fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Klik hier voor de stranden en activiteiten van Koh Ngai
Stranden & activiteiten

STRANDEN & ACTIVITEITEN KOH NGAI

Koh Ngai is maar een klein eilandje, toch is er genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken. Dan hebben we het gewoon niks doen en zonnen uiteraard nog niet eens meegerekend! Want het eiland is perfect om even helemaal te ontspannen en je zorgen te vergeten. Koh Ngai heeft een groot strand en 2 kleine meer verborgen baaien. De meeste dagjesmensen komen daar niet en bezoeken alleen het hoofdstrand, Koh Ngai Beach. 

Strand Koh Ngai

Koh Ngai Beach

Koh Ngai Beach is het grootste strand en ook meteen het meest bezochte strand van Koh Ngai. De naam Koh Ngai Beach doet het strand eigenlijk niet genoeg eer aan. Dream Beach of iets dergelijks zou meer passend zijn!

Het strand met fijn wit poederzand is ongeveer 2,5 kilometer lang en is omzoomd met weelderige vegetatie. Zodra je het strand verlaat sta je in een stukje onvervalste jungle. Je wordt meteen omringd met junglegeluiden zoals de cicade, hier en daar wat geritsel en allerlei vogelgeluiden. Misschien hoor je ook wel het bijzonder geluid van de great hornbill want deze mooie grote vogel vliegt ook veelvuldig rond op Koh Ngai!

Great Hornbill

De zee van Koh Ngai Beach loopt langzaam af en wanneer het eb is ontstaat er een groot lauwwarm ondiep kraakhelder bad. De bodem bestaat voor het grootste gedeelte uit wit poederzand en is daarom ideaal voor jonge kinderen. Wanneer je tijdens eb een meter of 40 de zee inloopt kom je op een dieper gedeelte waar koraal is en je mooi kunt snorkel. Vanaf het strand heb je uitzicht op verschillende rotsformaties en eilandjes in zee.

Strand Koh Ngai met boomstronk en uitzicht op eilandjes

Paradise Beach & Ao Muang

Naast het hoofdstrand van Koh Ngai zijn er ook nog twee kleinere baaien: Paradise Beach en Ao Muang. Ao Muang wordt vooral door de lokale vissers gebruikt en op het strand is momenteel helemaal niets. Paradise Beach is een kleine baai die je alleen kunt bereiken door een jungle pad en er is momenteel maar 1 hotel, het Koh Ngai Paradise Beach. De perfecte plek voor diegene die even totale rust willen!

Paradise Beach Koh Ngai
Paradise Beach Koh Ngai

Paradise Beach | Images: Booking.com

Ao Muang Beach Koh Ngai
Ao Muang Beach Koh Ngai

Ao Muang Beach | Images: Booking.com

Slapen op Koh Ngai

Hoewel de meeste mensen Koh Ngai als een dagtrip bezoeken vonden wij het fantastisch op Koh Ngai te overnachten! In de avond is het heerlijk rustig en kun je een drankje doen en/of uitgebreid dineren. De zonsopkomst is fenomenaal en absoluut de moeite waard om je wekker voor te zetten. Wij sliepen in het mooie Thapwarin Resort met bungalows die 3 keer struikelen verwijdert zijn van de zee. Lees hier onze review van het Thapwarin Resort.

Bungalows aan het strand Koh Ngai Beach

Luxe bungalows of back to basic tent?

De meeste resorts op Koh Ngai vallen in het middenklasse en luxe segment. Maar het is ook mogelijk om te slapen in een tent aan het strand, dit is een van de goedkope slaapplekken op Koh Ngai. Er wordt ook gebouwd aan simpele bungalows. Bij de camping hoort ook een populair restaurant waar je tegen redelijke eiland prijzen kunt eten. Het is er niet goedkoop maar in vergelijking met de andere restaurants een van de beste keuze als je op de kosten wil letten.

Voor nette betaalbare bungalows met een fan en een eigen badkamer kun je een kijkje nemen bij Koh Ngai Seafood Bungalows of Coco Cottage. Behoefte aan meer luxe? Het Thanya Beach Resort zit op een mooie locatie aan het eind van Koh Ngai Beach en heeft een zwembad met uitzicht op zee.

Slapen in een tent op Koh Ngai eiland
Resort met zwembad aan het strand van Koh Ngaiai

Kan het even wat stiller?

Nou is Koh Ngai niet bepaald een druk eiland maar toch is er het Koh Ngai Paradise Beach Resort, een resort voor mensen die rust niet rustig genoeg vinden. Het ligt aan Paradise Beach in een afgelegen baai in het zuiden van eiland.

Heremiet kreeftje op Koh Ngai

Restaurants op Koh Ngai

Veel restaurants op Koh Ngai horen bij een resorts op het eiland, zoals bijvoorbeeld het populaire Koh Ngai Camping Restaurant. Het Koh Hai Sea Taste Restaurant heeft eenvoudige maar sfeervolle tafeltjes onder een gigantische boom op het strand. Luxere en vaak duurdere eetgelegenheden zijn vooral te vinden bij de resorts. Hier ben je ook gewoon welkom als je geen gast van het resort bent.

Restaurant onder een grote boom op Koh Ngai
Tafeltjes met uitzicht op zee

Bars en cocktails op het strand

Op Koh Ngai zijn een paar (en niet veel meer dan dat) leuke kleine barretjes waar je overdag en in de avond een ijskoude Chang of lekkere cocktail / mocktail kunt drinken. In de meeste restaurants aan het strand kan dit ook, maarja.. die noemen zichzelf geen bar. Voor het echte bar gevoel moet je daarom hier zijn:

Light My Fire Society staat bekend om de goede sfeer en de vriendelijke eigenaar die regelmatig zijn gitaar pakt en een deuntje meezingt, uitgaan zoals het hoort op een klein eilandje als Koh Ngai! Deze bar ligt even voorbij het Thapwarin Resort.

