fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Koh Lipe in de verte vanaf Koh Adang in Thailand
Koh Lipe in de verte vanaf Koh Adang in Thailand

NAAR KOH LIPE IN HET REGENSEIZOEN

Koh Lipe, wij zijn een groot fan van dit prachtige kleine eilandje vlakbij de Maleisische grens! Dit mooie paradijsje heeft namelijk uitermate vriendelijk inwoners en prachtige stranden. Over Koh Lipe wordt vaak gezegd dat je daar niet naar toe moet gaan in het regenseizoen, het regent de hele dag, het is onmogelijk om er te komen of de hotels zijn gesloten en er valt dan niets te beleven. Gelukkig hebben wij hier niet naar geluisterd en zijn we toch naar Koh lipe gegaan, gewoon in het regenseizoen!

In dit artikel lees je alles over onze ervaringen, het weer en hoe je op Koh Lipe komt in het regenseizoen.

SUPPORT ONS

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site… We zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je gemakkelijk doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Je kunt ook eerst via de links in dit kader klikken om zo vervolgens iets te boeken (niet alleen in Thailand maar waar dan ook ter wereld). Alvast bedankt!

Regenseizoen versus het droge seizoen – Voor- en nadelen

Regenseizoen (mei t/m oktober)

Het regenseizoen wordt Ook wel het groene- of laagseizoen genoemd. In dit seizoen is Koh Lipe ietwat moeilijker te bereiken maar een voordeel is dat het een stuk rustiger is op het eiland. Hierdoor zijn sommige hotels en restaurants gesloten, maar er is meer dan genoeg wel open! Overnachten in het regenseizoen is vaak een stuk goedkoper. Je kunt niet alle snorkel en duik trips boeken.

Droge seizoen (november t/m april)

Het droge seizoen wordt ook wel het hoogseizoen genoemd. In dit seizoen kun je Koh Lipe vrij gemakkelijk bereiken vanaf verschillende plaatsen en omliggende eilanden, hierdoor is het een stuk drukker en duurder op het eiland. Voordeel hiervan is dat wel alle horeca geopend is in deze periode. Als het weer geen gekke dingen doet kun je alle duik en snorkel trips maken die er zijn.

De kust van Koh Lipe met prachtig blauwgroen water en vele longtailbootjes

Het weer op Koh Lipe in het regenseizoen

Natuurlijk kunnen we geen garanties geven, maar tijdens ons verblijf in de maand juli hebben we in een week tijd maar een paar buien gehad. Deze buien zag je meestal aankomen.De lucht werd donker, het ging harder waaien en daarna ging het helemaal los. Wij vinden het altijd een heerlijk spektakel om naar te kijken! (Als je ergens lekker beschut zit…). Na een klein uurtje werd het weer rustig. De wolken drijven weg en de zon komt weer tevoorschijn. Binnen de kortste keren is alles weer opgedroogd en lijkt het of er niets gebeurd is. De maanden juli en augustus staan aan het begin van het regenseizoen, de kans op regen wordt volgens de statistieken wel steeds wat groter richting september en oktober. Maar ook dat zegt niets, na Koh Lipe reisde we weer door naar Koh Tao, weer-technisch een slimme keuze in de maand juli. Alleen hebben we daar bijna een week lang regen gehad. We horen je denken “niets is zo onvoorspelbaar als het weer”, juist! Maar hoe kom je nou eigenlijk op Koh Lipe in het regenseizoen?

Hoe kom je op Koh Lipe in het regenseizoen

In het regenseizoen zal je er iets meer voor over moeten hebben om op Koh Lipe te komen. In het hoogseizoen kun je vanaf verschillende eilanden een boot pakken naar Koh Lipe. In het regenseizoen zal je meer over land en door de lucht reizen. Wij vonden het prima te doen en alles verliep gewoon als gepland. Je zal hier en daar even moeten wachten, maar meestal sloot alles redelijk goed op elkaar aan.

Koh Lipe in het regenseizoen met een regenbui in de verte

Eerst met het vliegtuig naar Hat Yai

Het makkelijkst om naar Koh Lipe te reizen in het regenseizoen is met het vliegtuig. Dit kan onder andere vanaf Bangkok maar ook van bijna elk ander mogelijk vliegveld. Voor Koh Lipe is vliegen op Hat Yai de snelste optie. Vanaf het Don Mueang vliegveld (DMK) in Bangkok is het een korte vlucht van ongeveer anderhalf uur.  Zelf zijn we overigens vanaf Chiang Mai gevlogen wat ongeveer twee uur vliegen was. We kwamen overigens wel laat in Hat Yai aan waardoor we de speedboot naar Koh Lipe niet meer zouden redden. Daarom bleven we een nacht in Hat Yai slapen Hat Yai is trouwens een leuke stad om te overnachten, misschien kwam dat omdat we er eerlijk gezegd niet veel van hadden verwacht. We sliepen voor twee tientjes in het P-Residence hotel, een goed hotel voor een zacht prijsje en midden in het centrum van Hat Yai!

Met het vliegtuig van Air Asia vanaf Don Mueang vliegvelt in Bangkok naar Hat Yai

Image: ThailandMagazine.com

Van Hat Yai naar Pak Bara

In de vroege ochtend namen we een songthaew, deze halfopen minibusje hebben vele opstapplaatsen en in je hotel of hostel kunnen ze je vertellen waar. Met dit busje zijn we naar het Hat Yai busstation gegaan.  De kosten hiervan waren 30 baht p.p. Op het Hat Yai busstation werden we opgehaald door een vooraf geboekt minibusje. Samen met een groep andere reizigers reden we in 2 uur naar Bak Bara, de plek waarvan de boten voor Koh Lipe vertrekken.  Op de pier moesten we nog een half uurtje wachten. Er is een klein marktje waar je wat souvenirs kunt kopen en direct op de pier een klein supermarktje. Een stukje verder van de pier is ook een 7 – Eleven. De tijd vliegt en voor je het weet is het tijd om aan boord te gaan!

