fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Koh Lanta in Thailand
Koh Lanta, leuke bar aan het strand met gezellige inrichting

KOH LANTA

Het relaxte eiland Koh Lanta in Thailand bestaat eigenlijk uit 2 eilanden Koh Lanta Yai en Koh Lanta Noi. Deze twee eilanden zijn met elkaar verbonden via een brug. Toeristen bezoeken eigenlijk alleen Koh Lanta Yai. Als mensen het over Koh Lanta hebben, bedoelen ze in de meeste gevallen dan ook Koh Lanta Yai. Het eiland ligt in provincie Krabi en ligt ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Krabi Town. Hierdoor is Koh Lanta makkelijk bereikbaar. 

Op Koh Lanta zijn ontzettend veel mooie en leuke activiteiten om te doen. Het eiland is ongeveer 80 km2 groot en heeft van alles wat. De sfeer is heel ontspannen, je kunt er echt tot rust komen op de mooie langgerekte stranden. Het eiland trekt andere bezoekers dan de omliggende eilanden. Mensen komen hier om te relaxen, de mooie omgeving te verkennen en leuke uitstapjes te maken. Dat merk je aan de sfeer die er heerst.

Er zijn leuke bijzondere, gezellige barretjes en restaurantjes waar je lekker kunt eten en leuke mensen kunt ontmoeten. Voor grote feesten en mensenmassa’s kun je beter naar de party eilanden in Thailand gaan zoals Phuket, Koh Phangan en Koh Phi Phi. Kijk voor de leukste bars op Koh Lanta hier

De beste reistijd voor Koh Lanta is november t/m maart, dit is het hoogseizoen. in deze maanden zullen alle restaurants open zijn en komen de meeste toeristen naar het eiland.  De zee is dan doorgaans kalm en helder.

Wij waren op Koh Lanta in juli, dit is het laagseizoen ( april t/m oktober). De zee is dan niet op zijn mooist en er zijn dan vaak hoge golven, wat ook leuk kan zijn natuurlijk! Wij hebben ons er alsnog prima vermaakt en hadden nog veel langer willen blijven omdat er zoveel mooie en leuke bezienswaardigheden zijn op Koh Lanta! Onze tips: Het eiland verkennen op de scooter, kooklessen volgen, naar Lanta Animal Welfare en een hond uit laten op het strand en meegaan in de gezellige vibe op het eiland!. 

Ook als je gewoon rondrijd op je gehuurde scooter kun je zelf ook nog veel leuke grappige en mooie dingen zelf ontdekken. We hebben zelden zo lekker gegeten als in Yang Garden, een top restaurant gerund door 2 jonge chefs in een mooi aangeklede tuin. De Hotels op Koh Lanta zijn er echt voor elk budget, er zijn veel budget accommodaties en goede middenklasse hotels. Maar ook heerlijk luxe resorts met zwembad direct aan het strand. Wij denken dat Koh Lanta door de leuke activiteiten en rustige sfeer een leuke bestemming kan zijn voor gezinnen met kinderen. Kjk voor de beste restaurants van Koh Lanta zeker naar dit lijstje!

Er waren in juli niet heel veel andere toeristen op het eiland, op sommige momenten zou je de indruk kunnen hebben dat je de enige toerist bent op het eiland! Maar in het hoogseizoen zou dit iets anders kunnen aanvoelen, hoewel we ervan overtuigd zijn dat het nooit zo druk zal zijn als Phuket in het hoogseizoen. De meeste stranden en hotels bevinden zich aan de westkust van het eiland, vanaf een een aantal stranden kun je goed snorkelen. Het zuidelijke puntje van het eiland is behoorlijk heuvelachtig. Wij vonden dit deel van het eiland wel wat weg hebben van Koh Phangan maar dan zonder de Full Moon feesten. Aan de oostkant van het eiland vind je het super leuke dorpje Old Town en de Koh Lanta Old Town Pier. In deze omgeving worden de Instagram foto’s op de schommels aan zee genomen!

 

Klik op de onderstaande foto’s en vindt nog veeeel meer informatie en tips over dit heerlijke eiland! 

Ontdek & ervaar Koh Lanta!

Klik hier al je meer wilt weten over Saladan en de pier van Koh Lanta
Klik hier als je meer wilt weten over Klong Dap Beach op Koh Lanta, Thailand
Koken in Koh Lanta, klik hier voor het artikel over de kookcursus
Klik hier als je meer wilt weten over Long Beach op Koh Lanta
Klong Khong Beach, Koh Lanta, klik hier voor meer informatie
Lees hier alles over Lanta Animal Welfare op Koh Lanta in Thailand
Lees hier verder voor alle informatie over Twin Lotus in Koh Lanta
Klik hier als je alles wilt weten over het resort Casa Lanta Blanca op Koh Lanta, Thailand
Klik hier als je de beste luxe resorts op Koh Lanta wilt zien
De beste middenklasse hotels op Koh Lanta
Klik hier als je de beste goedkope slaapplekken op Koh Lanta wilt zien
Klik hier als je meer wilt weten over Kantiang Bay op Koh Lanta
Klik hier als je meer wilt weten over Bamboo Beach op Koh Lanta
Koh Lanta Ao Nui Beach, klik hier voor meer informatie
Klik hier als je de beste restaurants op Koh Lanta wilt zien
Klik hier voor de leukste bars op Koh Lanta in Thailand
Lees hier alles over het Mu Koh Lanta National Park in Thailand
Koh Lanta Old Town, klik hier voor meer informatie over dit dorpje
Klik hier om de mooiste foto's van koh Lanta te zien
Back To Top