fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

CHALOK BAAN KAO BAY

Chalok Baan Kao Bay is een van de rustige baaien van Koh Tao. Het strand is het meest geschikt om te zonnen en relaxen. Tijdens vloed is het strand vrij smal. De de zee is lang ondiep, als je echt wilt zwemmen zal je een flink stuk door de zee moeten lopen. Waarschijnlijk is Chalok Bay hierdoor niet een super populair strand. Maar voor gezinnen met kleine kinderen kan de rust en het ondiepe water juist weer een voordeel zijn.

Chalok Baan Kao Bay hoog water, Ko Tao
Image: Mark Hathaway (Flickr)

WIST JE DAT?
Vanaf dit strand kun je bij helder weer Koh Phangan, Koh Samui en het Ang Thong Marine National Park zien!

Een plek om te onthaasten

Op het strand staan hier en daar bomen die voor wat broodnodige schaduw zorgen. Tijdens eb valt een groot deel van de baai droog waardoor je een leuke wandeling kan maken. Aan de linkerkant van de baai is het John Suwan Viewpoint zichtbaar, ga deze zeker beklimmen voor een fantastisch uitzicht als je in een avontuurlijke bui bent! Chalok Bay heeft een klein dorpje met een 7-Eleven, bakker, diverse (vegan) restaurantjes, leuke koffietentjes, massagesalons en scooter verhuurbedrijven. Natuurlijk zijn er ook een aantal duikscholen. Eigenlijk is alles wat je nodig hebt hier in één kleine straat te vinden. Chalok Bay is vooral een plek waar je komt om te onthaasten. Hou je (ook) van feesten en drukte? Zorg dan dat je een scooter hebt of verblijf in de buurt van de Mae Haad Pier of Sairee Beach.

Ko Tao Chalok Baan Kao Bay, strand en laag water
Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je bij Chalok Baan Kao Bay

Snorkel tours gaan meestal niet naar Chalok Bay, wel is het mogelijk om vanaf Chalok Bay een snorkel tour te boeken naar andere stranden.

Toegang Chalok Bay: Gratis
Taxi indicatie: Vanaf Sairee Beach naar Chalok Bay 150 Bath per persoon, enkele reis, minimum 3 personen.
Scooter: Chalok Bay is goed bereikbaar per scooter, de weg naar Sairee Beach is makkelijk en in goede conditie.

Video: Brock Taylor (YouTube)
Back To Top