fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

KOH LIPE WALKING STREET

De Koh Lipe Walking Street is niet alleen de winkelstraat van Koh Lipe maar ook de slagader van het eiland. Wat in het verleden een door de bevolking aangelegd zandpad was is nu een verharde straat geworden. Deze winkelstraat met diverse zijwegen leidt je door het kloppende hart, het centrum van het eiland. Walking Street verbindt twee van de drie populaire stranden en bestaat uit een bonte mix van horeca, winkels, detailhandel en dienstverlende bedrijfjes. Overdag fungeert de straat vooral als doorgang vanaf Pattaya Beach vrijwel helemaal tot aan Sunrise Beach. De Walking Street van Koh Lipe is redelijk smal en een kleine kilometer lang. Met hier en daar een stop een prima lengte om een uurtje heen en weer te slenteren tijdens een zwoele avond. Koh Lipe Walking Street opent om 18:00. De winkeltjes sluiten zo rond een uur of 22:00 en restaurants blijven vaak wel tot uur of 00:00 of 01:00 open. Sommige barretjes lijken zelfs nooit te sluiten.

Walking Street vanaf Pattaya Beach in Koh Lipe
Image: Mamariya (Instagram) - Direct aan het strand van Pattaya Beach vind je de ingang van Koh Lipe Walking Street.

Powered by 12Go Asia system

WIST JE DAT?
Het hoogseizoen op Koh Lipe van november t/m april is en het laagseizoen van mei t/m oktober.

Koh Lipe Walking Street tijdens het laagseizoen

Niet alleen Koh Lipe Walking Street maar heel het eiland is tijdens het laagseizoen een stuk rustiger, soms lijkt het zelfs uitgestorven. Het voordeel hiervan is dat je veel ontspannender door de winkelstraat loopt. Nog een bijkomend voordeel is dat de hotels op Koh Lipe ook een stuk goedkoper te boeken zijn. Een nadeel is dat een groot gedeelte (misschien wel de helft) van o.a. de winkels en horeca gesloten is. En een ander nadeel is dat je minder snorkeltrips e.d. kunt maken. Dit vanwege de af en toe zeer ruige zee in het regenseizoen en dat het Tarutao National Park grotendeels gesloten is. Toch betekent dit niet dat je helemaal geen snorkel of duiktrips kunt doen, er is namelijk wel een aangepaste “rainy season” snorkel-/duiktrip!

Walking Street vanaf Sunrise Beach in Koh Lipe
Image: ThailandMagazine.com - Ingang van Koh Lipe Walking Street gezien vanaf de weg vanaf Sunrise Beach waar ook de 7-Eleven aan ligt.

Koh Lipe Walking Street tijdens het hoogseizoen

Draai de voordelen en nadelen die we hierboven hebben beschreven maar om en je weet waar je aan toe bent tijdens het hoogseizoen op Koh Lipe. Het kan in die periode erg druk zijn in de Koh Lipe Walking Street (alsof je kerstinkopen moet doen in het laatste weekend voor kerstmis). Het voordeel is wel dat je meer keuze hebt qua horeca. Dat moet ook wel want er is ook meer vraag naar slaapplaatsen, eten en drinken in deze periode. Door de grote vraag hiernaar zijn helaas de prijzen ook aanzienlijk hoger dan in het laagseizoen.

Video: Affleck (YouTube)

Wat is er allemaal te vinden in de Koh Lipe Walking Street

Je vindt een grote diversiteit aan winkels in Koh Lipe Walking Street maar toch blijft het allemaal same same… Denk aan (bad)mode, strandspullen, sieraden en souvenirs. Verder zijn er een aantal duikscholen en reisbureautjes die allerlei tripjes voor je kunnen organiseren. Overal werken zeer vriendelijke mensen en mocht je wat advies in willen winnen dan staan ze direct voor je klaar. Er zijn ook een aantal apotheken waar je terecht kunt voor een heel ander soort advies, als je bijvoorbeeld niet lekker bent. En natuurlijk zijn er welgeteld twee 7-Elevens te vinden in de Walking Street. In het hoogseizoen is er een verse bakker open die helaas in het laagseizoen gesloten is. Hetzelfde geldt voor een goede ijswinkel. In Walking Street moet geld rollen, vandaar dat ze sinds 2014 eindelijk een aantal pinautomaten in deze straat hebben geplaatst. Ben je uitgewandeld? Neem dan nog een ontspannen (voet)massage bij een van de talrijke massagesalons in deze straat, gewoon omdat het kan. En daarna? Gewoon nog eens door deze winkelstraat slenteren.

Collage van foto's over Walking Street Koh Lipe in Thailand
Images: ThailandMagazine.com

Slapen in Koh Lipe – welk hotel

Koh Lipe is klein en het maakt eigenlijk weinig uit waar je hotel gelegen is. Natuurlijk heb je diverse wensen zoals slapen aan het strand of juist lekker goedkoop in een goedkope kamer aan de rand van het centrum. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van 12 hotels op Koh Lipe. Ze staan qua prijs van laag naar hoog zodat het voor jou prettig is om te kijken welke het beste bij jouw budget en wensen past.

Als je via ons een hotel boekt dan krijgen wij een kleine vergoeding van onze partners Agoda en/of Bookings.com. Dit kost jullie niets extra maar helpt ons om deze site te bekostigen, ook al boek je geen hotel die wij aanraden. Via onze link naar de genoemde sites gaan en een slaapplaats boeken is al genoeg. THANKS! Team ThailandMagazine.

collage hotels koh lipe
Diversiteit aan hotels in Koh LipeBooking.com

Back To Top