fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het strand Sai Nuan 1 Beach op Koh Tao
Het strand Sai Nuan 1 Beach op Koh Tao

Image: ThailandMagazine.com

SAI NUAN BEACH 1 & 2

Sai Nuan Beach 1 & 2 zijn twee baaitjes die zo op een postkaart of je Instagram kunnen. De baaitjes hebben mooie kleine strandjes met wit poederzand en helderblauw water. De twee strandjes zijn met elkaar verbonden via een korte wandeling over het strand. De sfeer op beiden strandjes is heel relaxt. De meeste mensen komen hier om te zonnen, zwemmen, snorkelen en vooral ook om lekker niets doen.Helder blauw water Sai Nuan 1 op Koh Tao

Loungen, doe je hier!

Als je even genoeg hebt van de zon zijn er genoeg palmbomen voor een beetje schaduw. De strandjes hebben ook een paar leuke restaurantjes die uitnodigen om lekker te loungen met een verkoelend drankje. Ondanks dat er recentelijk (2019) een weg is aangelegd het nog redelijk rustig op deze twee mooie pareltjes van Koh Tao.

Top snorkelen!

Een top plek om te snorkelen is bij de rotsen die uit het water steken recht tegenover het strand van Sai Nuan Beach 2. Maar ook bij de rotsen tussen Sai Nuan Beach 1 & 2 is veel vis te zien. Sai Nuan Beach staat sowieso bekent om de grote diversiteit aan vis die hier rond zwemt, je raakt hier niet snel uitgekeken! En als het geluk aan jouw kant staat is er ook kans dat je een waterschildpad tegenkomt!

TIP!
Als je geen snorkel bij je hebt kan je deze huren op Sai Nuan 2 voor 100 baht.

Schaduw onder de palmbomen op het strand van Sai Nuan in Koh Tao

Slapen op Sai Nuan Beach

Slapen op Sai Nuan Beach doe je als je het heerlijk vindt om lekker niets te doen en als je (even) geen zin hebt om te feesten. De Banana Rock bar is dé plek om een drankje te doen, een boek te lezen of andere reizigers te ontmoeten. Vanuit de coole bar heb je prachtig uitzicht dus gewoon voor je uit staren is ook een optie. Er zijn op de 2 strandjes naast de Banana Rock bar ook nog 3 restaurantjes.

Hotels op Sai Nuan Beach

Op Sai Nuan 1 & 2 zijn twee plekken waar je kan overnachten, de Tao Thong Villa 1 en Char Bungalows. Beide locaties zijn een goede plek om te overnachten als je even weg wilt zijn van de drukte en als luxe voor jou geen must is. Er zijn basic bungalows met koude douches en ventilatoren. Het toilet spoel je door met een emmer. Het is de relaxte sfeer en het uitzicht vanuit je hangmat op het balkon wat hier telt.

Snorkelen bij de rotsen van Sai Nuan op Koh Tao

Hoe kom je bij Sai Nuan Beach 1 & 2

Taxi indicatie: Taxi vanaf Sairee  Beach / Mae Haad Pier naar Sai Nuan Beach 500 baht voor 1 of 2 personen. Daarna 100 baht per persoon extra. Je kunt ook een taxi nemen naar Jansom Bay.
Scooter: De weg van Sairee Beach naar Jansom Bay is goed. Je kunt ook de hele weg naar Sai Nuan rijden. Maar de weg is behoorlijk stijl. Er zijn ook stukken bij die in slechte staat zijn (hoewel er wel aan gewerkt wordt). Als je met de scooter gaat kom je aan op Sai Nuan Beach 2.
Taxiboot: De makkelijkste manier is een taxiboot in de buurt van de Mae Haad Pier nemen. Doordat er regelmatig bootjes aankomen op Sai Nuan Beach 1 om mensen te brengen is het ook mogelijk om de heenweg te lopen en terug een longtailboot te nemen. Wij betaalde 250 baht voor 2 personen enkele reis.

Wegwijzer naar Sai Nuan beach op Koh Tao

Looproute naar Sai Nuan 1 & 2

Het is prima mogelijk om vanaf de Mae Haad Pier naar Sai Nuan Beach 1  & 2 te lopen. Je volgt in eerste instantie de bordjes naar Jansom Bay. Als je op het mooie Jansom Bay wilt uitrusten kost dat je 200 Baht, passeren is gewoon gratis. De route volgt de kustlijn en heeft hoogteverschillen, trappetjes, bruggetjes en mooi uitzicht. Er is de hele weg een pad met regelmatig een wegwijzer, als je wilt verdwalen zal je flink je best moeten doen. Een groot deel van de route is in de schaduw en dat is mooi meegenomen! Neem voor de zekerheid naast water ook muggenspray mee.

Je bent als je in één stuk doorloopt ongeveer 30 minuten onderweg vanaf de pier. Wij zijn geen getrainde wandelaars maar vonden het goed te doen en liepen vanaf Sairee Beach, dan ben je nog wat langer onderweg. Maak er geen haastklus van en en geniet vooral ook van de mooie omgeving!

Looproute naar Sai Nuan op Koh Tao met mooi zicht op de zee
Back To Top