fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Looppad naar Freedom Beach en Taa Toh Yai Beach in Koh Tao
Looppad naar Freedom Beach en Taa Toh Yai Beach in Koh Tao

Image: ThailandMagazine.com

FREEDOM BEACH & TAA TOH YAI BEACH

Freedom Beach & Taa Toh Yai Beach zijn twee mooie kleine baaitjes. Waarvan Freedom Beach de meest bekende is. Freedom Beach is fijn om te zwemmen, zonnen en te relaxen in de schaduw van de bomen op het strand. Wat dit strand extra leuk maakt zijn de schelpen versieringen en de hangmatten die in de bomen hangen, hierdoor heeft dit strand een cool sfeertje. Zonnen en chillen is dan ook waarvoor je naar dit strand komt! Daarbij staat Freedom Beach ook bekend om de spectaculaire zonsondergangen! Eigenlijk is dit een strandje die je niet mag missen als je op Koh Tao bent!

Freedom Beach, wit strand, Koh Tao

Image: ThailandMagazine.com

Taa Toh Yai Beach

Als je dan toch in de buurt bent is het zonde als je niet ook een kijkje neemt bij Taa Toh Yai Beach. De weg naar dit strand is via een leuk avontuurlijk betonnen looppad over de rotsen. Het looppad begint helemaal rechts van de baai van Freedom Beach. Via het betonnen looppad loop je in een paar minuten langs de zee naar Taa Toh Yai Beach.  Als de zee kalm is kan je op sommige plekken via de rotsen het water in om te snorkelen. Taa Toh Yai Beach heeft een mooie kleine baai met met schommels in de bomen en allerlei leuke tropische versieringen, zeker een bezoek waard!

Het strand van Taa Toh Yai Beach rotsen op het strand in Ko Tao

Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je bij Freedom Beach

Je komt op het strand door het nemen van de onregelmatige betonnen traptreden, let op de leuning kapot!

Toegang Freedom Beach: 50 baht p.p.
Scooter: Het grootste gedeelte van de weg bestaat uit beton, alleen het laatste deel van de weg is in slechte staat. Dit stuk hoef je niet te rijden als je dat niet wilt. Er is een scooter parkeerplek vlakbij het Freedom Beach Resort. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje lopen. Geen reden om onnodige risico’s te nemen in ieder geval.
Taxi indicatie: Vanaf Sairee Beach naar Freedom Beach 400 baht voor 1 of 2 personen enkele reis, daarna 100 baht per persoon extra.

TIP!
Een coole activiteit in de buurt van Freedom Beach is het beklimmen van het John Suwan Rock Viewpoint!

Video: AlltOmThailand (YouTube)

Back To Top