fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Een veerboot die bijna aankomt in de Ton Sai Pier van Koh Phi Phi
Een veerboot die bijna aankomt in de Ton Sai Pier van Koh Phi Phi

Image: ThailandMagazine.com

NAAR KOH PHI PHI REIZEN

Of je nou een backpacker, luxepaard, verliefd setje, gezin of alles tegelijk bent, op Koh Phi Phi is er voor iedereen wel iets leuks te beleven! Op Phi Phi kun je tot in de vroege uurtjes feesten op het strand van Loh Dalum maar er zijn ook stranden waar het ruim voor middernacht muisstil is. En dan zijn er nog de vele goede restaurants waar je heerlijk kunt eten of de leuke barretjes voor een cocktailtje en spectaculaire vuurshow op Loh Dalum Beach. En wat dacht je van het fenomenale uitzicht over Ton Sai vanaf de Phi Phi Viewpoint! Of een snorkeltocht in het gebied! We zeiden het al, op Koh Phi Phi valt er genoeg te beleven! Veel plezier en een goede reis!

Hoe kun je het gemakkelijkst en snelst naar het mooie Koh Phi Phi reizen? En wat kost dat eigenlijk? Dat lees je allemaal hier!

SUPPORT ONS

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site… We zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je gemakkelijk doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Je kunt ook eerst via de links in dit kader klikken om zo vervolgens iets te boeken (niet alleen in Thailand maar waar dan ook ter wereld). Alvast bedankt!

Koh of Ko betekent eiland in het Thais

Omdat Koh Phi Phi een eiland is ben je aangewezen op vervoer over water. Deze kun je weer splitsen in twee vormen. Reizen met de speedboot of met de ferry (veerboot). Welke boot je pakt is afhankelijk van je budget, de plaats van vertrek en de tijd dat je wilt vertrekken. In sommige gevallen kun je bijvoorbeeld alleen een speedboot pakken en op andere plaatsen alleen een veerboot.

LET OP!
We raden je aan om in het hoogseizoen (november t/m april) van te voren online tickets te bestellen. (Het liefst via onze site natuurlijk – dit kost je niks extra). In het hoogseizoen is de kans namelijk het grootst dat je achter het net vist als je een boot naar Koh Phi Phi wilt pakken.

Van Bangkok of Chiang Mai naar Koh Phi Phi reizen

Om naar Koh Phi Phi te reizen vanaf Chiang Mai of Bangkok zal je eerst iets dichterbij dit wonderschone eiland zien te komen. Het snelst en makkelijkst is met het vliegtuig maar mocht dit te duur zijn dan kun je er ook voor kiezen om een nachttrein naar Surat Thani te nemen. Vervolgens ga je vanaf het treinstation met een bus of minivan door naar Krabi. Daar kun je de boot nemen naar Phi Phi. Toch vliegen? Neem dan een vlucht naar Krabi airport. Phuket Airport is ook prima mogelijk maar je bent iets langer onderweg.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Een vliegtuig van Thai Smile Airlines op het vliegveld

Van Krabi Airport naar Koh Phi Phi reizen

Eenmaal geland op Krabi Airport moet je ervoor zorgen dat je naar de Klong Jirad (of Jilad) Pier afreist. Vanaf deze pier pak je de ferry of speedboot naar Koh Phi Phi. Als je vroeg vanaf Bangkok of Chiang Mai vliegt dan ben je met gemak nog dezelfde dag in je hotel in Phi Phi.

Met een (shared) minivan of taxi van Krabi Airport naar de Klong Jirad Pier van Krabi

Nadat je geland bent op Krabi Airport kun je een taxi of (shared) minivan pakken naar de Klong Jirad Pier waarvandaan de boten naar Koh Phi Phi vertrekken. Deze pier ligt het dichtst bij het vliegveld van Krabi. Vanaf het vliegveld van Krabi duurt de rit naar de Klong Jirad Pier een half uur mits het niet al te druk is op de weg of er niet teveel tussenstops zijn.

Van Krabi Town naar Koh Phi Phi reizen

Ook vanaf Krabi Town dien je eerst naar de Klong Jirad Pier te reizen. Afhankelijk van je locatie in de stad Krabi duurt een ritje naar deze pier niet langer dan een kwartier en betaal je niet meer dan € 7,-. Voor je beeldvorming, vanaf Krabi Town zou je zelfs kunnen lopen naar de pier van Klong Jirad. Vanaf het bekende Krab Monument is het drie kwartier lopen.

