fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Leukste bars en uitgaan op Koh Lanta in Thailand
Leuke bars op Koh Lanta, uitgaan op Koh Lanta in Thailand

DE LEUKSTE BARS OP KOH LANTA!

Naar het eiland Koh Lanta ga je niet om te clubben of om grote (Full Moon) feesten te bezoeken, die zijn er namelijk niet! Maar Koh Lanta is zeker niet saai en je kunt er leuk uitgaan maar het is allemaal veel minder massaal. Als het op gezellige bars aankomt zit je op Koh Lanta al helemaal goed, zeker in het hoogseizoen. Sommige bars zijn in het laagseizoen ook gewoon open maar er worden dan minder speciale avonden georganiseerd. In het hoogseizoen hebben veel bars minstens een dag in de week een speciale avond met een live band of DJ. Ook met feestdagen zoals kerst en oud & nieuw worden er vaak leuke themafeesten georganiseerd. 

Borden met aankondiging waar uitgaan op Koh Lanta

Ook de Full Moon en Half Moon wordt gevierd, maar dit is niet te vergelijken met hoe ze dat bijvoorbeeld doen op het eiland Koh Phangan. Maar dat is vaak precies wat mensen zo leuk vinden aan Koh Lanta! Als een bar een speciaal themafeest organiseert, zoals bijvoorbeeld met Full Moon of Songkran, zie je borden langs de weg met aankondigingen. Hou deze dus in de gaten als je op zoek bent naar een feestje! Meestal adverteren de barretje ook wel langs de weg als er bijvoorbeeld elke zaterdag een live band of DJ is. De Facebookpagina van de bar checken is ook een goed idee!

Bijna alle barretjes bevinden zich aan de westelijke kant van het eiland waarvan de meeste bars zelfs direct aan het strand liggen. Uitgaan op Koh Lanta is daarom ook vaak gewoon heerlijk chillen, nieuwe mensen leren kennen. Veel bars op Koh Lanta hebben tijdens zonsondergang happy hour, dus tel daar maar een paar lekkere cocktails of ijskoude biertjes bij op. Wie weet waar de avond eindigt? Misschien wel bij een van de onderstaande leuke bars!

Via onderstaande links ga je direct naar de desbetreffende bar op deze pagina.

Majestic Bar Koh Lanta (Klong Ning Beach)
Why Not Bar (Kantiang Bay)
The Reggae Bar Crown Lanta (Saladan)
Rasta Baby Bar Koh Lanta (Klong Ning Beach)
Big Bang Bar (Klong Ning Beach)
Freedom Bar / Liberty Lanta Beach (Klong Khong Beach)
Funky Monkey (Long Beach)
Pangea Beach Bar (Long Beach)
Cheeky Monkey Bar (Klong Dao Beach)
Wat is er nog meer te doen op Koh Lanta?

Majestic Bar Koh Lanta

De Majestic Bar is een gezellige cocktailbar met leuke zelfgemaakte decoraties en uiteraard heerlijke cocktails! Deze bar ligt aan Klong Ning Beach aan de westkust van Koh Lanta. Dit betekent ook meteen dat je de zon kunt zien ondergaan in de zee! De plekjes op het strand zijn super gezellig dus je blijft vanzelf lang hangen. Als je naast een lekker drankje ook iets te eten wilt bestellen ze dit gewoon voor je bij het naastgelegen restaurant, geen probleem bij Majestic Bar Koh Lanta!

Majestic Bar wordt bezocht door allerlei leeftijdsgroepen. Waarschijnlijk komt dit mede doordat deze bar mooie classics draait gecombineerd met nieuwe indie. Ook staat het vriendelijk personeel open voor verzoeknummers, zo heeft uiteindelijk iedereen het naar zijn zin in deze leuke strandbar! De Majestic Bar is onderdeel van het naastgelegen Lanta Paradise Beach Resort.

Majestic Bar Koh Lanta
Strand: Klong Nin Beach
Facebook: Majestic Bar Koh Lanta
Open: Dagelijks van 12:00 – 02:00 het hele jaar geopend mits het weer goed is.

Locatie Google Maps

Majestic de leukste bar van Koh lanta, Thailand
zonsondergang met cocktails vanaf strandbar Majestic op Koh Lanta

Why Not Bar 

Deze over heel Koh Lanta bekende bar ligt aan Kantiang Bay in het zuiden van Koh Lanta. De Why Not Bar heeft regelmatig live muziek en als je het leuk vindt mag je tijdens Open Mic ook zelf een liedje zingen! Hier geen mega party’s maar wel lekker onderuit op kussens. De muziek wordt afgestemd op het moment van de dag, tijdens de zonsondergang hoor je voornamelijk deep house. Daarna volgt live (gitaar) muziek. De vuurshows rond 20.30 zijn indrukwekkend en vermakelijk om te bekijken.