SeaBreez Bar, leuke bar op een houten platform helemaal in het uiterste zuiden van het strand populair door de goede cocktail EN happy Hour. Een betere combinatie bestaat er niet! Het is de eerste bar die je tegenkomt als je vanaf de pier komt.

Cocktails en drankjes aan het strand van Koh Ngai

Wat is er toe doen op Koh Ngai?

Uhm wat dacht je van slapen, relaxen, eten en zwemmen ? Dat zijn toch wel een beetje de meest uitgeoefende activiteiten op Koh Ngai. Maar er is zeker wel meer te doen dan dat  voor wie daar behoefte aan heeft!

Jungle pad naar Paradise Beach en Ao Muang

Je kunt bijvoorbeeld het jungle pad nemen naar Paradise Beach, deze wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Het is een leuke manier om de natuur van Koh Ngai te ontdekken. Ongeveer halverwege het pad kun je afslaan naar Ao Muang maar de meeste mensen gaan door voor Paradise Beach.  Op het strand van Paradise Beach, die officieel trouwens Ao Kauntong heet is op 1 hotel na helemaal niets! Het is echt een plek om helemaal tot rust te komen. 

Viewpoint en zonsondergang

Nog steeds enthousiast? Dan kun je je wandeling voortzetten naar het viewpoint om de zonsondergang te bekijken. Op Koh Ngai Beach(het hoofdstrand) kan je alleen de zon zien opkomen. Vanaf Paradise Beach is het nog 30 minuten lopen. Het laatste stuk is behoorlijk steil. Hierdoor is deze route niet echt geschikt voor kinderen. Trek goede schoenen aan en neem muggenspray mee want zodra de zon ondergaat lusten de muggen je rauw (maar bruin of verbrand vinden ze ook best).

Zonsondergang Koh Ngai Strand

Snorkelen en duiken Koh Ngai

Bij elk resort kun je snorkels en fins huren (samen 100 baht). Om te kunnen snorkelen zal je eerst een meter of 30 de zee in moeten lopen. Daarna begint het koraal. Helaas is het koraal niet meer zoals het ooit was maar je ziet een behoorlijke variatie aan kleurrijke vissen. Ook is het mogelijk om met een snorkeltour mee te gaan, je gaat dan snorkelen bij de rotsen / eilandjes Koh Maa, Koh Rok en Koh Chueak die je in zee kan zien liggen vanaf het strand (ca. 600 baht)

Op Koh Ngai zijn ook een aantal duikscholen, je kunt meegaan op een duiktrip rondom het eiland en de kleine eilandjes voor de kust. Je betaalt ongeveer 4.000 baht voor drie duiken. Duikscholen zijn meestal alleen open in het hoogseizoen, tussen begin november en begin mei.

Kajakken

Op verschillende plekken kun je voor 150 baht per uur kajaks huren om de Andaman zee te verkennen. Altijd leuk om Koh Ngai Beach vanuit een ander gezichtspunt te bewonderen. Je kunt ook naar Ao Muang en Paradise Beach kajakken en daar een paar uur doorbrengen zonder dat je een jungle trekking  hoeft te maken. Fanatiekelingen zouden zelfs het hele eiland kunnen rondgaan. Doe dit alleen als je al ervaring hebt met kajakken op zee en vraag advies aan de locals voordat je gaat!

Snorkelen Koh Ngai
Kleurrijke vissenin de zee bij Koh Nga

Goed om te weten…

Op Koh Ngai zijn geen pinautomaten, neem dus voldoende contant geld mee. Ook zijn er geen wegen, scooters of auto’s. Alles wat hier vooruit gaat doet dat lopend, zwemmend of met een boot. Precies zoals het hoort op een klein eilandje! Op het eiland is een winkeltje die water, snacks e.d verkoopt, maar de prijzen zijn behoorlijk hoog. Je kunt aardig wat geld besparen door inkopen te doen voordat je naar Koh Ngai gaat. Zonnebrand en muggenspray koop je veelal ook voordeliger op het vasteland.

Koh Ngai Beach Pier , Thailand

Leuk om te doen!

In de directe omgeving van Koh Ngai zijn nog veel meer mooie kleine eilanden met prachtige stranden en helder water met tropische vissen. Het is een perfecte omgeving om te gaan eiland hoppen! Welke eilanden er in deze omgeving zijn en nog veel meer lees je in de de Infobox hier onder. Veel plezier!

Slapen op Koh Ngai Beach

Koh Ngai heeft in totaal een stuk of 10 resorts / campings. De prijzen van de accommodates zijn vrij hoog voor wat je krijgt, het is de prachtige locatie die je betaalt en die maakt het weer elke cent waard!

Ontdek de mooie eilanden in de omgeving van Koh Ngai:

Vervoer van / naar Koh Ngai

In dit artikel lees je hoe je georganiseerd of lekker avontuurlijk op eigen houtje naar Koh Ngai reist. Of je boekt nu alvast snel en simpel je ticket bij 12goAsia

Bekijk onze selectie van indrukwekkende foto’s van Koh Ngai Beach & activiteiten in Picture This

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Bekijk hier de mooiste Foto's van Koh Ngai
Luxe hotel Koh Ngai Thapwarin Resort
Klik hier voor onze review van het luxe Sevenseas Resort op Koh Kradan
Back To Top