Met de veerboot van Krabi’s Klong Jirad Pier naar de Ton Sai Pier op Phi Phi

Vanaf de Klong Jirad Pier is het anderhalf tot twee uur varen naar de pier van Koh Phi Phi . Ga uit van maximaal € 15,- per persoon voor een veerbootticket. Vanaf de Klong Jirad Pier in Krabi vertrekken er dagelijks meerdere veerboten naar Koh Phi Phi. Om 09:00 vertrekt de eerste ferry en de laatste vertrekt om 15:00 (op vrijdagen om 16:00).

Doorgang van de Klong Jirad Pier in Krabi Town

Klong Jirad Pier Krabi | Image: niponjoon (Instagram)

De Ton Sai Pier van Koh Phi Phi

Ton Sai Pier Koh Pi Phi | Image: yozius (Instagram)

Van Ao Nang naar Koh Phi Phi reizen

Vanaf Ao Nang vaart er ook een ferry naar Koh Phi Phi. De veerboot vertrekt vanaf de Noppharat Thara Pier net buiten het centrum van Ao Nang. Je kunt het best een taxi pakken of kijken of er een songthaew rijdt in de buurt van waar je verblijft. Een songthaew is een soort van taxibus waarbij je € 1,50 betaalt om naar de pier te komen. Een taxi zal qua kosten niet zoveel schelen, ga uit van het dubbele per persoon. Met een taxi ben je ongeveer in een kwartier van het centrum van Ao Nang op de Noppharat Thara Pier. De veerboot vertrekt dagelijks om 09:30 en doet er twee uur over. Voor een enkele reis betaal je € 12,- per persoon.

Van Railay naar Koh Phi Phi reizen

Vanaf Railay, een van onze favoriete bestemmingen in Thailand, kan je ook naar Koh Phi Phi reizen. Dit gaat lekker vlot met de speedboot vanaf Railay East.

Van Railay East naar Koh Phi Phi met de speedboot

Dit is een snel ritje over het water waarbij je in een half uur van Railay naar Phi Phi vaart! Pak de speedboot vanaf de drijvende pier van Railay East. Dit kost je € 25,- per persoon. Prijzig maar je staat dan wel weer in no time aan wal van Koh Phi Phi. De speedboten vertrekken om 10:00, 12:00 en 14:00.

Alle mogelijkheden om vanaf Railay naar Phi Phi te reizen kan je met de 12GoAsia widget hieronder uitzoeken.

De pier van Railay East
Speedboot vanaf Railay Beach

Van Phuket naar Koh Phi Phi reizen

Phuket is het grootste eiland van Thailand en Koh Phi Phi ligt hier niet ver vandaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit eiland veel vakantiegangers aantrekt die regelmatig een doorreis of dagtrip naar Phi Phi plannen. Hieronder leggen we je uit hoe je gemakkelijk van Phuket naar Phi Phi kunt reizen. Zowel vanaf het vliegveld of vanaf een andere willekeurige plek op Phuket.

YUMMY
Op het vliegveld van Phuket International Airport vind je The Coffee Club! Onze favoriete koffieketen in Thailand! Een fijne plek als je op je vlucht moet wachten.

Vanaf Phuket International Airport (HKT) naar Koh Phi Phi reizen

Vanaf Bangkok, Chiang Mai of een andere middelgrote plaats met vliegveld is het mogelijk om naar Phuket te vliegen. Er zijn zelfs mogelijkheden om vanaf Amsterdam, met een tussenstop, door te vliegen naar Phuket International Airport! Vanaf het vliegveld reis je vervolgens door naar de Rassada Pier in het zuiden van Phuket.

Met de taxi vanaf Phuket Airport naar de Rassada Pier van Phuket

De reistijd, afhankelijk van de drukte op de weg, zal tussen een half uur en een uur liggen. Deze rit met taxi zou je me een goede onderhandelingstechniek kunnen krijgen voor € 20,-.