De Why Not Bar is een gezellige bar waar je steeds weer terug blijf komen. Je kunt er overdag ook gebruik maken van douches. Als je onderweg bent van of naar Mu Koh Lanta National Park kom je langs deze leuke bar, dus waarom zou je niet even stoppen voor een lekker drankje?

Why Not Bar 
Strand: Kantiang Bay
Facebook: Why Not Bar
Open: Dagelijks van 11:00–02:00 het hele jaar geopend
Locatie Google Maps

Why Not bar op het strand van Koh Lanta
Why Not Bar Koh Lanta, vuurdanser

The Reggae Bar Crown Lanta 

The Reggae Bar Crown Lanta is een bijzondere bar op Koh Lanta die niet ver van Saladan Village te vinden is. Je zit hier namelijk niet gewoon aan tafeltjes. In plaats daarvan zit / hang/ lig je in semi privéhutjes met kleden en kussen op de vloer. Vanaf je eigen hutje heb je uitzicht op zee en de mooiste zonsondergangen van Koh Lanta! De hutjes met eigen ventilator zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Ook zijn er twee gave boomhutten met uitzicht op zee. Om een bestelling te doen rinkel je met de bel die in je hutje staat en je bestelling wordt gewoon in de boomhut bezorgt!

Het is raadzaam om van te voren te reserveren als je een boomhut wilt, anders is dan kans groot dat je naast het net vist. Er zijn ook normale tafels op een houten dek als je dat liever hebt of als je met een grote groep bent.  Naast cocktails, bier en wijn kun je ook de nachosschotel en andere lekkere tapas bestellen. Happy Hour is van 18:30 tot 19:30. Elke week zijn er live optredens en leuke vuurshows te zien vanaf de rotsen langs zee.

Reggae Bar Crown Lanta, bar aan het strand

Wil je een keer iets anders dan een mojito of pina colada? Bij Crown Lanta hebben ze ook vissenkommen vol sangria of een tom yum cocktail, ja inderdaad de bekende Thaise soep! Er zitten in deze cocktail dezelfde ingrediënten als in de oorspronkelijke soep, maar dan anders! Even wennen, maar dan toch verrassend lekker!

The Reggae Bar Crown Lanta hoort bij het prachtige Avani+ Koh Lanta (voorheen Crown Lanta Resort en Spa), wanneer je naar deze bijzondere bar wilt geef je dit aan bij de receptie van het hotel. Je wordt dan met een busje naar de bar gebracht, dit kan ook als je geen gast bent van het luxe resort.

LEES OOK
Je kunt meer over het restaurantgedeelte lezen in ons artikel de beste restaurants op Koh Lanta. Ook vind je meer informatie over het resort waar deze bar een onderdeel van is via de beste luxe resorts op Koh Lanta.

Crown Reggae Bar Lanta 
Strand: Klong Dao Beach
Facebook: Crown Reggae Bar Lanta
Open: Dagelijks van 18:00–23:00 het jaar geopend
Locatie Google Maps

Lekkere grote cocktails bij Crown Lanta Reggae Bar
Prive hutje aan het strand met kussens bij Reggae Bar Crown Lanta
Tom Yum cocktail Crown Lanta bar

 Image: ThailandMagazine.com

Rasta Baby Bar Koh Lanta

De Rasta Baby Bar is een superleuke bar aan Klong Ning Beach. Zoals de naam al doet vermoeden is de sfeer heel chill en klinkt er voornamelijk jungle en reggae uit de boxen. De bar heeft een zeer creatieve inrichting, uiteraard compleet met peace tekens en Bob Marley posters. Er is een houten dek gebouwd op het strand waar je heerlijk kunt loungen en relaxen op de kussen. Ook op het strand zijn leuke plekjes en kleedjes om lekker op te luieren.

De Rasta Baby Bar wordt gerund door een vriendelijke familie, hierdoor voel je je meteen welkom! Een paar keer per week is er live muziek en soms worden er speciale bands uitgenodigd om op te treden en dan komen de voetjes van het zand! Tussen 16.00 en 19.00 zijn alle cocktails 100 baht en soms 2 voor de prijs van 1. 

