fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Walking Street in Koh Lipe, Thailand met allemaal winkeltjes en restaurants aan beide kanten (centrum van het eiland Koh Lipe).
De Walking Street in Koh Lipe, Thailand met allemaal winkeltjes en restaurants aan beide kanten (centrum van het eiland Koh Lipe).

Image: ThailandMagazine.com

KOH LIPE WALKING STREET

De Koh Lipe Walking Street is niet alleen de winkelstraat van Koh Lipe maar ook de slagader van het eiland. Wat in het verleden een door de bevolking aangelegd zandpad was is nu een verharde straat geworden. Deze winkelstraat met diverse zijwegen leidt je door het kloppende hart, het centrum van het eiland. Walking Street verbindt twee van de drie populaire stranden en bestaat uit een bonte mix van horeca, winkels, detailhandel en dienstverlende bedrijfjes. Overdag fungeert de straat vooral als doorgang vanaf Pattaya Beach vrijwel helemaal tot aan Sunrise Beach. De Walking Street van Koh Lipe is redelijk smal en een kleine kilometer lang. Met hier en daar een stop een prima lengte om een uurtje heen en weer te slenteren tijdens een zwoele avond. Koh Lipe Walking Street opent om 18:00. De winkeltjes sluiten zo rond een uur of 22:00 en restaurants blijven vaak wel tot uur of 00:00 of 01:00 open. Sommige barretjes lijken zelfs nooit te sluiten.

WIST JE DAT?
Het hoogseizoen op Koh Lipe is van november t/m april en het laagseizoen is van mei t/m oktober.

In- uitgang Koh Lipe Walking Street op Pattaya Beach
In- uitgang Koh Lipe Walking Street op Pattaya Beach

Koh Lipe Walking Street in het laagseizoen

Niet alleen Koh Lipe Walking Street maar heel het eiland is tijdens het laagseizoen een stuk rustiger, soms lijkt het zelfs uitgestorven. Het voordeel hiervan is dat je veel ontspannender door de winkelstraat loopt. Nog een bijkomend voordeel is dat de hotels op Koh Lipe ook een stuk goedkoper te boeken zijn. Een nadeel is dat een groot gedeelte (misschien wel de helft) van o.a. de winkels en horeca gesloten is. En een ander nadeel is dat je minder snorkeltrips e.d. kunt maken. Dit vanwege de af en toe zeer ruige zee in het regenseizoen en dat het Tarutao National Park grotendeels gesloten is. Toch betekent dit niet dat je helemaal geen snorkel of duiktrips kunt doen, er is namelijk wel een aangepaste “rainy season” snorkel-/duiktrip!

TIP!
Lees ook ons artikel over hoe je het best naar Koh Lipe kunt reizen in het regenseizoen / laagseizoen. 

Walking Street vanaf Sunrise Beach in Koh Lipe

Image: ThailandMagazine.com

Walking Street tijdens het hoogseizoen

Draai de voordelen en nadelen die we hierboven hebben beschreven maar om en je weet waar je aan toe bent tijdens het hoogseizoen op Koh Lipe. Het kan in die periode erg druk zijn in de Koh Lipe Walking Street (alsof je kerstinkopen moet doen in het laatste weekend voor kerstmis). Het voordeel is wel dat je meer keuze hebt qua horeca. Dat moet ook wel want er is ook meer vraag naar slaapplaatsen, eten en drinken in deze periode. Door de grote vraag hiernaar zijn helaas de prijzen ook aanzienlijk hoger dan in het laagseizoen.

Wat is er te vinden en te doen in Koh Lipe Walking Street?

Je vindt een grote diversiteit aan winkels in Koh Lipe Walking Street maar toch blijft het allemaal same same… Denk aan (bad)mode, strandspullen, sieraden en souvenirs. Verder zijn er een aantal duikscholen en reisbureautjes die allerlei tripjes voor je kunnen organiseren. Overal werken zeer vriendelijke mensen en mocht je wat advies in willen winnen dan staan ze direct voor je klaar. Er zijn ook een aantal apotheken waar je terecht kunt voor een heel ander soort advies, als je bijvoorbeeld niet lekker bent. En natuurlijk zijn er welgeteld twee 7-Elevens te vinden in de Walking Street. In het hoogseizoen is er een verse bakker open die helaas in het laagseizoen gesloten is. Hetzelfde geldt voor een goede ijswinkel. In Walking Street moet geld rollen, vandaar dat ze sinds 2014 eindelijk een aantal pinautomaten in deze straat hebben geplaatst. Ben je uitgewandeld? Neem dan nog een ontspannen (voet)massage bij een van de talrijke massagesalons in deze straat, gewoon omdat het kan. En daarna? Gewoon nog eens door deze winkelstraat slenteren.

Koh Lipe Walking Street tijdens de avond in het laagseizoen
Star Travel in Koh Lipe Walking Street
De 7-Eleven en pinautomaten in de Koh Lipe Walking Street

Beste hotels in Koh Lipe

Koh Lipe is klein en het maakt eigenlijk weinig uit waar je hotel gelegen is. Natuurlijk heb je diverse wensen zoals slapen aan het strand of juist lekker goedkoop in een goedkope kamer aan de rand van het centrum. Daarom hebben wij een lijst samengesteld van beste hotels in Koh Lipe. Ze staan qua prijs van laag naar hoog zodat het voor jou prettig is om te kijken welke het beste bij jouw budget en wensen past. Je kunt natuurlijk ook zelf kijken of er iets leuks tussen zit op de kaart hieronder.

Back To Top