Met de Shuttle Bus van Phuket Airport naar Phuket Town

Een goedkopere optie is eerst met de Airport Shuttle Bus naar Phuket Town te reizen. De eerste bus vertrekt om 07:30 en gaat vervolgens elk uur tot de 21:30. Een rit met de lokale bus is weliswaar stukken goedkoper dan een taxi (€ 3,50 per persoon), maar duurt ook bijna twee uur! Vervolgens moet je vanaf Phuket Town nog een taxi nemen naar de Rassada Pier wat je  maximaal € 5,- kost.

TIP!
Als je met twee personen of meer reist is het nemen van een taxi het slimst. Je bent dan iets meer kwijt (scheelt paar euro per persoon) maar wel binnen een uur op de Rassada Pier van Phuket.

Vanaf een andere locatie op Phuket doorreizen naar Koh Phi Phi

Ook als je al vakantie aan het vieren bent op Phuket dan raden we je aan om eerst te reizen naar de Rassada Pier op het eiland. Vanaf hier vertrekken de meeste boten en de vaart naar Koh Phi Phi is ook nog eens het snelst.

Vanaf de Rassada Pier van Phuket naar Koh Phi Phi reizen

Vanaf de Rassada Pier zijn er twee mogelijkheden om door te reizen naar Koh Phi Phi. Je kunt een veerboot pakken of de speedboot. Natuurlijk is de speedboot duurder maar je bent er ook stukken sneller.

Met de veerboot vanaf de Rassada Pier naar de Ton Sai Pier van Koh Phi Phi

Vanaf de Rassada Pier op Phuket varen er meerdere veerboten naar de Ton Sai Pier op Koh Phi Phi. Je kunt met de veerboot al reizen vanaf € 12,- per persoon afhankelijk met welke veerbootmaatschappij je vaart. De eerste ferry gaat om 08:30. de volgende om 11:00, 13:30 en 15:00. De veerboot doet er anderhalf tot twee uur over om aan te meren op de pier van Koh Phi Phi.

LET OP!
Tussen mei t/m oktober varen er minder veerboten naar Koh Phi Phi, dit vanwege het laagseizoen.

Met de speedboot vanaf de Rassada Pier naar de Ton Sai Pier van Koh Phi Phi

Er vertrekken ook speedboten vanaf de Rassada Pier naar Koh Phi Phi. Als je de Tigerline weet te pakken ben je in drie kwartier tot een uur op Koh Phi Phi voor € 22,- per persoon. Dit scheelt minimaal de helft reistijd maar is in vele gevallen ook twee keer zo duur als met de veerboot. De keuze is aan jou.

In het vliegtuig met uitzicht op Phuket International Airport in Thailand

Aankomst op Phuket International Airport | Image: youtoocantravel (Instagram)

Aankomst bij de Rassada Pier in Phuket Thailand

Rassada Pier op Phuket | Image: phuketryoko (Instagram)

De Ton Sai Pier op Koh Phi Phi

Ton Sai Pier op Koh Phi Phi | Image: morellofilm (Instagram)

Van Koh Lanta naar Koh Phi Phi reizen

Ook vanaf het eiland Koh Lanta naar Koh Phi Phi reizen is eenvoudig! Eerst moet je ervoor zorgen dan je bij de Saladan Pier in het noorden van Koh Lanta komt. Vanaf daar pak je de veerboot of speedboot die je binnen een uur (speedboot 30 minuten), afzet op de pier van Phi Phi. Dagelijks gaan er een vijftal boten richting Phi Phi. De eerste vertrekt om 08:00 een de laatste om 16:45. De prijs voor een veerbootticket vanaf Koh Lanta kost zo’n € 14,- per persoon. Voor een speedbootticket naar Phi Phi betaal je tussen de € 18,- en € 32,- per persoon.

LET OP!
Tussen mei t/m oktober varen er minder veerboten naar Koh Phi Phi, dit vanwege het laagseizoen.

Veerboot vanaf de Saladan Pier op Koh Lanta Thailand

Image: ThailandMagazine.com

Van Koh Lipe naar Koh Phi Phi reizen

Koh Lipe is een waanzinnig mooi eilandje helemaal in het zuiden van Thailand tegen de Maleisische grens aan. Je kunt, ondanks dat het een lange vaart is, met de boot van Koh Lipe naar Koh Phi Phi reizen. Ga uit van 4 á 5 uur varen en de prijs varieert tussen de € 50,- en € 60,- per persoon.

