fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

de mooie baai van Mango Bay op Koh Tao, Thailand
de mooie baai van Mango Bay op Koh Tao, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

MANGO BAY

Mango Bay, ook wel Ao Muong Beach genoemd, is een paradijselijke baai in Koh Tao met zeer goede snorkelmogelijkheden. Aan beide kanten van de baai is koraal en er zwemmen natuurlijk kleurrijke vissen rond. Voor snorkelfanaten is Mango Bay daarom een aanrader! Het mooie strand is ten opzichte van de baai aan de kleine kant en wordt omgeven door weelderig groene heuvels en rotsblokken.

Platform met terras boven de zee Mango Bay op Koh Tao (Mango Bay Boutique Resort)

Image: ThailandMagazine.com

Snorkelen vanaf het terras

Met de scooter of taxi kom je niet aan op het strand van Mango Bay maar bij het Mango Bay Boutique Resort. Het kleine strand is namelijk slecht bereikbaar over land. Het Mango Bay Boutique Resort heeft een terras op de rotsen, om het resort te mogen betreden moet je 100 Baht betalen. Daarna volgen aardig wat trappen met uiteindelijk een terras op de rotsen. Vanaf hier kan je met een trap het water in om te snorkelen. Het strand van Mango Bay is vanaf hier wel zichtbaar en is voor de meeste mensen met een normale conditie en zwemvaardigheden zwemmend te bereiken. (Vergeet je dry bag niet). Maar je mag ook gewoon op het terras blijven. Er zijn ligbedjes en je kunt er iets te eten en drinken kopen.

Uitzicht over Mango Bay op Koh Tao

Image: ThailandMagazine.com

Bij sterke wind uit het westen is de zee minder kalm bij Mango Bay. Ook kan het zicht onder water dan minder goed zijn, waardoor snorkelen tegen kan vallen. Vraag eventueel de plaatselijke bootbestuurder om advies. Als de zee te wild is bij Mango Bay is het vaak juist prima snorkelen aan de andere kant van Koh Tao. Een andere optie is dan bijvoorbeeld Tanote Bay of Aow Leuk, nog twee top snorkel- en duikplekken.

Slapen op Mango Bay

Er zijn maar 2 hotels aan de prachtige baai van Mango Bay. Beide hotels hebben twee keer per dag een gratis pendeldiensten met de boot naar de haven en Nang Yuan Island. Transfer per boot bij vertrek en aankomst is ook gratis.

Bungalows tegen de rotsen van Mango Bay Boutique Resort, Koh Tao

Mango Bay Boutique Resort
Het Mango Bay Boutique Resort ligt tegen de rotsen van de mooie Mango Bay. Het hotel ligt niet aan het strand maar heeft een platform met ligbedden boven zee. Vanaf het platform kan je zwemmen en snorkelen. Er zijn verschillende type huisjes, alle huisjes hebben een balkon met prachtig uitzicht op zee.

 

Muong Beach Resort op Mango Bay op Koh Tao, Thailand

Ao Muong Beach Resort
Het Ao Muong Beach Resort is het enige hotel aan het kleine strand van Mango bay. Daarnaast zijn er verschillende verhoogde terrassen met ligbedden. De verzorgde kamers hebben een balkon met uitzicht op zee. Er is alleen warm water (elektriciteit) tussen 18.00 en 7.00 Behalve het hotel en het bijbehorende restaurant is er niets op het strand. Een heerlijke plek voor rustzoekers!

Hoe kom je op Mango Bay

Er zijn een aantal verschillende manieren om op Mango Bay te komen:

Met de (longtail) boot naar Mango Bay

Het strand is het makkelijkst te bereiken per taxiboot, de meeste snorkel tours maken ook een stop bij deze baai. Soms is de zee te wild voor de taxiboten en snorkel tours. Een taxiboot vanaf Sairee Beach of de Mae Haad Pier zal ongeveer 1.000 Baht p.p. kosten voor een retourtje.

Met de scooter naar Mango Bay

Met de scooter naar het terras van Mango Bay raden veel scooter verhuur bedrijven af. Het is niet zo dat niemand het doet en dat het altijd fout gaat, maar wij horen nog vaak verhalen van glij en valpartijen. Sommige delen hebben een smalle maar goede weg, deze delen worden afgewisseld met onregelmatige aangestampte zand/modder paden (afhankelijk van het weer). Zie ook het artikel over Mango Viewpoint.

Met de taxi naar Mango Bay

De taxi kost ongeveer 2.000 Baht voor een retourtje. Bij ons zat daar ook een stop bij op één van de mooiste viewpoints van Koh Tao, Mango Viewpoint. Niet alle taxichauffeurs hebben zin in deze hobbelige rit, dus je zal mogelijk wat moeite moeten doen.

LET OP!
Er is een “weg” die wel naar het strand (gratis) van Mango Bay gaat. Deze weg is in een zeer slechte staatMet onze site willen we zo volledig mogelijk zijn en dat is dan ook de enige reden dat we onderstaande route met je delen. We raden deze route niet aan. Bekijk dit filmpje voor details. Bezint eer ge begint!

Back To Top