fbpx
skip to Main Content

CHAWENG BEACH

Chaweng Beach is het meest ontwikkelde en toeristische deel van Koh Samui, hier vind je dan ook alles wat je nodig hebt voor een (luxe) strandvakantie. Chaweng Beach heeft een heerlijk langgerekt poeder zandstrand die langzaam afloopt in de heldere blauwe zee. Het is niet voor niets dat Chaweng een populaire bestemming is op Koh Samui! Direct aan zee zijn voornamelijk luxe hotels compleet met zwembad en een spa. Maar als je een bereidt bent een paar stappen verder te doen zijn er genoeg prima budget hotels te vinden. 

Verkoper overladen met zwembanden en luchtbedden op Chaweng Beach.
Image: Andy Brim (Flickr)

Lekker niets doen

Voor een drankje, hapje of een souvenir hoef je het strand eigenlijk niet eens het strand af. De verkopers komen naar jou toe op het strand. De kustlijn heeft diverse restaurants, hotels en bars. Als je op zoek bent naar rust zal het volume in de bars misschien iets te veel voor je zijn. Toch zijn er zijn genoeg plekken waar je nog kan luisteren naar de geluiden van de zee. Je zal dan wel een paar stappen verder moeten lopen. Maar als je echt op zoek bent naar rust en verlaten stranden is Chaweng Beach waarschijnlijk niet het ideale strand voor jou. Mogelijk past Lamai Beach dan beter bij je. dit strand wordt de rustigere versie van Chaweng Beach genoemd.

HOTELS IN KOH SAMUI

€ Chaulty Towers Guesthouse

€€ Punnpreeda Beach Resort

€€€€ Boujis Boutique Resort

Mooi opgemaakt bed in Luxe hotelkamer nabij Chaweng Beach

€€€€€ Poppies Samui

Walking street nabij Chaweng Beach in de avond met winkelende mensen
Image: Erik Jaeger (Flickr)

Gezelligheid bij Chaweng Beach

In de avond is het gezellig druk in de walking street van Chaweng Beach, je een een grote keuze uit diverse restaurant en bars. Je wordt bij een cabaret show naar binnen gelonkt door een Ladyboy en door de de speakers van een Songthaew wordt er een Muay Thai wedstrijd aangekondigd. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook volop souvenirwinkeltjes om langs te slenteren. Je kan terecht voor een snelle hap bij de bekende fastfood ketens. Als dit te druk voor je is kan je langs de kustlijn dineren of een drankje drinken met je voeten in het zand. Je zal keuzes moeten maken in Chaweng! Of als het helemaal jouw ding is gewoon wat langer blijven!

Video: Florenz Kittel (YouTube)
Back To Top