Rasta Baby Bar Koh Lanta
Strand
: Klong Nin Beach

Facebook: Rasta Baby Bar
Open:
Dagelijks van 11:00–02:00. In het hoogseizoen (oktober t/m april minstens 1 x per week live optredens, de overige maanden semi-open als het weer het toelaat maar zonder live optredens.

Locatie Google Maps

Rasta bar Koh lanta met rasta mensen en sfeer

Big Bang Bar

De Big Bang Bar is een klein paradijsje aan Klong Nin Beach! Wat deze bar zo anders dan andere bars op Koh Lanta maakt is dat ze hier bijzondere lokale craft biertjes verkopen. Craft biertjes met namen waar je sowieso nieuwsgierig van wordt. Wat dacht je van Butterfly Pea Wheat, Coconut Cream Ale en Tuk Tuk Cream Ale (240 baht). Natuurlijk zijn er ook de gebruikelijke Thaise biertjes zoals Chang en Leo (80 baht) en lekkere cocktails. Bij de Big Bang Bar is het elke dag happy hour van 16:00 – 19:00 alle cocktails zijn dan 100 baht.

Op het strand staan tafels opgesteld, dus iets eten en genieten van de vuurshows kan ook. De vriendelijke eigenaar (Bang) laat je meteen welkom voelen, ben je hier een keer geweest dan blijf je terug komen!

Big Bang Bar
Strand: Klong Nin Beach
Facebook: Big Bang Bar
Open: Dagelijks van 13:00–02:00 | Gesloten: Van mei tot november

Locatie Google Maps

Bar met speciaal biertjes op Koh Lanta
mensen zitten op het strand voor de Big Bang Bar Koh Lanta

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH LANTABooking.com

Freedom Bar / Liberty Beach Bar Koh Lanta

Freedom Bar, ook wel de Liberty Beach Bar is een van de bekendste bars op Koh Lanta en ligt aan Klong Khong Beach. Hier worden regelmatig ook full moon en half moon parties gegeven met verschillende DJ’s. Deze feesten zijn natuurlijk niet te vergelijken met de mega grote strand, waterval en jungle feesten op Koh Phangan. Maar dat hoort weer helemaal bij de charme van Koh Lanta! Trouwens ook als er helemaal geen maan is, is het hier regelmatig feest! Voornamelijk in de weekenden. Op de andere dagen kun je je ook prima vermaken in de ontzettend gave bar die is aangekleed met allerlei typische eiland decoraties. Veel van de meubels zijn beschilderd met neon verf en als je wilt mag je jezelf ook versieren om op te gaan in het interieur. Het is er in ieder geval een gezellige kleurrijke bende! Je kunt er ook een potje pool spelen of loungen in een hangmat of kleurrijke kussens. Doordat de Freedom Bar zo populair is zijn de prijzen in deze bar wel iets hoger dan bij omliggende bars, maar de mooie bar, de geweldige vuurshows en de rasta vibe maken de hoge prijs een bezoek meer dan waard!

Freedom Bar / Liberty Lanta Beach
Strand: Klong Khong Beach
Facebook: Freedom Bar en Liberty Lanta Beach
Open
: Dagelijks van 08:00 tot laat en hele jaar geopend

Locatie Google Maps

Freedom Bar vuurshow op het strand
Freedom Bar neon verf

Funky Monkey 

Funky Monkey is een grote bar en heeft een bijzondere grotachtige inrichting. Deze bar ligt voor de verandering eens niet aan het strand maar aan de weg die parallel loopt aan Long Beach (Phra Beach). De Funky Monkey Bar staat bekend om de goede band, die allerlei heerlijke covers zingt. Ook als je zelf een deuntje mee wilt zingen of spelen kan dit! Want Funky Monkey is namelijk ook een karaoke bar! Dat staat gegarandeerd voor veel lol en gezelligheid, zeker na een paar lekkere drankjes! Regelmatig worden er zangwedstrijden georganiseerd en prijzen weggegeven aan de beste zanger of zangeres! Ook kinderen kunnen eerder op de avond meedoen aan de karaoke wedstrijden en leuke prijzen winnen. 

Funky Monkey Bar 
Strand: Vlakbij Long Beach (Phra Ae Beach)
Facebook: Funky Monkey
Open: Dagelijks van 17:00–02:00 en het hele jaar geopend
Locatie Google Maps

Funky Monkey Bar Koh Lanta inrichting

Pangea Beach Bar

Een toffe locatie om de zon te zien ondergaan en hem ook weer zien op komen! Pangea Bar Beach Bar is namelijk een van de weinige bars op Koh Lanta die nog even doorgaat terwijl anders bars dichtgaan. Elke dinsdag is het tot 04.00 techno tijd met DJ’s. Op zondag is het Deep Sunday met chille deephouse tot 02.00.

