fbpx
skip to Main Content

AOW LEUK

Aow Leuk heeft gewoon alles wat je maar wensen kan voor een heerlijke dag aan het strand! Aan de zijkanten van de kleine baai kan je super mooi snorkelen. Om de vele kleurrijke vissen te zien hoef je maar 3 stappen in het water te doen. Het is hier daarom ook geschikt voor kinderen of de beginnende snorkelaar. Maar ook de ervaren snorkelaar zal zeker niet teleurgesteld worden!

Aow Leuk, Ko Tao uitzicht over de baai
Image: ThailandMagazine.com

Heerlijk ronddobberen…

Er is een grote diversiteit aan vis van verschillende formaten en soms worden hier kleine (ongevaarlijke) haaitjes gezien. In het midden van de baai is een zandbodem, waardoor je heerlijk kan ronddobberen zonder je zorgen te maken dat je rotsen of koraal raakt. Daarbij blijft de zee de hele dag diep genoeg om te zwemmen en/of snorkelen. Op het strand zijn ligbedje en parasols als je daar behoefte aan hebt. We hoeven waarschijnlijk niet te vermelden dat Aow leuk één van onze favorieten stranden is op Koh Tao!

Aow Lwuk, uitzicht vanaf het balkon, Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Chillen in je eigen hangmat!

Op het strand zijn twee hotels, Aow Leuk Grand Hill en Aow Leuk 2. Wij verbleven in een bungalow met zeezicht van Aow Leuk Grand Hill. Zoals je op de foto ziet, heb je dan een heerlijk groot balkon met ligbedjes en en kun je chillen in je eigen hangmat, hoe fijn is dat! Het mooie weidse uitzicht op de baai maakt het natuurlijk helemaal af! Het (betaalbare) restaurant en de zee is maar een paar minuutjes lopen. Wat ons betreft zijn deze bungalows een echte aanrader! Van tevoren reserveren is aanbevolen, deze bungalows zijn vaak volgeboekt.

Aow Leuk Bungalows, Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je op Aow Leuk

Bijna elke snorkel- en duiktrip brengt een bezoek aan deze mooie baai!

Entree: Om het strand te mogen bezoeken moet je 100 Baht entree betalen. Dit is inclusief het gebruik van een ligbedje en een drankje. Als je in een bungalow slaapt op het strand hoef je uiteraard geen entree te betalen.
Scooter:  De weg naar Aow Leuk bestaat bijna geheel uit betonplaten, er is een klein gedeelte wat nog uit zand bestaat. Houd er rekening mee dat de weg op sommige plekken vrij steil is.
Taxi indicatie: Sairee Beach naar Aow Leuk, 150 Baht per persoon/ minimum 4 personen, enkele reis.

TIP!
Ben je een echte snorkel of duikfanaat? Dan ga je de stranden Hin Wong Bay, Tanote Bay, Thian Og Bay en het eilandje Koh Nang Yuan ook erg leuk vinden!

Video: Aerial Photography Asia (YouTube)
Back To Top