fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Een prachtig wit strand met blauwgroene zee op Koh Kradan
Een prachtig wit strand met blauwgroene zee op Koh Kradan

WAT IS ER TE DOEN OP KOH KRADAN?

Koh Kradan wat ben je mooi! Dat hebben we vaak gedacht tijdens ons verblijf op dit hemelse eilandje in de Andaman zee. Ondanks dat er weinig te doen is waren wij helemaal ondersteboven van dit eiland! Op Koh Kradan kom je vooral om tot rust te komen maar voor wie dat wil is er best wel wat te ontdekken op Koh Kradan!

Meisje op schommel op Koh Kradan

Beste periode om naar Koh Kradan te reizen

Allereerst is het fijn om te weten in welke periode je het best naar Koh Kradan kunt reizen. In de maanden december t/m maart heb je de meeste kans op droog weer. April t/m juni zijn redelijk te doen net zoals de maand november. De maanden juli t/m oktober zijn in principe af te raden. Helaas vallen die maanden (laagseizoen) in de Nederlandse en Belgische zomervakantie. Zelf zijn wij toch gewoon in augustus op Koh Kradan geweest, ondanks dat het er soms bewolkt was hebben wij verder goed weer gehad. Houd er wel rekening mee dat het reizen naar Koh Kradan in het laagseizoen minder makkelijk gaat dan in het hoogseizoen.

Do Good Get Good op een longtailboot onderweg naar Koh Kradan

Wandelen op Koh Kradan

Aangezien Koh Kradan grotendeels tot een nationaal park van Thailand behoort en er geen gemotoriseerd vervoer rijdt is het een ideale plek voor een goede wandeling. Natuurlijk kan dit op het strand maar je kunt ook een wandeling door de jungle van het eiland maken. Er gaat een pad vanaf Kradan Beach (ook wel Paradise Beach) genoemd helemaal naar Sunset Beach. Ongeveer halverwege kom je het Paradise Lost Resort tegen waar je in het hoogseizoen een drankje kunt drinken.

De stranden van Koh Kradan

Op Koh Kradan zijn een paar stranden, het hoofdstrand is Kradan Beach. Ook zijn er nog een aantal andere kleinere stranden zoals Sunset Beach, Ao Pai en Ao Niang Beach. Ze zijn allemaal prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken. Blijf daarom minimaal drie dagen op Kradan en geniet van de prachtige natuur en stranden die dit eiland heeft!

Regenboog boven Koh Kradan
Lekker in een hangmat op boven Koh Kradan
Genieten van de natuur op Koh Kradan

Kradan Beach

Het hoofdstrand van Koh Kradan luistert naar vele namen zoals Paradise Beach en Sunset Beach maar wordt meestal gewoon Kradan Beach genoemd. De naam Paradise Beach heeft zodra je het strand ziet geen uitleg meer nodig. De naam Sunrise Beach verraad al dat wanneer je vroeg uit de veren bent je hier de zonsopkomst kan bewonderen! Mocht je later opstaan dan kun je nog steeds genieten van het uitzicht op de eilanden Koh Mook, Koh Libong en nog een aantal kleinere eilandjes. Het strand van Kradan Beach bestaat uit van dat fijne poederzand en is erg uitnodigend voor een mooie strandwandeling. Aan Kradan Beach liggen vrijwel alle resorts van Koh Kradan en dat is niet voor niets. Dit hoofdstrand ligt namelijk ideaal ten opzichte van de andere stranden die we hieronder beschrijven.

Het hoofdstrand Kradan Beach op Koh Kradanvan

Ao Pai Beach

In het noordoosten van Koh Kradan ligt een kleine strand van 200 meter wat Ao Pai Beach wordt genoemd. Je kunt er het best komen door helemaal naar het einde van Kradan Beach te lopen en het pad links de jungle in te gaan. Na een kleine 100 meter kom je aan op Ao Pai Beach. Houd er wel rekening mee dat dit strand soms bezaaid is met plastic troep wat door de stroming (met als hoofdschuldige de mens) is aangespoeld. Vanaf het strand heb je uitzicht op een aantal andere eilanden zoals Koh Mook, Koh Cherg en Koh Whan. Een voordeel van dit een beetje afgelegen strand is dat het er niet heel druk is.

