fbpx
skip to Main Content

MALIBU BEACH

Niet ver van de Chalok baai, gelegen op een landtong vind je het rustige Malibu Beach. Wist je trouwens dat het strand haar naam te danken heeft aan de gelijknamige bungalows die hier verhuurd worden? Fijn wit zand, helderblauw water, genoeg bomen die je de nodige schaduw bieden en een restaurantje. Misschien is het de naam maar wij adviseren je de Pina Colada op Malibu Beach!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Сергей (@sergeyka_ang) op

Het strand van Malibu Beach

Het zand van Malibu Beach voelt aan als meel, zo fijn is het. Het strand is omringd door palmbomen en geeft je zicht op de bergen van Koh Phangan. Naast palmbomen zijn er ook bijzondere leuk gevormde boompjes op dit strand te vinden. Op dit strand zijn er genoeg plekjes waar je lekker samen met je partner of gezin kan ontspannen zonder te veel gestoord te worden door anderen. Dit mede omdat het hier regelmatig niet zo heel druk is.

Het zeewater is ondiep en met weinig golven. Ideaal voor gezinnen met kinderen die hier lekker kunnen spetteren in het heldere warme water. Tijdens eb is het water zelfs zo ondiep dat hier niet gezwommen kan worden, tijd voor die Pina Colada dan maar?

LET OP!
Tijdens het regenseizoen in de maanden juni t/m oktober is het hier moeilijk zwemmen in de zee. Dit vanwege de harde wind in combinatie met het ondiepe rif.

Malibu Beach in Ko Phangan
Image: Frederic Malou / Dimension 4 Photography (Flickr)

Malibu Beach Bungalows en restaurants

Een klein stukje van het strand vandaan is het hotel Malibu Beach Bungalows. Hier kan je voor rond de € 30,- een simpele bungalow boeken inclusief ontbijt. Op en rond het strand zijn een aantal restaurants en barretjes te vinden waar je typische Thaise gerechten kan bestellen. Achter Malibu Beach Bungalows is een 7 Eleven aan de hoofdweg, altijd handig om te weten.

Powered by 12Go Asia system

Hoe kom je op Malibu Beach

Malibu Beach ligt aan de westkant van Chaloklum Bay. Dus zorg ervoor dat je eerst naar het plaatsje Chaloklum rijdt. Vervolgens rij je door naar de Malibu Beach Bungalows over de grote weg. Stop bij de 7 Eleven en loop het terrein op waar je vervolgens een betonnen brug oversteekt en op het strand aankomt.

Vanaf Haad Rin (strand van de Full Moon Parties) is het met een taxi ongeveer 45 minuten rijden en met een scooter iets langer. Vanaf de pier waar je aankomt op Ko Phangan is het met de taxi ongeveer 20 minuten rijden en ga ervan uit dat het met de scooter een half uur rijden is.

WIST JE DAT?
Via Malibu Beach kun je ook een taxiboot nemen naar Bottle Beach voor 150 baht per persoon. Zo kan je op 1 dag deze twee stranden goed combineren

Video: We Love Koh Phangan (YouTube)
Back To Top