fbpx
skip to Main Content

CRYSTAL BAY

Crystal Bay, ook wel Silver Beach genoemd, is een paradijselijke baai tussen Chaweng Beach en Lamai Beach in. Crystal Bay is een 250 meter lange baai die bezaaid is met grote rotsblokken. De palmbomen en de groene heuvels maken het tropische plaatje compleet. De doorgaans kalme zee wordt langzaam dieper, waardoor Crystal Bay ook een fijn strand is voor gezinnen met kleine kinderen. De zee is helder en er zijn wat kleurrijke vissen te vinden. De meeste kans om vis te zien maak je als je in de buurt van de rotsen gaat snorkelen.

TIP!
Als je een echte snorkel fan bent is het eiland Koh Tao een absolute aanrader, je bent er met de veerboot vanaf Koh Samui in minder dan 2 uur!

Rotsen in het ondiepe water in de baai van Crystal Beach.
Image: ThailandMagazine.com

Ongestoord relaxen doe je op Crystal Bay!

Er zijn een paar luxe hotels met mooie huisjes aan het strand van Crystal Bay. Gelukkig is het strand gewoon vrij toegankelijk en is er ook voor dagjesmensen nog genoeg plek om een handdoek neer te leggen. Naast de restaurants van de hier gevestigde hotels zijn er ook een paar restaurantjes die lekkere Thaise en westerse gerechten verkopen. Niet spotgoedkoop maar wel redelijk. Verkopers op het strand zie je hier trouwens niet. Waardoor je ongestoord kan relaxen. In de schaduw van de palmbomen worden heerlijke massages en diverse schoonheidsbehandelingen aangeboden. Je kunt je hier met gemak een dag vermaken als je zin hebt om lekker te chillen.

TIP!
Met de Songthaew (rode bus) kom je gemakkelijk op Crystal Bay terecht, De Songthaew die o.a. in Chaweng Beach rijdt maakt hier namelijk ook een stop.

HOTELS IN KOH SAMUI

€ Chaulty Towers Guesthouse

€€ Punnpreeda Beach Resort

€€€€ Boujis Boutique Resort

Mooi opgemaakt bed in Luxe hotelkamer nabij Chaweng Beach

€€€€€ Poppies Samui

WIST JE DAT?
Er staat al een aantal jaar een webcam gericht op Crystal Bay. Leuk om alvast een kijkje te nemen of om te zwaaien naar de thuisblijvers!

Video: Crystal Bay (YouTube)
Back To Top