LET OP!
Tussen mei t/m oktober varen er geen veerboten van Koh Lipe naar Koh Phi Phi, vanwege het laagseizoen en de mogelijk (te) ruwe zee.

Met de speedboot vanaf Koh Lipe reizen

Speedboot vanaf Koh Lipe | Image: jai_jens (Instagram)

De krachtige motoren van een speedboot in de Andaman zee van Thailand

Speedboot op de Andaman zee | Image: travel_with_amanda (Instagram)

Vanaf de eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui naar Koh Phi Phi reizen

Als je vanaf het eiland Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao naar Koh Phi Phi wilt reizen dan kan dit het best via de stad Surat Thani. Vanaf Surat Thani neem je de bus naar Krabi. Die busrit duurt ongeveer drie uur en kost per persoon € 7,-. Via 12GoAsia kun je ervoor kiezen om in 1x een reis te boeken die je van de eilanden tot op de pier van Phi Phi brengt. Alles wordt dan lekker makkelijk voor je geregeld. Reken erop dat je een goede dag onderweg bent. Als voorbeeld nemen we het verste eiland van Krabi, Koh Tao. Op Koh Tao reis je vanaf de Mae Haad Pier eerst met de (veer)boot naar Surat Thani. Vanaf Surat Thani ga je met de bus naar Krabi Town en vervolgens pak je weer een boot naar Koh Phi Phi. Dit kost per persoon € 39,- en je bent pakweg 11 uur onderweg. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paar dagen in Ao Nang of Railay te blijven alvorens je doorreist naar Koh Phi Phi.

lees hier verder voor alle informatie over de bestemming Koh Samui in Thailand.
Klik hier voor alle informatie over het eiland Koh Phangan in Thailand
Lees hier verder voor alle informatie over het eiland Koh Tao

TIP!
Ben je nog nooit in het Khao Sok National Park geweest? Gebruik deze bestemming dan als tussenstop voordat je naar Krabi, Railay of Koh Phi Phi reist. Slaap minimaal een nacht op het Cheow Lan Lake! Echt een aanrader! Op zoek naar een goede gids in Khao Sok? Mail ons of stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram.

Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand

Wat is er allemaal te zien en te beleven op Koh Phi Phi?

Koh Phi Phi is een waanzinnig mooi eiland waar je gemakkelijk een week van je vakantie kunt spenderen! Via onderstaande InfoBox kun je zien welke hotels, restaurants, uitgaansgelegenheden en stranden er zijn. Maar ook andere leuke activiteiten komen aan bod zoals een bezoek aan de viewpoints of omliggende eilandjes! Veel plezier en een goede reis toegewenst!!

Slapen op Koh Phi Phi

Het is niet altijd makkelijk om op Koh Phi Phi een goed hotel, resort of hostel te boeken, de prijs-/ kwaliteitsverhouding is niet altijd even goed. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de feesten op het strand Loh Dalum en in het dorpje Ton Sai. Als je hier in de buurt slaapt heb je grootte kans op geluidsoverlast. Hieronder een lijst met de beste slaapplekken op het eiland Phi Phi:

