fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Full Moon Party sign in Koh Phangan, Thailand
Full Moon Party sign in Koh Phangan, Thailand

FULL MOON PARTY

Als je van uitgaan en het nachtleven houdt dan is de Full Moon Party waarschijnlijk de ultieme party place in Thailand voor jou! En als je niet van uitgaan houdt dan moet je alsnog dit feest der feesten eens bezoeken. De Full Moon Party is bekend over de hele wereld en wordt vrijwel op elk continent georganiseerd. Op Koh Phangan is de Full Moon Party een happening waar je als liefhebber van voornamelijk elektronische muziek en feesten naar toe moet gaan! Je kan hier samen met een groep van tussen de 7.000 en 35.000 andere feestvierders doorgaan tot je de zon ziet opkomen!

Full Moon Party op Koh Phangan diep in de nacht

De Full Moon Party

Tegen schemering begint de Full Moon Party langzaam op gang te komen en eenmaal donker klinken de bassen harder en harder. Het feest gaat de hele nacht door en komt pas een beetje tot rust tegen het einde van de ochtend. Natuurlijk zijn er diverse plekken waar je kan afteren dus in feite kan je 24 uur door feesten als je wilt. Op en rondom het strand zijn er diverse areas waar je ook een diversiteit aan muziek zal vinden. Denk aan Techno / Goa (Psy Trance) / (Deep) House / Electro / D&B / Trance / Commerciële muziek met af en toe zelfs een soort Reggae House.

Rommel op het strand van Haad Rin na een Full Moon Party

Hoe kom je bij de Full Moon Party?

Koh Phangan is een eiland dus de enige manier is met de boot aangezien er nog geen vliegveld is (hoewel hier wel al heel lang plannen voor zijn). Je hebt diverse opties om met de veerboot naar het eiland te reizen. Vanaf het vasteland kan je vanaf de pier van Chumphon of vanaf de pier van Surat Thani. Natuurlijk kan je ook vanaf de buureilanden Koh Tao en Koh Samui reizen. Eenmaal aangekomen op de Thong Sala pier is het een klein half uur rijden naar het Haad Rin strand waar de Full Moon Party wordt gehouden. Je kan een taxi pakken, een scooter huren en op eigen houtje er naartoe rijden of één van de minibusjes die klaar staan aan het eind van de pier, voor 100 baht per persoon. Je moet dan wel even wachten tot het busje vol genoeg is.

Meisje met neon verf op haar rug en armen voor de Full Moon Party in Koh Phangan

Neon & Buckets

Velen zijn welbekend met de foto’s van mensen met lichtgevende (neon) tekeningen op hun lichaam en gezicht met een emmer mixdrank (bucket) in de hand. De prijs voor een bucket met als inhoud een mixdrank met bijvoorbeeld wodka red bull of (Thaise) whisky cola kost gemiddeld 200 baht op de weg naar het strand. Op het strand zelf kost een bucket al gauw het dubbele. Overigens zijn de meeste buckets qua alcohol / fris verhouding behoorlijk in het voordeel voor de alcohol. Zo af en toe een flesje water achterover tikken helpt je de warme nacht en vooral de volgende dag door.. De prijs van een tattoo met neon verf verschilt per kwaliteit, oppervlakte, creatie enzovoorts.

Buckets met verschillende soorten sterke drank tijdens de Full Moon Party op Koh Phangan

Half Moon en andere parties

Naast de Full Moon Party is er natuurlijk ook de Half Moon Party (waarom niet?) en daarnaast zorgt men er gewoon voor dat op het strand van Haad Rin gewoon vrijwel altijd wel wat te vieren valt. Denk bijvoorbeeld aan de Jungle Party die een nacht voor de Full Moon Party wordt gehouden.

Opgemaakte barverkoper tijdens de Full Moon Party op Koh Phangan

2024
Donderdag 25 januari
Zondag 25 februari
Zondag 24 maart
Dinsdag 23 april
Donderdag 23 mei
Vrijdag 21 juni
Maandag 22 juli
Maandag 19 augustus
Dinsdag 17 september
Vrijdag 18 oktober
Vrijdag 15 november (Loy Kratong Festival)
Zondag 15 december
Dinsdag 31 december (Oud&Nieuw)

Neon tekeningen op de Full Moon Party in Koh Phangan

Praktische informatie in de vorm van Q (vraag) en A (antwoord)

Q – Wordt er ook entree gevraagd voor de Full Moon Party?
A – Ja men vraagt tegenwoordig een kleine entree fee van 100 baht.

