fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De baai van Haad Leela / Leela Beach op Koh Phangan in Thailand
View at Haad Leela, Leela Beach or Sarikantang Beach in Koh Phangan, Thailand

LEELA BEACH (HAAD LEELA)

Leela Beach of Haad Leela is een klein strand gelegen in de buurt van Haad Rin in het westen van Koh Phangan. De Thai zelf noemt Leela Beach regelmatig Seekantang Beach. Vanaf Leela Beach ben je binnen een minuut of tien op Haad Rin Nok (Sunrise Beach) en in een kwartier op Haad Rin Nai (Sunset Beach). Of er nou wel of geen Full Moon Party is, een verblijf op Haad Leela is een goed alternatief voor een slaapplek op en rondom de stranden van Haad Rin. Mocht je romantisch willen doen dan kun je hier samen in alle rust genieten van de prachtige zonsondergang.

LEES OOK
Ons artikel over Haad Rin om meer te weten te komen over het dorpje Haad Rin, Sunrise en Sunset Beach vlakbij Leela Beach.

Sunset at Haad Leela, Leela Beach or Sarikantang Beach in Koh Phangan, Thailand

Route van Haad Rin naar Leela Beach

Vanaf Chicken Corner (centrum Haad Rin) ben je lopend binnen een kwartier op Leela Beach. Met de scooter vanzelfsprekend een stuk sneller. Eenmaal aangekomen raden we je aan om bij Cocohut Beach Resort & Spa het strand op te gaan.  Kijk op de kaart voor de route naar Haad Leela, je bent er zo!

Het strand van Leela Beach

Het strand van Leela Beach is een ongeveer een  kilometer lang en bestaat uit fijn wit zand. Samen met de vele palmbomen maakt dit van Haad Leela een prachtig typisch Thais strand! Helaas kan er zo af en toe door de stroming afval zoals drijfhout en plastic op het strand aanspoelen. Desalniettemin zijn wij fan! Eric Clapton zong niet voor niets “Leela, darling, won’t you ease my worried mind”. Nou geloof ons op dit strand verdwijnen je zorgen als sneeuw voor de zon! Naast de prachtige zonsondergang die hier te zien is kijk je vanaf Leela Beach ook uit op het eiland Koh Samui. Het strand ligt op een kleine wandeling van Haad Rin vandaan, dus ook als je hier niet slaapt kan je toch een zonsondergang meepakken!

Het witte poerderzand van Leela Beach op Koh Phangan, Thailand

De zee bij Leela Beach

Ondanks het aantrekkelijke strand is de zee bij Leela Beach niet geweldig. De vele rotsen en het koraal op de bodem maakt pootje baden minder aantrekkelijk. Daarnaast drijft er regelmatig zeewier rond die zo lekker aan je blijft plakken. Met een beetje uitkijken waar je loopt kun je wel gemakkelijk met kleine kinderen een stuk de zee inlopen. Dieper en wat verder in zee ligt er op een aantal plaatsen koraal waar je prima kunt snorkelen. Dus neem je snorkelspullen mee mocht je een bezoekjes willen brengen aan Leela Beach.

LET OP!
In het regenseizoen (mei t/m oktober) kan er een gevaarlijke stroming ontstaan door de harde wind die hier zo af en toe waait. Laat je dan vooral informeren bij de resorts of vraag advies aan de lokale bevolking.

De baai van Leela Beach op Koh Phangan, Thailand
Een schommel tussen twee palmbomen in op Leela Beach, Koh Phangan in Thailand

Instagram-waardige plekken op Haad Leela

Naast de zonsondergang zijn er nog een aantal mooie plekken op Haad Leela om indruk te maken op je Instagram account. Leela Beach heeft bijvoorbeeld een zeer lange en drijvende pier. Perfect om lekker het water in te kunnen duiken maar ook een ideale plek om mooie fotos te maken. Nog een top locatie is de houten loopbrug aan het einde van Haad Leela. Vanaf hier krijg je goed het gehele strand op de foto. Als je de loopbrug doorloopt kom je bij verouderde bungalows terecht. Last but not least, wat dacht je van lekker swingen op een van de vele schommels die je vindt op dit strand. Heb je nog geen leuke vakantiefoto op een schommel pak dan hier je kans!

Lekker schommelen op Leela Beach, Koh Phangan in Thailand
Loopbrug aan Leela Beach, Koh Phangan in Thailand
Drijvende pier op Leela Beach, Koh Phangan in Thailand

Slapen op Leela Beach

Slapen op Leela Beach is een goed alternatief voor slapen op de twee stranden van Haad Rin. Het is er rustiger en je zit zo in Haad Rin. We tonen je een drietal resorts die er op Haad Leela te vinden zijn. Deze resorts staan zeer hoog aangeschreven en zijn daarom een goede keuze voor een relaxte en onvergetelijke vakantie in Koh Phangan!

LET OP!
Boek je kamer op tijd want als er een Full Moon Party is zijn de kamers binnen een mum van tijd uitverkocht.

Cocohut Beach Resort & Spa op Leela Beach

Dit jaar (2019) viert Cocohut Beach Resort & Spa haar 10-jarig bestaan. De 79 kamers hebben allen standaard wifi, airco, kluisje, minibar en ontbijt. De kamers zien er allemaal prachtig en goed verzorgd uit! Er zijn verschillende soorten bungalows,  zoals bijvoorbeeld de houten bungalow, suite met zeezicht of een villa met eigen zwembad. Welke ruimte je ook kiest iedere kamer wordt dagelijks schoongemaakt en heeft een eigen balkon of terras. Het ontbijt is zeer uitgebreid en tijdens de lunch en diner kun je hier meer dan prima eten en drinken. Massage worden hier gegeven door professionele Thaise masseuses. Het vriendelijke personeel doet er alles aan om er voor te zorgen dat je aan niets ontbreekt. WelCOCOme to paradise!

Collage van Cocohut Beach & Spa Resort op Leela Beach, Koh Phangan

WIST JE DAT?
Tijdens de Full Moon Party organiseert Cocohut zelf ook een feestje in haar eigen resort. Er wordt dan muziek gedraaid en men deelt gratis hapjes en drankjes uit, wat een feest!

Sarikatang Resort & Spa at Haad Leela in Koh Phangan

Sarikatang Resort & Spa
Het Sarikatang Resort & Spa op Leela Beach is een fijn resort met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding.
Het resort heeft een ruime keuze uit kamers met gratis ontbijt, wifi, zwembad en het heerlijke strand bijna voor de deur. Er is een ruime keuze uit spa behandeling waarbij je gebruikt kunt maken van o.a. een sauna of stoombad. De kamers hebben allemaal een zitgedeelte buiten en zijn zeer netjes en schoon.

The Cabin Beach Resort at Haad Leela in Koh Phangan

The Cabin Beach Resort
The Cabin Beach Resort is de meest luxe optie van Leela Beach. Je kunt kiezen uit een Deluxe Room, Strand Villa met eigen zwembad en The Nest Studio Suite. De ruimtes zijn een mix van industrieel en hout. Persoonlijk vonden wij The Nest Studio Suite zeer mooi! Elke ruimte is vanzelfsprekend inclusief wifi, balkon, airco, ruime badkamer, minibar en kluis. Vrijwel iedere kamer kijkt (gedeeltelijk) uit op zee. 

Back To Top