Wij hadden het mini busje van Hat Yai naar Pak Bara busje van te voren geboekt bij 12GoAsia, ideaal als je zeker wilt zijn dat je op een bepaalde tijd kunt vertrekken en je de omgeving niet kent.  Onze ervaringen met dit reisbureau zijn dan ook steeds goed geweest, altijd op tijd en vriendelijke service.

Boeddhistische monnik aan het wachten op het busstation van Hat Yai
Minivan voor het hoofdgebouw van de pier van Pak Bar

Images: ThailandMagazine.com

Met de speedboot naar Koh Lipe

We hebben wel vaker een speedboot naar een eiland genomen, daarom wisten we dat het een ‘bumpy ride’ zou kunnen worden. Mocht je snel zeeziek worden dan raden we je aan om een half uur voor vertrek een reis pilletje in te nemen. Deze zijn trouwens ook verkrijgbaar bij de vele 7-Elevens die Thailand rijk is. Was het een verschrikkelijk reis? Nee wat ons betreft niet. Natuurlijk waren er golven en stuiter je over het water, maar dit gaat in een soort ritme die een bijzonder (maar best logisch) effect heeft.  Namelijk dat bijna iedereen binnen een kwartier in slaap viel! Best bizar om te zien al die wiegende hoofden op het ritme van de golven. Nadat ook wij in slaap waren gevallen werden we na een dik uur wakker doordat de snelheid afnam en waren we er, nou ja bijna!

WIST JE DAT?
Pak Bara is een klein plaatsje gelegen aan de Straat van Malakka. Dit water was vroeger berucht om haar piraterij zoals je kunt lezen in ons artikel over de geschiedenis van Koh Tarutao.

een speedboat die van Pak Bara naar Koh Lipe vaart
Mensen in de speedboat van Pak Bara naar Koh Lipe met allemaal oranje reddingsvesten aan
Images: ThailandMagazine.com

Het laatste stukje..

De speedboot meert aan op een drijvend ponton waar je tickets voor het Koh Tarutao National Park en de longtailboot moet kopen. De longtailboot brengt je de laatste honderd meter naar het strand, in het regenseizoen is dit Pattaya Beach.  Als je in het bootjes besef je hoe mooi het eigenlijk is! Het water is glashelder en je ziet de vissen en de bodem met gemak zonder duikbril. Even verderop ligt het witte strand met wuivende palmbomen op je te wachten, welkom op Koh Lipe!

LET OP!
Wanneer de zee te ruig is of het heel hard regent dan varen er geen speedboten vanwege veiligheidsoverwegingen, houd hier rekening mee in je planning. Doe bij regen een poncho aan. Ondanks te overkapping wordt je namelijk toch nat via de zijkanten.

Het platform in zee bij Koh Lipe in Thailand waar je een parkfee moet betalen
Met de longtailboot vanaf het platform in de zee naar Koh Lipe in Thailand
Images: ThailandMagazine.com

Reiskosten om vanaf Bangkok naar Koh Lipe te reizen in het regenseizoen

€ 10,- : Taxi vanaf Bangkok centrum naar vliegveld (DMK)
€ 100,- : Prijs vliegticket Bangkok naar Hat Yai
€ 5,- : Taxi vanaf vliegveld Hat Yai naar centrum Hat Yai
€ 25,- : Overnachting in het centrum van Hat Yai
€ 5,- : Songthaew vanaf ons hotel naar het busstation van Hat Yai
€ 50,- : Minivan van Hat Yai naar Pak Bara en met de speedboot van Pak Bara naar Koh Lipe
€ 5,- : Longtailboot van het platform in zee naar Koh Lipe
€ 15,- : Entreegeld voor het Tarutao National Park

Totaal:  € 225,- voor twee personen vanaf Bangkok. Let op we hebben de prijzen ietwat naar boven afgerond en rekening gehouden met de baht zoals deze nu staat (midden 2019).

Koh Lipe in de verte gezien vanaf het drijvende platform voor Pattaya Beach
Welkom op Koh Lipe bord op Pattaya Beach
Images: ThailandMagazine.com

Andere opties om te overwegen in het laagseizoen

  • Met het vliegtuig eerst naar Trang vliegen en dan vervolgens met een busje naar Pak Bara en dan de speedboot naar Koh Lipe
  • Je kunt ook een nachttrein vanaf Bangkok (Hualamphong Station) pakken. Deze kost voor een enkeltje naar Hat Yai zo’n € 40,- en duurt zo ongeveer 16 uur
  • Er zijn ook verschillende busbedrijven die Bangkok verlaten voor de 13 uur durende trip naar Hat Yai. Gemiddelde prijs van € 20,-

Het supermooie water bij Koh Lipe
Klik hier als je meer wilt lezen over de beste hotels in Koh Lipe
Koh Lipe Walking Street
Klik hier voor de beste restaurants op Koh Lipe

Slapen op Koh Lipe

De beste restaurants van Koh Lipe

Klik hier als je de mooiste fotos van het Khao Sok National Park wilt zien
Klik hier voor alles over Long Beach op Koh Phi Phi
Foto met link naar alles over de stranden van Koh Yao Yai
Back To Top