fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Zonsondergang met paarse lucht op Sunset Beach Koh Lipe, Thailand
Zonsondergang met paarse lucht op Sunset Beach Koh Lipe, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

SUNSET BEACH (KOH LIPE)

Sunset Beach ook wel Hat Pramong genoemd is het strand waar je (de naam zegt het natuurlijk al) uitermate goed de zon kan zien onder gaan. Dit 200 meter lange strand in het noorden van Koh Lipe is voor de meeste bezoekers niet het meest favoriete strand van het eiland en daarom minder druk bezocht.

Bord met tekst there is a taxi service op Sunset Beach van Koh Lipe

Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je het beste bij Sunset Beach?

Via Walking Street is Sunset Beach door middel van een wandeling van maximaal 15 minuten te bereiken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een ritje te nemen voor 50 Baht per persoon met de “taxi”. Dit zijn eigenlijk scooters met een zijspan maar op Koh Lipe werkt dat te gek! Aan de weg bij het strand staan er na de zonsondergang altijd wel een aantal taxi’s te popelen om je te brengen naar bijvoorbeeld Walking Street of je hotel.

Het strand van Sunset Beach op Koh Lipe

Image: ThailandMagazine.com

Het strand van Sunset Beach

Van de drie grote stranden die Koh Lipe rijk is is Sunset Beach de rustigste. Behalve rond zonsondergang dan.. want je bent niet de enige die hiervan wilt genieten. Het strand bestaat niet uit van dat witte poeder zand en je vindt er regelmatig veel rotzooi rondom het strand. Dit door bepaalde stromingen en natuurlijk door de mens. Eigenlijk is het goed om die troep te zien want je gaat wel nadenken over de wereld omdat je met je neus op de feiten wordt gedrukt.

TIP!
Tegen de schemer aan komen monsterlijk grote bloedzuigers tevoorschijn waar Dracula nog een puntje bloed aan kan zuigen, juist de muggen… De muggen hier zijn groot en agressief en lusten je bloed wel rauw dus smeer je goed in.

Het strand van Sunset Beach in Koh Lipe

Image: ThailandMagazine.com

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH LIPEBooking.com

Wat maakt Sunset Beach een fijn strand?

Het voordeel van Sunset Beach is dat het overdag vrij rustig is. Daarnaast staat er regelmatig een fijn briesje aan de westkant van Koh Lipe en staan er diverse bomen langs en op het strand die voor schaduw zorgen. Het is dan wel niet het mooiste strand van Koh Lipe maar wel een zeer fijn strand als je lekker relaxed een dag wil ontspannen. Lekker een goed boek lezen, zwemmen en zonnen om vervolgens een snack met een fruitshake te nuttigen bij de paar restaurantjes aan dit strand.

Ontbijtje met uitzicht op Sunset Beach bij het Bayview Sunset Resort op Koh Lipe

Hapje en drankje doen op Sunset Beach

Ben je fan van de kokosnoot shake? Bezoek dan zeker het restaurantje van het Bay View Sunset Resort. Daar weten ze wel hoe je een zo’n shake hoort te serveren, namelijk lekker fris en met stukjes jonge kokosnoot! Het restaurant heeft trouwens ook happy hour van 15.00 tot 19.00. Zo kijk je hier al voor 100 Baht naar de zonsondergang met een zeer goede Mojito in je hand (zeker doen!). Je vindt het kleine restaurantje op palen helemaal links van de baai.

Back To Top