De strandbar is precies zoals een strandbar hoort te zijn, veel hout en met je voeten in het zand. Op het strand zijn leuke plateaus met kussen om op te zitten / loungen. Happy Hour is van 17.00 tot 21.00, alle tijd dus! Hou hun Facebookpagina goed in de gaten want regelmatig zijn er speciale avonden met internationale DJ’s. Je vindt Pangea Beach Bar halverwege de baai van Long Beach.

Pangea Beach Bar
Strand: Long Beach (Phra Ae Beach)
Facebook: Pangea Beach Bar
Open: ma + do t/m za van 11:00 – 00:00 | di 11:00 – 04:00 | wo 16:00 – 00:00 | zo 11:00 – 01:00 | Hele jaar geopend wanneer het goed weer is, maar kleinere menukaart in het laagseizoen.
Locatie Google Maps

Strand bar Koh Lanta, loungen op het strand
Pangea Beach Bar Koh Lanta Techno DJ

Cheeky Monkey Bar 

Save the best for last zou hier kunnen opgaan want Cheeky Monkey is een super gezellige bar! Je vindt Cheeky Monkey aan de doorgaande weg op Koh Lanta parallel aan Klong Dao Beach. In deze bar kun je ook voetbal, rugby en andere sportwedstrijden kijken op meerdere schermen. Cheeky Monkey wordt daarom ook wel een sportbar genoemd. Een gratis potje poolen kan ook. Veel bezoekers zijn dol op de Cheeky Monkey bar vanwege de aardige eigenaar (Aussie) en het vriendelijke personeel. Wanneer je heimwee mocht hebben tijdens het reizen geven ze je hier het gevoel thuis te zijn. Vrijdags speelt hier regelmatig een goede huisband en kun je een dansje wagen. Ook zijn er gratis drankjes en shots te winnen want 1 keer per week mag elke gast aan het rad van fortuin draaien voor leuke prijzen!

Cheeky Monkey Bar
Strand
: Vlakbij Klong Dao Beach

Facebook: Cheeky Monkey Bar
Open: Dagelijks geopend van 17:00 – 02:00 en het hele jaar geopend 
Locatie Google maps

Chekky Monkey Live band en cocktails
Cheeky Monkey menukaart en cocktail

JULLIE MENING
De door ons geselecteerde barretjes staan goed aangeschreven, toch kan het natuurlijk zo zijn dat door bijvoorbeeld nieuw management de kwaliteit van de locatie minder wordt. Wij horen dit dan graag van je! Heb jij zelf nog een favoriete bar op Koh Lanta laat ons dit dan weten via mail, Instagram- of onze Facebookpagina.

Leuk om te doen op Koh Lanta!

Naast een bezoek aan bovengenoemde leuke bars zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen om te doen op het eiland! Denk aan goede restaurants, fijne stranden, leuke bezienswaardigheden en goede accommodaties die je volgens ons niet zou mogen missen. Je vind ze allemaal in de onderstaande InfoBox! We hopen dat dit je bezoek aan Koh Lanta nog leuker maakt! Goede reis!

Slapen op Koh Lanta

Op Koh Lanta kan je het slapen zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Het aanbod van accommodaties is namelijk zeer divers. Van heerlijk luxe tot back to basic in een leuke kleine bungalow, de keuze is aan jou! Over het algemeen is de prijs-kwaliteitverhouding op Koh Lanta beter dan op de omliggende eilanden.

Dit is onze selectie van de beste slaapplekken op Koh Lanta:

Lees ook onze reviews van:

