fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De baai van Crystal Bay , ook wel Silver Beach genoemd,, met wit zand en een blauwe zee
De baai van Crystal Bay , ook wel Silver Beach genoemd,, met wit zand en een blauwe zee

CRYSTAL BAY / SILVER BEACH

Crystal Bay, ook wel Silver Beach genoemd, is een paradijselijke baai tussen Chaweng Beach en Lamai Beach in. Crystal Bay is een 250 meter lange baai die bezaaid is met grote rotsblokken. De palmbomen en de groene heuvels maken het tropische plaatje compleet. De doorgaans kalme zee wordt langzaam dieper, waardoor Crystal Bay ook een fijn strand is voor gezinnen met kleine kinderen. De zee is helder en er zijn wat kleurrijke vissen te vinden. De meeste kans om vis te zien maak je als je in de buurt van de rotsen gaat snorkelen.

TIP!
Als je een echte snorkel fan bent is het eiland Koh Tao een absolute aanrader, je bent er met de veerboot vanaf Koh Samui in minder dan 2 uur!

Rotsen in het ondiepe water in de baai van Crystal Beach op Koh Samui

Image: ThailandMagazine.com

Ongestoord relaxen doe je op Crystal Bay!

Er zijn een paar luxe hotels met mooie huisjes aan het strand van Crystal Bay. Gelukkig is het strand gewoon vrij toegankelijk en is er ook voor dagjesmensen nog genoeg plek om een handdoek neer te leggen. Naast de restaurants van de hier gevestigde hotels zijn er ook een paar restaurantjes die lekkere Thaise en westerse gerechten verkopen. Niet spotgoedkoop maar wel redelijk. Verkopers op het strand zie je hier trouwens niet. Waardoor je ongestoord kan relaxen. In de schaduw van de palmbomen worden heerlijke massages en diverse schoonheidsbehandelingen aangeboden. Je kunt je hier met gemak een dag vermaken als je zin hebt om lekker te chillen.

TIP!
Met de Songthaew (rode bus) kom je gemakkelijk op Crystal Bay terecht, De Songthaew die o.a. in Chaweng Beach rijdt maakt hier namelijk ook een stop.

Rubberbootje en en mooie strand en zee van Crystal Bay op Koh Samui

SUPPORT ONS

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site… We zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je gemakkelijk doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Je kunt ook eerst via de links in dit kader klikken om zo vervolgens iets te boeken (niet alleen in Thailand maar waar dan ook ter wereld).  Alvast bedankt!

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH SAMUIBooking.com

WIST JE DAT?
Er staat al een aantal jaar een webcam gericht op Crystal Bay. Leuk om alvast een kijkje te nemen of om te zwaaien naar de thuisblijvers!

Back To Top