fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Phi Phi Eiland gezien vanaf het viewpoint
Koh Phi Phi eiland gezien vanaf het viewpoint

KOH PHI PHI

De Phi Phi eilanden behoren tot een eilandengroep in de provincie Krabi. Phi Phi Don en Phi Phi Leh zijn de grootste en bekendste eilanden, maar alleen op Phi Phi Don zijn hotels. De andere kleinere omliggende eilanden zijn Koh Bida Noi en Koh Bida Nok, Koh Yung en Bamboo island. Deze worden vaak bezocht bij snorkel- en duiktrips en zijn net als Koh Phi Phi Leh onbewoond…

Phi Phi Don is een eiland wat het hele pakketje heeft, mooie witte stranden, een kristal heldere zee omgeven door hoge rotsen en palmbomen. Er zijn meer dan genoeg hostels, hotels en resorts, talloze restaurants, verschillende massagesalons en er is een bruisend nachtleven. Naast de drukke stranden met budget accommodaties zijn er ook rustige stranden met luxe resorts. Je kunt er je duikbrevet halen en je verschillende snorkel- en duiktrips maken. Niet actief genoeg? Je kunt ook het viewpoint beklimmen vanwaar je een groot deel van het eiland kan overzien! 

Phi Phi Don is een eiland van iets meer dan 12 km2 groot en gelegen in de Andaman zee. Het ligt twee uur varen met de ferry vanaf Phuket en 3 uur vanaf Krabi. Daarom wordt Koh Phi Phi ook vaak als een dagtocht bezocht vanuit Phuket, Ao Nang en Krabi Town.

Phi Phi Don wordt vaak in een adem genoemd met Maya Bay, de prachtige baai op het vlakbij gelegen onbewoonde Phi Phi Leh, bekend van de film The Beach met in de hoofdrol Leonardo Dicaprio. Voordat deze film in 2000 een grote hit werd waren het vooral rustige eilanden. Met op Phi Phi Don houten hutjes op het strand en een klein winkelstraatje. Dat is tegenwoordig wel anders! Ondertussen is het eiland Phi Phi Leh zelfs gesloten voor bezoekers, dat wil zeggen je mag niet meer op het beroemde Maya Bay komen. In de hoop dat het koraal die behoorlijk te lijden heeft gehad onder het toerisme zich zal herstellen. Gelukkig zijn ondertussen de eerste babyhaaitjes weer gezien in de baai en mag je de andere mooie plekjes van dit eiland nog wel bezoeken!

Klik hier als je alles wilt weten over hoe je het gemakkelijkst naar Koh Phi Phi kunt reizen
Klik hier als je de beste hotels op Koh Phi wilt zien
Onze review van SAii Phi Phi Island Village
Klik hier als je alles wilt lezen over Ton Sai in Koh Phi Phi, Thailand
Lees onze review van het Phi Phi Cliff Beach Resort
Lees hier onze review van het U Rip Resort op Koh Phi Phi
Lees hier alles over het Viewpoint op Koh Phi Phi
Loh Dalum Beach, lees hier alles over het feest strand van Koh Phi Phi
Klik hier voor alles over Long Beach op Koh Phi Phi
Lees hier alles over het mooie strand Laem Tong Beach
Lees hier alles over Maya bay op het eiland Koh Phi Phi Leh
Klik hier als je de beste restaurants van Koh Phi Phi wilt zien
Klik hier om de mooiste foto's van koh phi phi te zien
Back To Top