Chulalongkorn en heb je een mooi uitzicht over de baai van Sairee Beach.

Koh Tao Sairee Beach
Image: ThailandMagazine.com

Walking Street, winkelen, uitgaan en gezelligheid!

Sairee Beach is het grootste en levendigste strand van Koh Tao. Er zijn direct aan en in de omgeving van het strand veel accommodates, duikscholen, restaurants, bars en shops. Een groot deel van de restaurants, shops en bars bevinden zich in Walking Street. Deze straat loopt bijna geheel parallel aan Sairee Beach. Als je van winkelen en uitgaan houdt zit je hier daarom goed! Wanneer je in zuidelijke richting blijft lopen op Walking street kom je vanzelf bij de Mae Haad Pier terecht. Tegen de avond wordt het gezellig druk in Walking Street. De bars zetten de muziek harder en hier en daar duiken wat stalletjes op met snacks als kebab, Thai pancakes en de geliefde pad thai.

Powered by 12Go Asia system
Walking street , Sairee Beach, Koh Tao
Image: ThailandMagazine.com

Op Walking Street kan je een Ladyboy Cabaret Show bezoeken of struinen langs de diverse kleding en souvenirs shops. Direct aan het strand zijn ook restaurants waar je met je voeten in het zand kunt genieten van je ontbijt, lunch of diner. Op sommige plekken zijn er ook mooie vuurdans shows op muziek. Altijd leuk om naar te kijken met een biertje of cocktail in je hand!

Vuurdanser op Sairee Beach , Koh Tao Thailand
Image: ThailandMagazine.com

Slapen op Sairee Beach

Als je graag alles in de buurt wilt hebben en ook wel van een beetje levendigheid houdt kan het Sairee strand een goede keuze zijn. Er zijn veel middenklasse hotels, met af en toe een uitschieter naar boven of beneden. Er zijn een aantal hotels en duikscholen direct aan het strand. De Lotus Bar en de directe omgeving staan bekend om de gezellige feestjes die regelmatig worden gegeven op het strand. Als je meer behoefte hebt aan een goede nachtrust is het verstandig wat afstand te houden van de Lotus Bar en walking street.

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN SAIREE BEACHBooking.com

Zwembad met lounge kussens van Savage Hostel Koh Tao

Savage Hostel
Savage is een hostel met de uitstraling van een luxe hotel. Het mooie hostel is strak en efficiënt ingedeeld. Het Savage Hostel Koh Tao ligt op 1 minuut lopen van het strand. Op het dak is een heerlijk zwembad met lounge kussens. Elke bed-pod heeft een eigen privacyscherm, elektronisch kluisje, stopcontacten en leeslampje. Het hostel staat bekend om de uitstekende bedden. Het hostel heeft ook een paar tweepersoonskamers.

Hotelkamer met bed en balkon van Good Dream Hotel (Khun Ying House) op Sairee Beach in Koh Tao, Thailand

Good Dream Hotel (Khun Ying House)
Het nieuwe hotel/ hostel ligt 3 minuten lopen van Sairee Beach en de drukke hoofdstraat met winkels en restaurants. Hierdoor is het in de omgeving van het hotel rustig, maar ben je zo in de drukte. Naast tweepersoonskamers zijn er ook familiekamers of een bed op een slaapzaal te boeken. De kamers zijn ruim en schoon. De eigenaar is erg vriendelijke en behulpzaam.

Hoe kom je op Sairee Beach

BOOT: In de baai van Sairee liggen taxibootjes die je naar andere stranden of snorkelplekjes kunnen brengen. Je kan de bootjes huren voor een paar uurtjes of een hele dag. Op het strand staan borden met daarop taxiboot. Maar vaak word je zelf al aangesproken door de boot bestuurder.
SCOOTER: De wegen in de omgeving van Sairee Beach zijn per scooter goed begaanbaar, je rijdt ook gemakkelijk naar de Mae Haad Pier.
TAXI INDICATIE: Van Mae Haad naar Sairee Beach kost de taxi 100 Bath per persoon, minimum 3 personen, enkele reis.

Video: PsychoTraveller (YouTube)
Back To Top