fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

WAT PLAI LAEM

Wat Plai Laem is een indrukwekkend kleurrijk tempelcomplex. Je kunt de lachende Boeddha en de 18-armige Boeddha al van ver zien. Tussen de 2 beelden staat ook nog een grote tempel. De Tempel en de Boeddha’s staan midden in een aangelegde vijver wat het extra bijzonder maakt. Om de tempel en beelden van dichtbij te kunnen zien moet je daarom eerst over kleurrijke bruggetjes.

kleurrijke 16 handige Buddha van de Wat Plai Leam Tempel op Koh Samui in Thailand
Image: Antoine Chanel (Flickr)

Chinese massage iemand?

Nog voordat je het Wat Plai Laem tempelcomplex betreed zie je al allemaal winkeltjes die eten, souvenirs en kleding verkopen langs de weg, een teken dat je op de goede weg bent zullen we maar zeggen! Op het tempelcomplex zelf is een klein tentje die goede koffie en lekkere smoothies verkoopt (Coffee Mujalin). Daarnaast zijn er een paar winkeltjes die amuletten en Chinese kruiden e.d. verkopen en kun je ook een Chinese massage nemen, dat is weer eens iets anders dan een Thaise massage!

ingang met trap en draken langs de leuningen.
Image: Adam Peel (Flickr)

Serene sfeer

Toch voelt Wat Plai Leam niet heel toeristisch, tussen het groen zijn er veel bankjes in de schaduw en er heerst ondanks de toeristen een serene sfeer. Misschien komt dat omdat het tempelcomplex ruim is opgezet en de beelden zo groot zijn dat ze meteen respect afdwingen? Op het tempelcomplex krijg je als je een donatie doet een zak met visvoer. Ook kun je voor 10 Bath visvoer kopen bij een automaat. De vijver rondom Wat Plai Laem zit namelijk vol met grote vissen en schildpadden die niet kunnen wachten om gevoerd te worden. Niet alleen voor kinderen een leuke activiteit!

Wat Plai Laem Tempel op drijvende lotusbloem in het water
Image: Jimmy Davies (Flickr)

Betekenis Boeddha beelden Wat Plai Leam

Het 18-armige beeld is de godin Guanyin, ze geeft gezonde kinderen en beschermt zeelui tegen gevaar. De lachende Boeddha ook bekend als Budai Boeddha geeft welvaart en vreugde. De grote tempel tussen de twee beelden in, staat op een enorme lotus bloem. Deze tempel wordt bewaakt door twee gevaarlijk uitziende bewakers en slangen over de leuning. Maar je hoeft niet bang te zijn want Boeddha gebaart dat je welkom bent en nergens bang voor hoeft te zijn! In de tempel zelf zijn schilderingen van de levenslessen van het Boeddhisme te zien.

Gouden Buddha binnen in de Wat plai Laem Tempel met afbeeldingen aan de muur van de levenslessen van Buddha
Image: Adam Peel (Flickr)

TIP!
Koh Samui heeft nog een bekend Boeddhabeeld, de Big Buddha genaamd en deze ligt om precies te zijn op maar 1.2 kilometer afstand van de Wat Plai Laem Tempel. Daarom combineren veel mensen deze 2 populaire tempels.

Slapen bij Bophut Beach?

De Wat Plai Leam Tempel ligt dicht bij het strand en dorpje van Bophut Beach. Maar om deze tempel te bezoeken hoef je niet perse in de buurt te slapen. Waar dan ook op het eiland kun je trips boeken bij een van de vele reisbureautjes, vaak in combinatie met de Big Buddha Temple. Bophut staat vooral bekend om het gezellige dorpje en de grote Friday Night market en dit is vaak ook de reden dat mensen een bezoek brengen aan dit strand. Langs de kust en in het dorpje heb je een ruime keuze uit accommodaties in verschillende prijsklassen. Een paar kilometer verder ligt het mooie rustige Maenam Beach, een aanrader als je op zoek bent naar een mooi strand zonder al teveel drukte.

INFORMATIE: WAT PLAI LAEM

ALTERNATIEVE NAAM: Wat Laem Suwannaram
GEOPEND
: 06.00 – 18.00
TOEGANG: Gratis, kleine donatie wordt gewaardeerd
ADRES: Wat Plai Laem, Road 4171, Koh Samui
PARKEREN: Ja, voor auto’s en scooters
KLEDINGVOORSCHRIFTEN: Ja, knieën en schouders bedekt

IN DE BUURT VAN WAT PLAI LAEM

Tip! Goedkope vliegtickets boeken

Goedkope vliegtickets boeken doe je met Skyscanner, Skyscanner is een reiszoekmachine die vliegticket prijzen vergelijkt met meer dan 1200 andere aanbieders. Ook kun je een prijsalarm instellen, je krijgt dan een berichtje als de prijzen dalen voor jouw vertrekdatum en bestemming. Je betaalt hiervoor geen extra kosten, administratie- en /of boekingskosten. Erg handig dus als je op zoek bent naar een vliegticket!

Zoek naar de goedkoopste vliegtickets

Powered by 12Go Asia system
Back To Top