fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Uizticht op de palmbomen en het witte strand van Jansom Bay op Koh Tao in Thailand
Uizticht op de palmbomen en het witte strand van de kleine baai Jansom Bay op Koh Tao in Thailand

JANSOM BAY

De baai van Jansom Bay is een klein mini paradijsje! Jansom Bay heeft dan ook een lief klein strand. Doordat het waterpeil hier nooit echt laag is (zelfs niet tijdens laagwater) kun je hier bijna altijd zwemmen en snorkelen. De baai is omzoomd met weelderige palmbomen en hier daar zorgen wat grote rotsblokken voor wat extra tropisch strand effect. Het mooie strand is eigendom van het Hotel Charm Churee Villa die bungalows heeft op het strand. Mensen die niet in dit hotel verblijven moeten entree betalen om het strand te bezoeken.

Baaitje van Jansom Bay op Koh Tao in Thailand

Top plek om te snorkelen!

Jansom Bay staat bekend als één van de beste snorkellocaties van Koh Tao. Net even voorbij de afzetting van het zwemgedeelte zwemmen vissen rond die je in andere baaien minder snel zal zien. Je kan hier bijvoorbeeld een Octopus en een blue spotted stingray zien. Vanaf Sairee Beach is Jansom Bay ook de makkelijkste bereikbare plek om zelfstandig vanaf het strand te snorkelen.

Een Blue Spotted Stingray tijdens het snorkelen in het water van Jansom Bay op Koh Tao
Een schildpad tijdens het snorkelen in de zee van Jansom Bay op Koh Tao

Slapen op het mini paradijsje Jansom Bay

Charm Churee Villa is het enige hotel in Jansom Bay. Het motto van het hotel is zoveel mogelijk één zijn met de natuur. Dat zie je bij de verschillende bungalows terug in grote ramen en mooie balkons met zitjes. Hierdoor kan je heerlijk ontspannen in de mooie omgeving. De meest luxueuze bungalow heeft een privézwembad met uitzicht op Jansom Bay! In de avond is hoor je hier alleen de jungle geluiden, maar op korte loopafstand zit je zo in de drukte van de Mae Haad Pier!

Het strand van Jansom Bay op Koh Tao, Thailand
Charm Churee Villa aan Jansom Bay op Koh Tao
Het restaurant van Charm Churee Villa aan Jansom Bay op Koh Tao wat boven water uitsteekt

Hoe kom je bij Jansom Bay

Entree: 200 baht per persoon
Taxi indicatie: 100 baht per persoon, minimum 4 personen.
Lopend: De leuke wandelroute volgt de kustlijn en heeft hoogteverschillen, trappetjes en loopplankjes. Je komt ook bungalowtjes tegen en tussendoor heb je heel mooi uitzicht! Er is de hele weg regelmatig een wegwijzer, neem naast water ook muggenspray mee. Je bent ongeveer 15 minuten onderweg. De andere mooie gratis strandjes Sai Nuan Beach 1 & 2 liggen in het verlengde van de route naar Jansom Bay.
Scooter: De weg naar Jansom Bay is in goede conditie, de route met de scooter is een andere route dan de wandelroute.

BESPAAR €
Als je nog wat energie over hebt en geld wilt besparen kun je doorlopen naar de strandjes Sai Nuan 1 & 2, ook hier kan je snorkelen en zwemmen en het strand is gratis.

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH TAOBooking.com

Back To Top