fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Lanta Animal Welfare, kleurrijke muurschildering van honden en katten
Lanta Animal Welfare, kleurrijke muurschildering van honden en katten

 Image: ThailandMagazine.com

LANTA ANIMAL WELFARE

Lanta Animal Welfare werd in 2005 opgericht door Junie Kovacs. Haar missie was een einde maken aan het lijden van zieke, gewonde en daklozen dieren op Koh Lanta. Op het eiland is geen andere dierenkliniek dan Lanta Animal Welfare te vinden. Wanneer voorheen een hond of kat gewond of ziek was en niemand zich verantwoordelijk voelde of geld had, werd het arme dier aan zijn lot overgelaten. 

Koh Lanta Animal Welfare, spelen met katten in Kitty City

 Image: ThailandMagazine.com

Het verhaal van Rio

Tijdens ons bezoek aan Lanta Animal Welfare maakten wij kennis met Rio, een hond die meteen je hart steelt als je hem zou zien. Het was een wonder dat hij nog leefde. Dit is zijn verhaal: Rio woonde met 3 broers en zussen in een afgelegen huis in de jungle, hier hadden de honden een goed leven…Totdat op een dag hun verzorgers vertrokken. De honden bleven trouw wachten in de hoop dat hun verzorgers weer thuis zouden komen. Ze bleven dagen en uiteindelijk weken wachten maar niemand kwam terug. Al die tijd hadden ze niets te eten. De foto van Rio zegt eigenlijk alles. (Je kunt de foto van Rio vergroten door erop te klikken).

Foto's van honden met hun persoonlijke verhaal in Lanta Animal Welfare

 Image: ThailandMagazine.com

Helaas zijn er bij Rio allerlei complicaties ontstaan waardoor Lanta Welfare Rio heeft laten onderzoeken in een speciaal ziekenhuis buiten Koh Lanta. Daar werd ontdekt dat Rio hartklachten had en doordat Rio een lange tijd geen eten had gehad was zijn maag waarschijnlijk ook aangetast waardoor hij alleen speciaal voedsel kon verdragen. 

Lanta Animal Welfare, hond uit laten op het strand van Koh Lanta

Junie Kovacs met Rio | Image: ThailandMagazine.com

Toen wij Lanta Animal Welfare bezochten nodigde Junie ons persoonlijk uit mee te gaan naar de ziekenboeg. Hier lag Rio onder het toeziend oog van een vrijwilliger die steeds bij hem bleef. Rio kreeg medicijnen voor zijn hart en speciaal voedsel voor zijn gevoelige maag. Ook gingen we mee om samen een korte wandeling met Rio te maken.

Nadat we weer thuis in Nederland waren gekomen hielden we contact met Junie omdat we wilde weten hoe het met Rio ging. Helaas kregen we na een paar weken de verdrietige mededeling dat Rio naar “doggy heaven” was gegaan. Gelukkig was Rio in de laatste dagen van zijn leven omringt met goede zorg, veel liefde en een hoop knuffels.

Lanta Animal Welfare, Rio in de ziekenboeg

Rio | Image: ThailandMagazine.com

Is Lanta Animal Welfare een verdrietige plek?

Nee gelukkig niet, er zijn juist ook heel veel succesverhalen! De reden dat we over Rio vertellen is dat we iedereen willen laten weten wat een belangrijk werk er bij Lanta Animal Welfare wordt verricht. We hopen dan ook dat jullie juist een bezoek brengen en wanneer mogelijk een donatie doen.

In Lanta Animal Welfare zijn veel blije honden en katten waarvan de meeste na goede zorg in goede gezondheid verkeren en uiteindelijk een fijn nieuw thuis vinden. Lanta Animal Welfare is daarom ook prima om met kinderen te bezoeken. De echt zieke dieren zoals Rio worden achter de schermen in de ziekenboeg in alle rust verzorgt.

Lanta Animal Welfare, vrijwilliger speelt met honden.
Animal Welfare, hond met zijn tong uit zijn mond op een bedje
Lanta Animal Welfare, spelende honden

 Images: ThailandMagazine.com

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN KOH LANTABooking.com

Kitty City

In Kitty City kun je met katten knuffelen en kroelen, als ze daar zin in hebben tenminste. Want in Kitty City zijn de katten natuurlijk de baas. De katten hebben hier fijne plekjes om te luieren en spelen. 

