fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

KOH NANG YUAN 

Als je ooit een foto hebt gezien van een paradijselijk eiland uit Thailand dan is de kans groot dat dit van Koh Nang Yuan was! Koh Nang Yuan bestaat uit 3 kleine eilandjes en het is ongeveer 10 minuten varen van Koh Tao. Deze drie eilandjes zijn verbonden door een zandbank, geen gewoon zand maar paradijselijk wit zand! Daarbij is de zee blauwer dan glashelder blauw! Alles bij elkaar zorgt voor een idyllisch plaatje die je zeker niet mag missen als je op Koh Tao bent!

Ko Nang Yuan Eiland
Image: Oleg Nabrovenkov (Flickr)

Japanese Garden, uitstekend snorkelen! 

Koh Nang Yuan staat ook bekend om de uitstekende snorkelmogelijkheden. De beroemde snorkelplek Japanese Garden is favoriet onder duikers en snorkellaars. De Japanese Gardens staan bekend om de mooie koralen en bijzondere vissen zoals onder andere de schorpioenvis en de mantarog. De waterschildpad komt hier ook af en toe langs. De drie eilandjes van Koh Nang Yuan zijn erg populair en worden door bijna elke snorkel tour bezocht.

Koh Nang Yuan Viewpoint

Koh Nang Yuan heeft een heel mooi viewpoint die je kan beklimmen, vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de 3 eilandjes. De top bereik je door flink wat traptreden te beklimmen. Aan het eind is het nog een stukje klauteren over de rotsen maar je inspanning wordt zeker beloond! Bovenaan de top heb je super mooi uitzicht over de paradijselijke eilandjes van Koh Nang Yuan!

BESPAAR €
Op het eiland is maar één restaurant, dit restaurant is onderdeel van het Nangyuan Island Dive Resort. De prijzen zijn aan de hoge kant. Een portie fried rice kost bijvoorbeeld 160 Bath. Als je een klein budget hebt kun je beter zorgen voor een gevulde buik voordat je het eiland gaat bezoeken.

Bord met regels op Ko Nang Yuan eiland
Image: Oleg Nabrovenkov (Flickr)

Regels op het eiland

Het is niet toegestaan om plastic flessen mee te nemen naar het eiland, als je deze toch bij je hebt moet je die inleveren (ja ze controleren je tas!). Zwemvinnen zijn ook niet toegestaan, dit is om te voorkomen dat je het koraal beschadigt tijdens het snorkelen. Ook is het verboden om op een strandhanddoek te liggen omdat er op deze manier heel veel zand verloren gaat (tonnen per jaar volgens de borden). Er zijn strandstoeltjes met een parasol te huur voor 150 Bath per dag. Rond het middaguur zijn alle strandstoelen en parasols vaak al verhuurd. Er is verder niet veel schaduw op het eiland dus vergeet je zonnebrand niet!

Hoe kom je op Koh Nang Yuan

Een bezoek aan Koh Nang Yuan zit bij bijna alle snorkel tours in het pakket maar vraag er voor de zekerheid naar! Soms worden bepaalde plekken niet bezocht als de zee niet kalm genoeg is. De prijs van een snorkel tour is 500 Bath voor een halve dag en 600 Bath voor een hele dag (ja inderdaad dat verschil is heel klein!). Je kan Koh Nang Yuan ook bezoeken door een privé taxi boot te huren. Vanaf Sairee Beach kost dit rond de 300 Baht retour, vergeet vooral niet te onderhandelen! Als je het een beetje slim timed kan je de ergste drukte misschien vermijden. Vanaf 10 uur mag je de eilanden betreden, als je rond die tijd gaat ben je vaak wel de ergste drukte van de normale snorkel tours voor. Het eiland “sluit” om 17.00.

Entree prijs: Om Koh Nang Yuan te mogen betreden moet je 100 Baht betalen.

BESPAAR €
Als je alleen gaat snorkelen en zwemmen rondom de eilandjes en geen voet of grote teen aan land zet bij Koh Nang Yang hoef je geen 100 Bath te betalen.

Video: Aquatic Images (YouTube)
Back To Top