Ao Niang Beach

In het zuiden van Koh Kradan ligt Ao Niang Beach, zeker in het hoogseizoen (dec t/m mrt) raden we je aan dit strand voor 11:00 en na 16:00 te bezoeken. Het strand wordt dan nog vrijwel niet bezocht door toeristen die met de speedboat op excursie zijn. Dit strand is namelijk een snorkelstrand bij uitstek! Niet verwonderlijk dat hier een tussenstop wordt georganiseerd tijdens een eilandentour! Je komt op Ao Niang door vanaf het hoofdstrand Kradan Beach helemaal naar het zuidelijke puntje te lopen tot aan het Hat Chao Mai National Park ranger station. Vervolgens volg je het strand met de bocht mee en kan je tijdens laag water om de rotsen heen lopen die als een natuurlijke afscheiding dienen. Tijdens vloed moet je zwemmen of pak je het pad aan het einde van Kradan Beach de jungle in waarbij je 10 minuten door de jungle moet lopen.

Schommel op Ao Niang Beach van Koh Kradan

Ewu Beach

Ewu Beach is een piepklein strandje aan de westkust van Koh Kradan. Dit strandje krijgt geen schoonheidsprijs maar mocht je tijd over hebben dan kun je hierheen kajakken of het pad nemen door de jungle van Kradan. Je komt er door in de buurt van de gsm zendmast op het eiland het gazon over te lopen en het pad de jungle in te volgen. Na maximaal een kwartier kom je aan op dit kleine rotsachtige strandje.

De GSM zendmast van Koh Kradan gezien met een drone

Sunset Beach

Sunset Beach, ook wel Ao Chong Lom Beach genoemd, is een paar honderd meter breed. Dit is hét strand voor een magistrale zonsondergang! Om op Sunset Beach te komen ga je vanaf het hoofdstrand, 100 meter na The Sevenseas Resort het jungle pad in richting het Paradise Lost Resort. Nadat je dit resort gepasseerd hebt is het nog tien minuten lopen door de jungle totdat je een pad naar beneden kunt volgen. Voila Sunset Beach at your service!

Zonsondergang op Koh Kradan vanaf Sunset Beach

Viewpoint over Sunset Beach

Ga richting Sunset Beach en ga links in plaats van naar beneden richting strand. Mocht je dit doen om de zonsondergang te zien neem dan in ieder geval een zaklamp mee!

Sunset Beach op Koh Kradan gezien vanaf een drone

LET OP!
Afhankelijk van het seizoen, de windrichting en stroming kan er behoorlijk veel plastic en andere door de mens gecreëerde troep aanspoelen. Voor ons was het echt een shock om na een wandeling door de jungle hier aan te komen. Je schaamt je om mens te zijn! Gelukkig ruimen de resorts Sunset Beach met enige regelmaat op maar wat een zooitje was het op dit mooie kleine strandje!

Plastic troep op Sunset Beach, Koh Kradan

De natuur op Koh Kradan

De momenten van even helemaal niets doen zijn schaars voor ons. En als we dan een paar dagen even helemaal niet moeten kunnen we ultiem genieten van de kleine dingen des levens. De heremietkreeft bijvoorbeeld… We kunnen er uren naar kijken en deze schattige kleine wezentjes bewonderen. Wat is de natuur toch mooi!

Hat Chao Mai Natonial Park

Het Chao Mai National Park bestaat uit een aantal eilanden zoals Koh Mook, Koh Waen en natuurlijk Koh Kradan. En omdat dit een beschermd natuurgebied is kan de natuur hier rustig haar gang gaan. Verschillende soorten hornbills en andere vogels hebben het hier maar al te goed. Ja Koh Kradan is niet alleen een paradijs voor de mens!