 • The Pier 519 Hostel | Vanaf € 15,- | In Ton Sai Village
  Goed en rustig hostel in het centrum van Koh Phi Phi (naast de pier).
 • Viking Nature Resort | Vanaf € 25,- | Tussen Ton Sai Beach en Long Beach in
  Een back to nature resort met twee mooie paradijselijke strandjes voor de deur. Half uur lopen van het centrum, gedeeltelijk over junglepad. Of een longtailboot voor 100 Baht.
 • Phi Phi Relax Beach Resort | Vanaf € 39,- | Aan Phak Nan Bay
  Lekker relaxen op een rustig strand ver van het centrum van Koh Phi Phi!
 • U Rip Resort | Vanaf € 42,- | Aan Ton Sai Beach TIP
  Een goed resort met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding op het eiland. U Rip Ligt net buiten het centrum van Ton Sai en binnen een kwartier sta je op de Ton Sai Pier en je hebt geen geluidsoverlast.
 • ChaoKoh Phi Phi Hotel & Resort | Vanaf € 56,- | In Ton Sa Village
  In het centrum tussen de leuke restaurants en barretjes.
 • Phi Phi Natural Resort |  Vanaf € 60,- | Aan Laem Thong Beach
  Je even lekker afzonderen op Ko Phi Phi kan hier!
 • Phi Phi The Beach Resort | Vanaf € 74,- | Aan Long Beach
  Dit resort ligt aan een van onze favoriete stranden van Koh Phi Phi! Een fraai resort om een paar dagen in rust te verblijven!
 • Holiday Inn Resort Phi Phi Island | Vanaf € 90,- | Aan Laem Thong Beach
  Het goed gewaardeerde Holiday Inn vind je ook op Koh Phi Phi! Een top naam op een top strand!
 • Phi Phi Island Village Beach Resort | Vanaf € 93,- | Aan Lo Ba Kao Bay
  Ver weg van de drukte, in een prachtige baai ligt dit geweldige resort met een erg mooi zwembad!
 • Phi Phi Cliff Beach Resort | Vanaf € 99,- | Aan de rand van Ton Sai
  Je kijkt uit op Ton Sai maar bent weg van de drukte! Een fantastisch resort waarbij je binnen 10 minuten in het centrum van Koh Phi Phi bent!

Je kunt ook meer lezen over deze locaties via de beste hotels van Koh Phi Phi. Ook kun je onze ervaring lezen over het U Rip Resort aan het strand van Ton Sai.

Lekker eten & drinken op Koh Phi Phi

 • P.P. Wang Ta Fu TIP
  Onze favoriet als het gaat om Japans eten op Koh Phi Phi! Maar de familie Ta Fu serveert ook heerlijke Thaise en westerse gerechten! Niet voor niets bijna altijd op #1 op TripAdvisor!
 • Aroy Kaffeine
  Of je nou een goed ontbijt, lunch, diner of een goede kop koffie zoekt, bij Aroy Kaffeine is het altijd genieten!
 • Italiano Bar & Restaurant TIP
  De lekkerste pizza’s en pasta’s van Phi Phi vind je in de hoofdstraat van Ton Sai Village! Uitmuntende kwaliteit in een sfeervol restaurant geholpen door een zeer amicaal team!
 • Grand PP Arcade
  Groots in smaak en gezelligheid! Volgens vele bezoekers een must visit als je op Phi Phi verblijft!
 • Efe Mediterranean Cuisine TIP
  Klein maar fijn restaurant wat gerund wordt door een ontzettend aardige Turkse eigenaar! Mediterraanse gastvrijheid in Thailand vind je hier!
 • Unni’s Restaurant
  Of je nou op zoek bent naar iets Thais, Mexicaans, Amerikaans bij Unni’s komen unieke wereldsmaken bij elkaar in dit leuk tentje in Ton Sai Village!
 • The Coffee Club @ Koh Phi Phi
  Onze favoriet als het om koffieketens gaat in Thailand! Supergoede koffie maar ook andere heerlijke dranken en happen! Zoveel beter dan Starbucks!

Wil je meer te weten komen over de bovenstaande restaurants lees dan ons artikel de beste restaurants op Koh Phi Phi.

Uitgaan op Koh Phi Phi

 • Slinky Beach Bar
  Dé plek op het strand van Loh Dalum om te feesten met je voeten in het zand!
 • Banana Bar Phi Phi
  Gezellige bar / en goed restaurant met dakterras waar nog regelmatig films worden vertoont op een groot scherm.
 • Reggae Bar Phi Phi
  Ga in de ring het gevecht aan met je vrienden en krijg als beloning een bucket met een mixdrankje of doe mee aan de hamburger challenge!

Wat is er te ontdekken op Koh Phi Phi

Bekijk onze selectie van een aantal indrukwekkende foto’s van Koh Phi Phi via ons achtste Picture This artikel.

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site… We zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je eenvoudig doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Je kunt bijvoorbeeld ook via de links in dit kader klikken om zo vervolgens iets te boeken (niet alleen in Thailand maar waar dan ook ter wereld). Alvast bedankt!

Klik hier als je alles wilt lezen over Pai
Klik hier als je alles wilt weten over Krabi Railay Beach
Lees hier alle informatie over het eiland Koh Lipe
Back To Top