fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het lange strand van Pattaya Beach in Koh Lipe, Thailand
Het lange strand van Pattaya Beach in Koh Lipe, Thailand

Image: ThailandMagazine.com 

PATTAYA BEACH

Mocht je in het hoogseizoen een bezoekje aan Koh Lipe brengen dan is het vrijwel zeker dat je aankomt op Pattaya Beach. Vanwege de gunstige ligging is het zeewater in de baai van het komvormige Pattaya Beach zeer kalm in het hoogseizoen. Als je hier gaat zwemmen pas dan wel op voor de vele longtail boten die hier varen en aangemeerd zijn. Een voordeel van dit strand is dat de Walking Street van Koh Lipe hierop uitkomt.

WIST JE DAT?
Het strand van Pattaya Beach is het meest zuidelijke stukje strand van heel Thailand. Met helder weer kan je het Maleisische eiland Langkawi zien.

Longtailboot aangemeerd aan het strand van Pattaya Beach op Koh Lip, Thailand

Bijna op Pattaya Beach maar nog niet helemaal…

Voordat je op Pattaya Beach aankomt word je eerst afgezet op een in zee geplaatste ponton. Vanaf deze plek worden jij en andere bezoekers aan Koh Lipe opgepikt door een longtailboot. Waarbij je vervolgens per persoon 50 baht moet betalen om je eindbestemming Koh Lipe te mogen bezoeken. We hebben vernomen dat er regelmatig ook direct vanaf de ferry wordt overgestapt of dat de speedboten helemaal doorvaren tot aan het strand.

Het lange strand van Pattaya Beach in Koh Lipe, Thailand

Image: ThailandMagazine.com 

Pattaya Beach tijdens het laagseizoen (regenseizoen)

Wanneer de Moesson Thailand bereikt dan wordt het zo rustige Pattaya Beach een stuk ruiger. Met de buien en stormen die bij het Moessonseizoen horen is dit strand van Koh Lipe niet het beste stukje strand om te verblijven. Wij waren eind juli op Koh Lipe en hadden gelukkig geen last van hevige buien. Dit strand vonden wij prettig en relaxed maar onze voorkeur ging uit naar Sunrise Beach.

BEKIJK OOK
Ons artikel over hoe je het best kunt reizen naar Koh Lipe in het regenseizoen.

Het strand en de zee van Pattaya Beach op Koh Lipe met spelende kinderen op de voorgrond
Het strand en de zee van Pattaya Beach op Koh Lipe met aangemeerde longtailboten
Het strand en de zee van Pattaya Beach op Koh Lipe tijdens zonsondergang

Het water en strand van Pattaya Beach

In het heldere zeewater is het heerlijk vertoeven op Pattaya Beach, de zee is in het hoogseizoen regelmatig kalm en de watertemperatuur is zeer aangenaam. Daarnaast is het zand op Pattaya Beach van dat fijne witte poederzand. Heerlijk om met je blote pootjes overheen te lopen en doorheen te woelen. Het strand is heel breed en ideaal voor een wandeling tijdens de ochtend of avond wanneer het wat koeler aanvoelt op Koh Lipe. Aan de westkant van het strand staan veel bomen die je de nodige schaduw bieden tijdens de hitte van de dag. Als je een plons wilt nemen in het water dan raden we je aan om dit te doen in het afgebakende stuk zee waar geen longtail boten mogen komen.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

het prachtige en heldere blauwgroene zeewater van Pattaya Beach op Koh Lipe, Thailand

Snorkelen voor Pattaya Beach

Het snorkelen in en rond de zee van Pattaya Beach stelt niet erg veel voor. Dit omdat er vrij weinig te zien is in het heldere water. Mocht je toch willen snorkelen dan raden we je aan de zijkanten van de baai te bekijken. Nog beter is het boeken van een snorkeltour op Koh Lipe waarbij je een halve of hele dag op diverse plekken en eilandjes rondom Koh Lipe wordt gebracht.

Het heldere zeewater van Koh Lipe met op de achtergrond Pattaya Beach (Koh Lipe)

Horeca op Pattaya Beach

Aan het strand van Pattaya Beach vind je veelal de wat duurdere en luxe resorts zoals het Akira Lipe Resort (wat zeker de moeite waard is voor een aantal nachten). Dit omdat ze pal aan het strand liggen. Als je wat verder loopt vind je al gauw goedkopere hotels die niet eens zo heel ver van het strand of Walking Street vandaan liggen.

Aangrenzend het strand zelf vind je verschillende restaurants en barretjes. Van luxe en commercieel tot nog typisch Thais met een hippie vibe. Voor elk wat wils dus. Je kan niet alleen eten en slapen bij de diverse resorts aan het strand maar ook vaak een massage nemen. De prijzen zijn wel duurder dan wat je gewend bent van bijvoorbeeld Bangkok maar dat alles is duurder op de meeste eilanden in Thailand. Koh Lipe is daar helaas geen uitzondering in.

Laptop en cocktail met uitzicht op Pattaya Beach, Koh Lipe
Horeca op Pattaya Beach, Koh Lipe
Zonsondergang met uitzicht op Pattaya Beach, Koh Lipe

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH LIPEBooking.com

Klik hier om de mooiste foto's van koh phi phi te zien
Klik hier als je alles wilt weten over Krabi Railay Beach
Lees hier alle informatie over het eiland Koh Lipe
Back To Top