Hermietkreeftje op Koh Kradan
De natuur op Koh Kradan

Snorkelen en duiken op Koh Kradan

Vooral aan de grens van het rif wat voor Koh Kradan ligt kun je fantastisch snorkelen! De beste plek is in de zee tegenover Ao Niang Beach. Maar ook tegenover het hoofdstrand, Kradan Beach, kun je geweldig snorkelen! Een meter of 50 zwemmen en je bent er gearriveerd! Hier vind je nog machtigmooi koraal en een variëteit aan tropische vissen en ander onderwaterleven!

In het hoogseizoen (december t/m maart) kun je ook duik- en snorkeltours boeken via een aantal resorts. Zo vaar je bijvoorbeeld langs een aantal mooie locaties in de buurt van Koh Chueak en Koh Waen ook wel Ring Island genoemd. Beide eilanden horen bij het Hat Chao Mai National Park. Ook kun je duiklessen volgen.

Tours vanaf Koh Kradan

Tours vanaf Koh Kradan zijn alleen mogelijk tijdens het hoogseizoen. Je kunt dan bijvoorbeeld een trip naar de Emerald Cave op Koh Mook boeken vaak in combinatie met een snorkeltour.

Snorkelen op Koh Kradan

Kajak huren op Koh Kradan

Bij verschillende resorts op het eiland kun je een kajak huren. Voor een hele dag ben je rond de 500 baht kwijt. Zo kun je de hele dag de kustlijn van Kradan verkennen! Wie weet vind je dat kleine baaitje waar je altijd over gedroomd hebt!

Kayak huren op Koh Kradan

Shop till you drop…

Ja op het piepkleine eiland kun je shoppen! Wel te verstaan bij één winkeltje! De KBR minimarkt! Deze supermarkt verkoopt vooral snacks en drankjes, maar goedkoop is het er niet! Dit kleine supermarktje hoort bij het Kradan Beach Resort en is te vinden aan, ja je raadt het al, Kradan Beach!

TIP!
Koop van te voren wat snacks en drankjes in als je op je budget wilt letten. Op het eiland zijn de prijzen hoog en er is veel minder te krijgen.

Koh Kradan gezien vanaf een drone

Overnachten op Koh Kradan

Vrijwel elk resort wat op Koh Kradan te vinden is ligt aan het hoofdstrand Kradan Beach. Zelfs verbleven we in The Sevenseas Resort aan dit strand. Maar toch zijn er ook een aantal resorts op een andere plekken op Koh Kradan. Op de weg van Kradan Beach naar Sunset Beach ligt bijvoorbeeld het Paradise Lost Resort en aan Ao Niang Beach ligt het gelijkgenaamde Ao Niang Beach Resort.

Houd er wel rekening mee dat in de meeste resorts een overnachting, zeker in het hoogseizoen, niet goedkoop is. Je krijgt er natuurlijk wel een verblijf op een erg mooi eiland voor terug!! We hebben een aantal goede accommodaties  voor je op een rijtje gezet!

The Sevenseas Resort TIP

The Sevenseas Resort is een prachtig resort gelegen aan Kradan Beach. Hier heb je keuze uit bungalows aan het strand voor koppels maar ook voor gezinnen. De goedkoopste optie is de Deluxe Room. De prijs is inclusief ontbijt en de kamers hebben een airco, kluisje en heerlijke bedden. Op het terrein is een zwembad en er zijn tal van ligbedje aan het strand! Lees ook onze review van The Sevenseas.

Het terrein van The Sevenseas Resort op Koh Kradan gezien vanaf een drone

Kalume’ Eco Boutique Resort

Superlieve Italiaanse eigenaren die ook nog eens heerlijke Italiaanse gerechten voor je kunnen koken! Ze zetten zich erg in voor een schoon Koh Kradan en daarom hebben ze van het Kalume’ een eco resort gemaakt. Dat betekent geen airco en geen plastic. Maar wel volop genieten en een geweldige sfeer onder het personeel en de gasten! Qua kamers zijn er meerdere opties mogelijk en allemaal inclusief ontbijt! Een leuk resort op Kradan Beach!