Gratis rondleiding

Je krijgt als bezoeker een gratis rondleiding door het honden- en kattenverblijf en daarbij informatie over de dieren. Zo kom je te weten hoe de dieren terecht zijn gekomen bij Lanta Animal Welfare en wat ze speciaal maakt. Waar ze slapen, eten en verzorgd worden. Op het moment dat wij er waren, werden er 44 katten en 45 honden opgevangen. Ook kun je bij Kitty City iets eten en drinken en souvenirtjes kopen in het kleine restaurant en winkeltje.

Animal Welfare, vrijwilligers voor de ingang van Kitty City

Image: ThailandMagazine.com

Naast het opvangen van gewonde dieren probeert Lanta Animal Welfare het aantal ongewenste puppy’s en kittens te verminderen door de straathonden en katten te steriliseren. Ook worden de dieren ingeënt tegen hondsdolheid en vervolgens gemerkt. Medewerkers gaan hiervoor dagelijks op zoek naar dieren. Ook steeds meer eilandbewoners weten Lanta Animal Welfare te vinden als er iets aan de hand is met hun huisdier. Daarnaast krijgen kinderen op Koh Lanta voorlichting over de verzorging en behoeftes van dieren op school. Veel goed werk dus!

Lanta Animal Welfare, Slapende kat in Kitty City

Image: ThailandMagazine.com

7 dingen die jij kunt doen!

Lanta Animal Welfare is een non profit organisatie en volledig afhankelijk van donaties, er wordt veel gewerkt met vrijwilligers en hulp in allerlei vormen is meer dan gewenst!

1. Hond uit laten op het strand of andere klusjes op locatie

Je kunt een wandeling maken over het strand met een hond of op allerlei andere manieren helpen door klusjes te doen zoals schoonmaken, dieren wassen, tuinieren en nog veel meer! Spreek ter plaatse een van de medewerkers aan als je dit wilt doen voor meer informatie!

2. Sponsor een hond of kat

Door maandelijks geld over te maken, kun je een hond of kat sponsoren. Als sponsor word je regelmatig op de hoogte gehouden over het door jouw gesponsorde dier. Natuurlijk kun je ook een eenmalige donatie doen. Dit kan ter plaatse of via deze link.

Lanta Animal Welfare, honden uitlaten op het strand.

3. Wordt vluchtbegeleider

Wordt een vluchtbegeleider voor een hond of kat en breng ze naar hun nieuwe (voor altijd) huis door het dier mee te nemen in het vliegtuig. Het kost je niets en alle papieren worden geregeld. Hier vind je meer informatie.

4. Kooklessen & cocktails maken

Wanneer je bij Time For lime een van de gezellige kooklessen volgt gaat een deel van de opbrengsten naar Lanta Animal Welfare. Time for Lime is namelijk ook van Junie Kovacs, de oprichter van Lanta Animal Welfare. Ook wij hebben hier een kookcursus gevolgd en vonden het superleuk! Hierdoor hebben we veel lekkere recepten leren te bereiden!

Lees hier hier meer over de kookcursussen en onze ervaring bij Time for Lime!

Animal Welfare, Kookcursus bij sponsor Time for Lime

Image: ThailandMagazine.com

5. Je inzetten als long term vrijwilliger

Long term vrijwilliger betekent dat je minimaal een maand blijft om als vrijwilliger te helpen bij Lanta Animal Welfare. Je kunt je op verschillende manieren inzetten. Wel wordt er van je verwacht dat je hard kan werken en natuurlijk gek bent op dieren en het verzorgen daarvan. Hier vind je meer informatie.

6. Koop iets leuks of lekkers

Koop iets leuks in het winkeltje in Kitty City, zoals kleding, souvenirs of iets lekkers in het Kitty Café. De gehele opbrengst gaat naar de verzorging van de dieren In Lanta Welfare. Er worden geen dierlijke producten gebruikt in het eten of drinken wat hier wordt verkocht.

Animal Welfare winkeltje in Kitty City
Animal Welfare, bananencake in het winkeltjes met katten.

Images: ThailandMagazine.com

7. Adopteer een hond of kat

Deze optie staat niet voor niets als laatst, een hond of kat adopteren is natuurlijk niet iets wat je zomaar even doet als je op vakantie bent. Dat is iets om goed over na te denken. Het is moeilijk om niet meteen je hart te volgen bij het zien van al de lieve honden en katten. Zeker als je hoort wat sommige dieren hebben meegemaakt. Maar als je zeker weet dat je tijd en ruimte hebt om veel liefde en knuffels te geven is Lanta Animal Welfare de plek! Je wordt geholpen met het regelen van alle formaliteiten, waardoor het geen ingewikkeld proces hoeft te worden om een hond of kat te adopteren. Lees hier hoe dat werkt.