Lekker eten & drinken op Koh Lanta

 • Yang Garden TIP
  Dit is zonder twijfel ons favoriete restaurant op het eiland! Alles klopt hier! Natuurlijk is het eten geweldig maar ook de locatie en het personeel krijgen van ons een dikke 10! Doen!
 • Drunken Sailors
  Vlakbij één van de mooiste stranden van Koh Lanta (Kantiang) ligt dit pareltje! Je kunt er heerlijk ontbijten, lunchen of dineren. Al gegeten? De cocktails zijn hier ook te gek, vraag maar aan die zwalkende zeelieden die hier de deur uitlopen…
 • The Reggae Bar TIP
  Helemaal in het noorden van Koh Lanta en niet ver van het dorp Saladan kun je genieten van geweldige gerechten en krachtige cocktails in je eigen privé (boom)hut aan een rotsstrand! Deze bijzondere locatie hoort bij het mooie Avani+ Koh Lanta Resort.
 • Rareview Coffee & Restaurant TIP
  Niet alleen de gerechten en dranken zijn hier om te smullen, ook het uitzicht is erg appetijtelijk! Het team van dit restaurant in Koh Lanta’s Old Town is supervriendelijk en zal er alles aan doen om je een fijne tijd te bezorgen!
 • Global Local – Home of the serious burger
  Hier nemen ze de hamburger serieus, héééél serieus! Proef zelf maar!
 • Pad Thai Rock n Roll
  Dansen van vreugde als je hier de pad thai of andere gerechten proeft! Gelegen net voor Kantiang Bay in het zuiden van Koh Lanta.
 • Di Farina Pizza
  De beste pizza van Koh Lanta vind je in Old Town, helaas wel gesloten in het laagseizoen maar mocht je hier zijn in de maanden november t/m mei dan weet je waar je zijn moet!

Wil je meer te weten komen over de bovenstaande restaurants lees dan ons artikel de beste restaurants op Koh Lanta.

Koh Lanta is een heerlijk eiland om met de scooter of auto te ontdekken. Je omzeilt de hoge taxi prijzen en je kunt leuke plekjes op je gemak bezoeken. Wij hebben een hele goede ervaring met Lanta Sky. Je kunt een scooter of auto bij ze huren die ze brengen en weer ophalen als dat beter uitkomt dat. Als je een auto wilt huren moet je je paspoort achterlaten, dat is overal Koh Lanta. Een scooter huren zonder je paspoort af te geven lukt vaak wel wanneer je een paar duizend baht borg betaalt. Ga je naar het Mu Koh Lanta National Park? Vraag dan om een krachtige scooter, zeker als je met twee personen op een scooter wilt gaan. De wegen naar het National Park gaan flink omhoog en dat vraag om wat extra power.

Wat is er nog meer te ontdekken op Koh Lanta

 • Dorpje Saladan & Pier 
  Vrijwel iedereen komt aan op de pier in het dorpje Saladan. Het kleine dorpje heeft alles wat een reiziger nodig heeft.
 • Klong Dao Beach
  Klong Dao Beach is een fijn lang en breed strand vlakbij het dorp Saladan waar prachtige resorts zoals Twin Lotus aanliggen.
 • Long Beach
  Long Beach is het populairste strand van Koh Lanta, je hebt volop keuze uit leuke barretjes en goede restaurants.
 • Klong Khong Beach
  Klong Khong Beach, ook wel Relax Bay heeft een hippie vibe, je vindt er leuke barretjes en budget accommodates aan het strand.
 • Kantiang Bay
  Volgens vele bezoekers van Koh Lanta is Kantiang Bay het mooiste strand van het eiland.
 • Bamboo Bay
  Klein paradijselijk strandje met niet veel meer dan een wit strand en een blauwe zee.
 • Ao Nui Beach
  Heerlijk klein strandje met een paar leuke strandbarretjes voor een verkoelend drankje
 • Mu Koh Lanta National Park
  Het Mu Koh Lanta National Park is een prachtig gebied helemaal in het zuiden van Koh Lanta. Alleen de rit op de scooter er naar toe is al de moeite waard!
 • Old Town
  Old Town heeft mooie authentieke huizen, souvenirshops en leuke restaurants met de beroemde Instagram schommels aan zee.
 • Time for Lime
  De beste en leukste kookcursus vind je bij Time for Lime! En het mooie is dat een groot gedeelte van de opbrengsten aan Lanta Animal Welfare worden geschonken!
 • Lanta Animal Welfare
  Straathonden en katten krijgen dankzij Lanta Animal Welfare een betere toekomst! Een must visit als je op Koh Lanta bent.

Bekijk onze selectie van een aantal indrukwekkende foto’s van Koh Lanta via ons negende Picture This artikel.

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site… We zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je eenvoudig doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Je kunt bijvoorbeeld ook via de links in dit kader klikken om zo vervolgens iets te boeken (niet alleen in Thailand maar waar dan ook ter wereld). Alvast bedankt!

Lees hier alles over Lanta Animal Welfare op Koh Lanta in Thailand
Koken in Koh Lanta, klik hier voor het artikel over de kookcursus
Lees hier alle informatie over het eiland Koh Lipe
Back To Top