fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Meisje verkoopt maiskolven tijdens de Fisherman's Village Market van Bophut Beach in Thailand
Meisje verkoopt maiskolven tijdens de Fisherman's Village Market van Bophut Beach in Thailand

Image: ThailandMagazine.com

BOPHUT BEACH

Bophut Beach staat vooral bekend om de gezellige Fisherman’s Village. Het strand is zo’n 2 kilometer lang en is prima om te zonnen of een strandwandeling te maken. De zee kan soms wat troebel zijn waardoor zwemmen minder uitnodigend kan ogen. Dit is vooral ter hoogte van het dorpje Fisherman’s Village. Maar het water is wel diep genoeg om goed te kunnen zwemmen. Ook staat Bophut bekend om de mooie zonsondergangen die je vanaf dit strand kan bekijken. Op Bophut Beach worden ook jetski’s verhuurd dus het zijn niet alleen kabbelende golfjes die je hoort. Maar Bophut is nog relatief rustig en bijvoorbeeld niet te vergelijken met het populaire Chaweng Beach.

Oude houten pier op Bophut Beach, Koh Samui
slapende hond op het strand van Bophut Beach, Koh Samui

Bezoek de Friday Night Market!

Bophut Beach heeft elke vrijdagavond een grote gezellige markt. Op het centrale plein van de markt kan je kijken naar verschillende soorten optredens. Je kunt er meezingen met de plaatselijke band of meedoen in een circus act. Mensen vanuit alle hoeken van het eiland komen naar Bophut speciaal voor deze gezellige Friday Night Market, Op deze markt is werkelijk van alles te koop wat een mens nodig kan hebben. De Friday Night Market is een aanrader om te bezoeken als je van winkelen, lekker eten en slenteren houdt!

Slenteren op de Friday Night Market van Bophut Beach op Koh Samui, Thailand

Fisherman’s Village, rustig slenteren

Het dorp, ook wel Fisherman’s Village genoemd, loopt parallel aan zee en heeft gezellige straatjes vol met kleine (souvenir) shops, pubs en restaurantjes. De luxere restaurants hebben vaak een mooi uitzicht op zee. Het dorpje Bophut is toeristisch zonder schreeuwerig te zijn. Bar-girls zal je hier ook niet snel zien. Boven sommige winkeltjes kun je nog de traditionele houten woningen zien. Als je met het vliegtuig naar Koh Samui komt zal je niet ver hoeven te reizen, Bophut Beach ligt namelijk in de buurt van het vliegveld.

Poort van Fisherman's Village op Bophut Beach, Koh Samui

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH SAMUIBooking.com

Back To Top