fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het mooie strand van Bottle Beach in Koh Phangan
Bottle Beach in Ko Phangan

BOTTLE BEACH

Bottle Beach is één van de stranden die je sowieso moet bezoeken als je op Koh Phangan bent. We adviseren de bezoekers van de Full Moon Party daarom dan ook om langer te blijven dan het feest alleen om dagen ervoor of erna het eiland te ontdekken. Besteed dan zeker een halve dag op Bottle Beach. Dit strand in het noordoosten van Koh Phangan wordt door de Thai zelf Haad Khuat genoemd. Veel bezoekers van dit strand vinden het één van de mooiste stranden van Thailand die ze bezocht hebben. Men vindt er nog steeds de Thailand vibe van vele jaren terug. Het strand is leuk voor jong en oud en het is er vaak rustig met soms wat meer drukte in het hoogseizoen. Dit mooie strand is zeker een bezoek waard tijdens je bezoek aan Koh Phangan. Lekker chillen met een drankje in je hand. Proost, op Bottle Beach!

Bottle Beach in Ko Phangan

De baai van Bottle Beach

De baai van Bottle Beach bestaat uit een kuststrook van ongeveer 500 meter strand. Aangrenzend aan het strand een groenstrook van bomen die je de nodige schaduw bieden tijdens je verblijf aan Bottle Beach. Het zeewater is helder, aangenaam warm en heeft mooie snorkelgebieden. De zee trekt zich hier niet zo heftig terug als op andere stranden en daarom kan je hier goed zwemmen op vrijwel elk tijdstip van de dag.

Groep speelt beach volleybal op Bottle Beach in Koh Phangan

Wat te doen op Bottle Beach

Natuurlijk kan je lekker ontspannen op Bottle Beach maar er is meer te doen dan zonnen met een boek in je hand of zwemmen in de zee. Er worden hier regelmatig potjes volleybal of voetbal gespeeld (mits er genoeg geïnteresseerden zijn natuurlijk). En in de zee rondom de baai kun je ook goed snorkelen. Zelfs als je geen snorkel bij je hebt is deze te huur bij diverse restaurants op het strand. Het koraal is helaas niet meer in de allerbeste conditie maar hier en daar zitten er nog werkelijk prachtige plekken tussen. Tussen het koraal vind je veel vissen die je dan kan bewonderen. Mocht je beslissen om een nacht te blijven slapen op Bottle Beach dan zijn er in de avond vaak vuurshows te bewonderen. Of je schuift lekker aan bij een kampvuurtje op dit mooie strand.

Op Botttle Beach zijn een aantal barretjes en restaurantjes waar je prima kan eten, een lunch of snack is hier goed te doen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om van te voren inkopen te doen bij een supermarkt zoals de 7-Eleven voordat je Bottle Beach gaat bezoeken.

Zonsondergang op Bottle Beach in Koh Tao

Slapen op Bottle Beach

Er zijn niet al te veel locaties waar je kan overnachten op Bottle Beach. Maar je kan hier al slapen voor een kleine € 10,- per nacht exclusief ontbijt. Er zijn ook wat mooiere locaties zoals het Bottle Beach 1 Resort waar je al vanaf € 24,- kan slapen per nacht.

Bottle Beach Viewpoint

Via Bottle Beach is er ook een viewpoint te bereiken. Neem wel genoeg water mee en trek fatsoenlijke schoenen aan want het is een stevige klim naar de Bottle Beach Viewpoint. De tocht naar boven duurt ongeveer een uur. Hou er rekening mee dat je niet in het donker terug naar beneden moet.

De jungle die aan Bottle Beach ligt op Koh Phangan gezien vanaf de viewpoint

Hoe kom je op Bottle Beach

Boot: Je kan met een taxi boot vanuit diverse locaties zoals Chaloklum naar Bottle Beach varen. De prijs afhankelijk van je onderhandelingstactieken en wat de “chauffeur” er minimaal voor wilt hebben. Daarnaast kan je ervoor kiezen of men op je wacht of dat je voor de terugweg zelf weer vervoer regelt. Ga uit van een enkele reis voor 150 baht per persoon.
Scooter: Het is mogelijk om met de scooter naar Bottle Beach te gaan maar we raden je dit niet aan. De weg is moeilijk toegankelijk en terug is de berg op nog een helse klus. Als je geen rij ervaring hebt dan moet je dit niet willen doen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om door te rijden totdat je niet meer kan en dan de weg lopend vervolgen.
Lopend: Afhankelijk van je startlocatie is dit een behoorlijke wandeling die een aantal uur kan duren. Doe dit alleen als je vaker treckings door de jungle hebt gedaan. Zo’n tocht door de Jungle van Koh Phangan kan namelijk gevaarlijk zijn.

Tot slot, er gaan ook diverse excursies langs Bottle Beach. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deze optie te nemen zodat je in één dag meerdere locaties aandoet op Koh Phangan. Wijzelf raden je aan om lekker een nacht of twee op dit strand te blijven en daar even tot rust te komen en te genieten. Nogmaals.. proost, op Bottle Beach (en jou natuurlijk)!

LET OP!
Het kan heel hard regenen in Thailand en dan kunnen de wegen gevaarlijk en verraderlijk glad worden. Laat niet je vakantie verpesten door een flinke glijpartij met de scooter. Bezoek Bottle Beach gewoon lekker met een taxibootje.

Back To Top