fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

luchtfoto van het witte strand, groene palmbomen en blauwe zee van Lamai Beach.
luchtfoto van het witte strand, groene palmbomen en blauwe zee van Lamai Beach.

LAMAI BEACH

Het mooie Lamai Beach is de rustigere versie van Chaweng Beach. Ook hier zijn aardig wat restaurants, hotels en bars. Toch is de sfeer hier iets gemoedelijker. Lamai heeft een aantal heerlijk luxe hotels direct aan het strand, waar je heerlijk kunt laten verwennen en genieten van je welverdiende rust. Zoals bijvoorbeeld bij het Le Meridien Resort & Spa. Toch is Lamai Beach geen strand van alleen maar luxe resorts, integendeel! Er zijn ook veel goede budget opties zoals het populaire Best Resort met zwembad en vlakbij het strand! Maar waar je ook verblijft, op het strand zijn meer dan genoeg ligbedjes voor een ontspannen dag aan zee. Als je liever op een zelfgekozen plekje op een handdoek ligt zal je soms even een stukje extra moeten lopen. Sommige hotels hebben zich het strand van Lamai Beach toegeëigend met ligbedden en verlenen niet altijd direct doorgang naar het strand. Bij veel restaurants en hotels is het gebruik van de ligbedden gratis als je iets te eten of te drinken neemt. 

Ligbedden met parasols op het strand van Lamai Beach

Sunday Night Market in Lamai Beach

Elke zondag heeft Lamai Beach een gezellige avondmarkt, deze begint rond 17.00 en eindigt rond 22.00. Een flink aantal stalletjes verkopen kleding, souvenirs, lekkere snacks en complete maaltijden. Veel gerechten worden ter plekke vers voor je gemaakt. Het eten wat hier te koop is varieert van meelwormen tot sushi voor 10 bath per stuk. Natuurlijk zijn de gebruikelijke pad thai en de saté hier ook vertegenwoordigt. Tussendoor zijn er (muzikale) optredens te zien.

Als je in de buurt bent van Lamai Beach is de Sunday Night Market zeker een bezoek waard. Onthoud dat deze markt een echte toeristenmarkt is en de vraagprijs van de souvenirs en kleding vrij hoog is. Je zal je onderhandelingstalent in moeten zetten om een redelijke prijs te krijgen. De prijzen van het eten zijn wel weer heel redelijk. Op de andere dagen van de week is er ook een avondmarkt maar die is een stuk kleiner. Maar nog steeds prima voor een paar lekkere betaalbare (Thaise) hapjes.

Back To Top