fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Koh Mook, Longtailboot in heldere zee voor de kust
Lontailboot in blauwe zee van Koh Mook

KOH MOOK

Koh Mook (Koh Muk) maakt onderdeel uit van de zeer mooie Trang eilanden, Koh Kradan, Koh Ngai en Koh Libong. Je vindt deze eilanden in het zuidoosten van Thailand. Koh Mook is een klein verrassend authentiek eilandje, de sfeer is heel gemoedelijk. 5 a 10 procent van de bevolking is boeddhistisch, de rest is moslim. De meeste van hen zijn visser of hebben een kokosnoot of rubberplantage. Verwacht op Koh Mook geen mooi geplaveide boulevard met rijen souvenirs shops of restaurantjes met perfect Engels sprekend personeel. Wat je wel kunt verwachten?

Gezellige kleine restaurants gerund door de hele familie met de lekkerste curry’s en authentiek Thaise gerechten een ontspannen sfeer. Op het eiland zijn smalle wegen op palen en wegen met hier en daar een flinke kuil. Maar dat is een ook onderdeel van de charme van Koh Mook. Daartegenover staat dat de inwoners erg vriendelijk en behulpzaam zijn en merk je dat toeristen erg gewaardeerd worden. Het toerisme is pas de laatste jaren een beetje aan het toenemen. Een van de attracties van Koh Mook is wat ons betreft het kalme locale eiland leven zelf, dit ervaar je het best als je een aantal dagen op het eiland blijft. Een uitgaansleven is er niet echt, er zijn een aantal barretjes, maar echt groots wordt het niet.  

Echt veel toeristen komen er niet op het kleine eilandje en de mensen die er wel komen zijn op weg naar de Emerald Cave, een prachtige verborgen Lagune aan de westkust van Koh Mook. Vaak wordt deze tour gecombineerd met Sabai Beach en Sivalai Beach (Hua Laem Prao Beach) een bijzonder landtong met hagelwit zand. Je kunt ook een paar leuke trekkings maken naar verborgen strandjes die je met een beetje geluk helemaal voor jezelf hebt. 

Koh Mook heeft een aardig ruim aanbod van hotels en resorts. Naast een aantal luxe resorts zijn er ook goede middenklasse en budget hotels. Je kunt lekker back to basic gaan in een bamboehutje of slapen in een luxe bungalow op het strand. 

foto met link naar artikel Koh Mook, hoe kom je er?
Klik hier voor de stranden en activiteiten van Koh Mook (Koh muk)
Klik hier voor het artikel over de Emerald Cave (Tham Morakot) op Koh Mook
Kijk hier naar onze selectie foto's van mooie Koh Mook
Klik hier voor de beste hotels van Koh Mook
Klik hier voor onze review van het MookLamai Resort
Klik hier voor de beste restaurants van Koh Mook
Back To Top