Het Kalume Eco Boutique Resort op Koh Kradan

Paradise Lost Resort

Paradise Lost is een ideale plek voor de bezoeker aan Koh Kradan met een kleine beurs! Dit kleine resort ligt precies tussen de westkant (Sunrise Beach) en oostkant (Kradan Beach) in. De eenvoudige bungalows liggen in de jungle en behalve dit resort is er verder niets. Maar geen zorgen want binnen 10 minuten sta je op het hoofdstrand van het eiland. Alle kamers zijn schoon en hebben een ventilator. Een eenvoudig resort gelegen in de prachtige jungle van Koh Kradan!

Paradise Lost Resort op Koh Kradan

Ao Niang Beach Resort

In het zuiden van Koh Kradan ligt het Ao Niang Beach Resort. Het gelijknamige strand is dé plek voor de snorkelfanaten! Je kunt hier een basic kamer met fan voor max drie personen boeken. In het bijbehorende restaurant kun je typische Thaise gerechten eten. Ben je op zoek naar de plek om te snorkelen op Koh Kradan boek dan een kamer in dit resort. Wil je naar het wat drukkere hoofdstrand of naar Sunset Beach? In een wandeling van 15 minuten ben je er al.

Ao Niang Beach Resort op Koh Kradan

Coral Garden Resort

Aan Kradan Beach ligt het goed onderhouden Coral Garden Resort. Een fijne plek voor een zorgeloze en ontspannen vakantie op Koh Kradan. Het team en de Italiaanse eigenaren doen er alles aan om hun gasten een fantastische tijd te bezorgen! Alle kamers hebben airco, terras, minibar en een kluisje. En het ontbijt is in de prijs inbegrepen. En of je hier nou wel of niet slaapt, ga hier in ieder geval een keer eten want de Italiaanse gerechten smaken verrukkelijk!

Bungalow van het Coral Garden Resort op Koh Kradan

Kamperen op Koh Kradan

Je kunt in het hoogseizoen ook kamperen op Koh Kradan, dit is echter wel heel erg basic… Je kunt kamperen op het officiële kampeerterrein van het Hat Chao National Park in het zuiden van Kradan Beach. Om te beginnen betaal je per persoon een park fee voor het nationale park van 200 baht. Daarnaast betaal je 30 baht per persoon/ per nacht met eigen tent of 300 baht per nacht om een tent te huren.

Restaurants & Bars op Koh Kradan

Aangezien Koh Kradan niet eens een dorp heeft en dus ook geen op zichzelf staande restaurants en bars kun je terecht bij een aantal resorts. Hieronder in de InfoBox geven we weer welke restaurants en bars op Koh Kradan volgens ons de beste zijn.

Buiten eten bij The Sevenseas Restaurant op Koh Kradan
Italiano Restaurant bij Coral Garden op Koh Kradan
Restaurant & Bar bij Kalume' op Koh Kradan

Lekker eten & drinken op Koh Kradan

Uitgaan op Koh Kradan

Luister naar het ritme van de zee terwijl je geniet van de fonkelende lichtshow van de sterren in de lucht, of te wel er is qua uitgaan niks te beleven op Koh Kradan.

Lees ons artikel over hoe je het gemakkelijkst naar Koh Kradan kunt reizen of vul onderstaande widgets in waarmee kun je gemakkelijk je reis naar en vanaf Koh Kradan kunt plannen!

Bekijk onze selectie van een aantal fantastische foto’s over Koh Kradan in Picture This #11: Koh Kradan

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.com, Agoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Nog meer leuks!

Klik hier als je mooie foto's wilt zien van Koh Kradan
Bekijk hier de mooiste Foto's van Koh Ngai
Klik hier als je mooie foto's wilt zien van Koh Lanta
Back To Top