Foto's hond adopteren op Koh Lante

Image: ThailandMagazine.com

Leuk om te doen op Koh Lanta!

Super dat je overweegt om naar Animal Welfare op Koh Lanta te gaan! In de onderstaande infoBox vind je de adresgegevens, contactgegevens en een kaart van het eiland. Natuurlijk zijn er nog veel leuke dingen om te doen op Koh Lanta! (Nadat je bij Lanta Animal Welfare bent geweest natuurlijk :). We hebben een aantal leuke locaties voor je uitgezocht, zoals goed gewaardeerde accommodaties, restaurants, barretjes, mooie stranden en andere bezienswaardigheden die je volgens ons ook niet zou mogen missen tijdens je verblijf op Koh Lanta!

Informatie Lanta Animal Welfare

Adres: 629 Moo.2, Koh Lanta, Krabi, Thailand, 81150
Tel: +66 (0)843 044 331
Openingstijden: 9.00 tot 17.00
Website: https://lantaanimalwelfare.com/

Slapen op Koh Lanta

Op Koh Lanta kan je het slapen zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Het aanbod van accommodaties is namelijk zeer divers. Van heerlijk luxe tot back to basic in een leuke kleine bungalow, de keuze is aan jou! Over het algemeen is de prijs-kwaliteitverhouding op Koh Lanta beter dan op de omliggende eilanden.

Dit is onze selectie van de beste slaapplekken op Koh Lanta:

Lees ook onze reviews van:

Lekker eten & drinken op Koh Lanta

 • Yang Garden TIP
  Dit is zonder twijfel ons favoriete restaurant op het eiland! Alles klopt hier! Natuurlijk is het eten geweldig maar ook de locatie en het personeel krijgen van ons een dikke 10! Doen!
 • Drunken Sailors
  Vlakbij één van de mooiste stranden van Koh Lanta (Kantiang) ligt dit pareltje! Je kunt er heerlijk ontbijten, lunchen of dineren. Al gegeten? De cocktails zijn hier ook te gek, vraag maar aan die zwalkende zeelieden die hier de deur uitlopen…
 • The Reggae Bar TIP
  Helemaal in het noorden van Koh Lanta en niet ver van het dorp Saladan kun je genieten van geweldige gerechten en krachtige cocktails in je eigen privé (boom)hut aan een rotsstrand! Deze bijzondere locatie hoort bij het mooie Avani+ Koh Lanta Resort.
 • Rareview Coffee & Restaurant TIP
  Niet alleen de gerechten en dranken zijn hier om te smullen, ook het uitzicht is erg appetijtelijk! Het team van dit restaurant in Koh Lanta’s Old Town is supervriendelijk en zal er alles aan doen om je een fijne tijd te bezorgen!
 • Global Local – Home of the serious burger
  Hier nemen ze de hamburger serieus, héééél serieus! Proef zelf maar!
 • Pad Thai Rock n Roll
  Dansen van vreugde als je hier de pad thai of andere gerechten proeft! Gelegen net voor Kantiang Bay in het zuiden van Koh Lanta.
 • Di Farina Pizza
  De beste pizza van Koh Lanta vind je in Old Town, helaas wel gesloten in het laagseizoen maar mocht je hier zijn in de maanden november t/m mei dan weet je waar je zijn moet!

Wil je meer te weten komen over de bovenstaande restaurants lees dan ons artikel de beste restaurants op Koh Lanta.

Uitgaan op Koh Lanta

Er zijn een aantal niet te missen barretjes op Koh Lanta waar je gezellig kunt socializen en een drankje kunt doen. Wil je alleen het beste van het beste? Lees dan ons artikel over de leukste bars op Koh Lanta.