Q – Hoe zit het met accommodatie of kan je ook gewoon op het strand slapen?
A – Op het strand slapen raden we je zeker in de periode van de Full Moon Party af. Rond het strand van Haad Rin zijn genoeg accommodaties te vinden alleen moet je wel rekening houden dat het geluid vanaf de Full Moon Party de hele nacht door dreunt. Als je zeker wil zijn van een goede slaapplek is het aanbevolen om van te voren een hotel te boeken. Bij Sommige hotels ben je rondom de Full Moon Party verplicht om minstens 3 nachten te verblijven. Je kan er ook voor kiezen om een taxi te pakken naar een wat verder gelegen slaapplek.

Q – Hoe laat gaat de eerste boot terug naar Koh Samui of andere plaatsen?
A – Ons advies is check altijd bij aankomst op het eiland Koh Phangan hoe laat de eerste boot vertrekt naar je plaats van bestemming. Meestal zal dit rond een uur of 06:00 – 07:00 de volgende ochtend zijn.

Spelen met vuur tijdens de Full Moon Party op Koh Phangan

Full Moon Party tips

  • Koop en gebruik nooit drugs op de Full Moon Parties (nergens in Thailand), het is streng verboden in Thailand om in het bezit van (soft)drugs te zijn en er zijn behoorlijke geldboetes of erger aan verbonden
  • Je weet zelf wel wat er kan gebeuren als je teveel alcohol drinkt
  • Loop niet op blote voeten! Er ligt van alles op de grond waar je niet in wilt trappen. denk aan glas / sigaretten die nog branden
  • Neem een kopie van je paspoort mee en laat je originele paspoort lekker in het hotel (liefst in de safe of achter de incheckbalie). Overigens is het verstandig om geen waardevolle bezittingen (of waar je erg aan gehecht bent) mee te nemen. Het is een groot evenement en er zullen altijd mensen rondlopen met foute bedoelingen
  • Neem naast een kopie paspoort ook de gegevens mee van de accommodatie waar je verblijft en eventueel een noodnummer waarop men kan bellen, voor als je het zelf even niet meer weet 😉
  • Afhankelijk van wat je verwacht te spenderen raden wij je aan om alleen de hoeveelheid cash geld mee te nemen die je denkt maximaal nodig te hebben, Houdt geld voor de taxi/ terugweg apart
  • Blijf uit de zee, er zijn nare en vooral waargebeurde verhalen van mensen die zijn verdronken tijdens een Full Moon Party. Daarbij zijn er velen die hun drank op de normale of ongemakkelijke lozen in de zee, daar wil je ook niet tussen lopen / zwemmen toch?
  • Neem geen drankjes aan van vreemden, natuurlijk kan dit sociaal bedoeld zijn maar je weet maar nooit…
  • Mocht je willen testen hoe flexibel of hoe snel je reactievermogen is na een x-aantal buckets dan is er altijd de “burning rope” of de “fire limbo”. Nu weten waar de tekst crash & burn vandaan komt. We hebben tijdens ons verblijf menig jongeren zien lopen met verbandjes waaronder nare brandwonden zaten. Doe waar je zin in hebt maar we hebben je gewaarschuwd!
  • Tot slot, have fun en maak er een onvergetelijke Full Moon Party van (in de goede zin)
Het Full Moon Party beeld bij Little Paradise Resort in Koh Phangan waar het allemaal begon

De geschiedenis van de Full Moon Party in Koh Phangan

Nu je zo ver bent gekomen in dit artikel sluiten we af met een stukje geschiedenis. In 1988 werd de allereerste Full Moon Party georganiseerd door het hotel Paradise Bungalows op het Haad Rin strand in het uiterste zuiden van Koh Phangan. De reden van het feest was een bedankje in de vorm van een beachparty voor een groep bezoekers van rond de 25 man aan het hotel. Door mond tot mond reclame groeide het evenement snel tot een bucket list evenement waar menig jong publiek een bezoek aan zou willen brengen.

Letters met daarop The Original Full Moon Party Koh Phangan die later tijdens het feest worden aangestoken
Back To Top