fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Grote gouden boeddha met goudkleurig wiel van geluk bij de Big Buddha Tempel (Wat Phra Yai) op Koh Samui
Grote gouden boeddha met goudkleurig wiel van geluk bij de Big Buddha Tempel (Wat Phra Yai) op Koh Samui

BIG BUDDHA TEMPLE (WAT PHRA YAI)

De Big Buddha Temple (Wat Phra Yai) is een imposante 12 meter hoge goudkleurige Buddha. Het vliegveld van Koh Samui ligt een paar kilometer verderop, dus de kans is groot dat je de Big Buddha al vanuit het vliegtuig ziet! Het Boeddhabeeld is in 1972 gebouwd en heeft als taak de bevolking van Koh Samui te beschermen. Het grote gouden wiel en de draak zijn pas veel later aangebracht op de rug van de Boeddha. Het kleine tempelcomplex waar de Big Buddha onderdeel van is staat op een eilandje, Fan Island genaamd. Je bereikt het Fan Island via een circa 400 honderd meter lange brug vanaf het vasteland van Koh Samui. Je ziet de Buddha al van ver en is dus niet te missen. Om de Big Buddha ook van dichtbij te kunnen zien zal je eerst 72 traptreden moeten beklimmen. De tempel is gratis te bezichtigen.

Kleine verrijdbare winkeltjes met Pad Thai en fruit bij de Markt van de Big Buddha

TIP!
Een bezoek aan de Big Buddha Temple is leuk maar geen dagvullend programma. Het gezellige dorpje The Fisherman’s Village en Bophut Beach liggen vlakbij en zijn erg leuk om je trip mee te combineren!

Big Buddha Temple, niet alleen voor toeristen

Voordat je bij de Big Buddha Temple aankomt kom je eerst langs een mini dorpje. In het dorpje worden souvenirs en aan Boeddha verwante artikelen verkocht. Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden om te eten bij de vele stalletjes. Door de toeristische winkeltjes schuift de authenticiteit van de tempel wel een beetje naar de achtergrond. De Big Buddha Temple lijkt daardoor misschien meer een toeristenattractie, maar voor de Thaise bevolking is dit een spirituele plek. In de vroege ochtend heb je de meeste kans om dit te mogen ervaren. De gelovige brengen dan offers in de vorm van bloemen en voedsel. Ook heb je kans dat je monniken ziet bij hun ochtendgebed. Bij de ingang word je herinnerd aan de kledingvoorschriften en regels. Ook zijn er mogelijkheden om bedekkende kleding te lenen als je onvoorbereid komt. Je hoeft hier overigens niet voor te betalen.

Trap naar Tempel Big Buddha in Koh Samui

Informatie Big Buddha Temple in Koh Samui

ALTERNATIEVE NAAM: Wat Phra Yai
GEOPEND:
Dagelijks geopend van 08:00 tot 18:00
TOEGANG: 
Gratis
ADRES: 
Big Buddha Beach, route 4171 Bophut, Koh Samui

Back To Top