fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Hin Wong Bay op Koh Tao vanaf de lucht gezien met een drone
overzicht strand Hin Wong Bay

HIN WONG BAY

Hin Wong Bay is één van de top stranden van Koh Tao als het om het snorkelen en duiken gaat! Op één meter diepte heb je al kans om grote scholen vis te zien en daarbij is het water super helder! Je kan via het het strand het water in lopen maar er zijn ook loopplanken over de rotsen die naar het water toe gaan. Zo kan je bij Hin Wong Bay vanaf verschillende plekken snorkelen.

Loopplank Hin Wong Bay op Koh Tao

Eén van de beste duik- en snorkelplekken van Koh Tao

Het strand van Hin Wong Bay is klein en heeft een kiezelstrand. Dit strand is prima om even te zonnen en te genieten van de mooie omgeving maar de grootste attractie van Hin Wong Bay is onder water! Naast de rotsen op het strand zijn er onderwater ook rotsen, deze zijn begroeid met verschillende soorten gekleurd koraal. Als je geen zin hebt in klim en klauter partijen kun je ook een kajak huren om de baai ontdekken. Je bent met gemak een paar uur zoet met alle mooie snorkelplekken die Hing Wong Bay heeft! Vergeet vooral de zijkanten van de baai niet want deze plekken staan bekend als één van de beste duik- en snorkelplekken van Koh Tao!

Bar op Hin Wong Bay op Koh Tao

Naast het kleine kiezelstrand is een bar waarbij de dame die de bar beheert zegt dat zij ervoor zorgt dat het strand schoon wordt gemaakt. De keren dat wij op Hin Wong Bay waren was het strandje inderdaad schoon maar de bar was ook wel eens dicht. In ruil voor het schoonhouden verwacht ze van jou dat je een drankje bij haar koopt. De prijzen zijn redelijk, voor een blikje fris betaal je 40 baht. Als je geen drankje wilt kopen vraagt ze om een onvrijwillige donatie van 50 baht. Een drankje kopen is hierdoor altijd de slimste optie.

Rotsen in Hin Wong Bay op Koh Tao

Hoe kom je op Hin Wong Bay

Boot: Hin Wong Bay is het makkelijkst te bereiken per longtailboot. De meeste snorkel tours brengen ook een bezoek aan deze baai.
Taxi indicatie: Sairee Beach naar Hin wong Bay: 100 baht per persoon/ minimum 4 personen, enkele reis.
Scooter: Er is over bijna de gehele route een (smalle) geasfalteerde weg. De weg gaat eerst steil omhoog en daarna steil omlaag. Je hebt echt een krachtige scooter nodig! Met 2 personen op één scooter is er kans is dat je de steile weg niet op komt.
Lopend: Ja echt het kan! (wij hebben het ook gedaan). Je bent een zeker uur onderweg van Sairee Beach naar Hin Wong Bay. Het is af en toe even puffen als je geen bijzonder geoefende wandelaar in de tropen bent. Maar daarna mag je trots zijn op jezelf! Ga niet te laat anders kan het lastig zijn om vervoer terug te regelen vanaf Hin Wong Bay. Voor de meeste mensen is de route 1 keer lopen namelijk wel genoeg. Gympen zijn fijner dan slippers.

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH TAOBooking.com

Back To Top