 • Majestic Bar Koh Lanta
  Aan het strand van Klong Nin vind je dit majestueuze plekje waar je onder het genot van een lekker drankje kunt genieten van de gouwe ouwe platen die hier gedraaid worden
 • Why Not Bar
  Een populaire bar aan misschien wel het mooiste strand van Koh Lanta. In de baai van Kantiang kom je om ultiem te ontspannen en te genieten van de vuurshows die hier gehouden worden!
 • The Reggae Bar
  Niet ver van Saladan Village en gelegen op het terrein van een prachtig luxe resort kun je hier bijzondere cocktails drinken in een eveneens bijzondere setting…
 • Rasta Baby Bar
  Op Klong Nin Beach wordt er de hele avond relaxte reggae en jungle gedraaid. De vriendelijke familie van deze bar zorgt ervoor dat je fijne avond zult hebben, yah man!
 • Big Bang Bar
  Bierliefhebbers opgelet! Aan het strand van Klong Nin kun je genieten van talloze verschillende craft biertjes.Laat je verleiden door namen als Coconut Cream en waan je op een tropisch eiland terwijl je de eerste slok neemt…wacht, je bent al op een tropisch eiland! Cheers!!
 • Freedom Bar
  Een mooi strand, goede muziek, leuke mensen en lekkere drankjes. Voel je blij en vrij want hier op het strand van Klong Khong Beach is het heerlijk vertoeven!
 • Funky Monkey
  Zangtalent gezocht! Bij de Funky Monkey in de buurt van Long Beach kun je prijzen pakken als jij je zangtalent optimaal benut. Wie weet krijg je een platencontract en word je een bekende popster in Thailand, maar je kan natuurlijk ook voor de gratis drankjes gaan!
 • Pangea Beach Bar
  Als ze bij de Funky Monkey (tip hierboven) een plek is voor  nachtegaaltjes, dan is deze bar een ultieme plek voor nachtuilen! Van Techno tot Deep House vind je aan het strand van Long Beach.
 • Cheeky Monkey Bar
  Mocht je op zoek zijn naar een bar die jou favoriete sportwedstrijd uitzendt dan maak je in deze bar vlakbij Klong Dao Beach de meeste kans! Zelf kun je sportief doen door een potje te poolen onder het genot van een lekker drankje..

Koh Lanta is een heerlijk eiland om met de scooter of auto te ontdekken. Je omzeilt de hoge taxi prijzen en je kunt leuke plekjes op je gemak bezoeken. Wij hebben een hele goede ervaring met Lanta Sky. Je kunt een scooter of auto bij ze huren die ze brengen en weer ophalen als dat beter uitkomt dat. Als je een auto wilt huren moet je je paspoort achterlaten, dat is overal Koh Lanta. Een scooter huren zonder je paspoort af te geven lukt vaak wel wanneer je een paar duizend baht borg betaalt. Ga je naar het Mu Koh Lanta National Park? Vraag dan om een krachtige scooter, zeker als je met twee personen op een scooter wilt gaan. De wegen naar het National Park gaan flink omhoog en dat vraag om wat extra power.

Wat is er nog meer te ontdekken op Koh Lanta

 • Dorpje Saladan & Pier 
  Vrijwel iedereen komt aan op de pier in het dorpje Saladan. Het kleine dorpje heeft alles wat een reiziger nodig heeft.
 • Klong Dao Beach
  Klong Dao Beach is een fijn lang en breed strand vlakbij het dorp Saladan waar prachtige resorts zoals Twin Lotus aanliggen.
 • Long Beach
  Long Beach is het populairste strand van Koh Lanta, je hebt volop keuze uit leuke barretjes en goede restaurants.
 • Klong Khong Beach
  Klong Khong Beach, ook wel Relax Bay heeft een hippie vibe, je vindt er leuke barretjes en budget accommodates aan het strand.
 • Kantiang Bay
  Volgens vele bezoekers van Koh Lanta is Kantiang Bay het mooiste strand van het eiland.
 • Bamboo Bay
  Klein paradijselijk strandje met niet veel meer dan een wit strand en een blauwe zee.
 • Ao Nui Beach
  Heerlijk klein strandje met een paar leuke strandbarretjes voor een verkoelend drankje.
 • Mu Koh Lanta National Park
  Het Mu Koh Lanta National Park is een prachtig gebied helemaal in het zuiden van Koh Lanta. Alleen de rit op de scooter er naar toe is al de moeite waard!
 • Old Town
  Old Town heeft mooie authentieke huizen, souvenirshops en leuke restaurants met de beroemde Instagram schommels aan zee.
 • Time for Lime
  De beste en leukste kookcursus vind je bij Time for Lime! En het mooie is dat een groot gedeelte van de opbrengsten aan Lanta Animal Welfare worden geschonken!

Bekijk onze selectie van een aantal indrukwekkende foto’s van Koh Lanta via ons negende Picture This artikel.

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze site… We zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Dit kun je eenvoudig doen door via onze links op de site je hotel en/of binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Ook al besluit je om een andere slaapplaats te boeken dan wij vermelden, als je eerst op onze link klikt help je ons al. Je kunt bijvoorbeeld ook via de links in dit kader klikken om zo vervolgens iets te boeken (niet alleen in Thailand maar waar dan ook ter wereld). Alvast bedankt!

Ontdek & Ervaar nog meer van Thailand:

Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
Lees over Aow Leuk op Koh Tao in Thailand
Klik hier als je meer wilt lezen over Dr. Saad op Koh Yao Yai
Back To Top