fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Bijna aangekomen op Koh Kradan in het zuiden van Thailand
Bijna aangekomen op Koh Kradan in het zuiden van Thailand

Image: ThailandMagazine.com

HOE KOM JE OP KOH KRADAN?

Het piepkleine eilandje Koh Kradan ligt in het zuiden van Thailand tussen Koh Lanta en Koh Libong in. Ongeveer net zo ver van het eiland liggen nog twee kleine eilandjes, Koh Ngai en Koh Mook. Ze behoren alle drie tot de Trang eilanden. De dichtstbijzijnde grote stad op het vaste land is Trang, vanaf de pier is het ongeveer een uur rijden.

Op Koh Kradan is het nooit te druk, in het hoogseizoen komt er af en toe een groep dagjesmensen langs maar daarna is het er weer lekker rustig. In het laagseizoen hadden we regelmatig het strand helemaal voor ons alleen. Meer weten? Hieronder leggen we je uit hoe je het best naar Koh Kradan kunt reizen in hoog- en laagseizoen.

SUPPORT ONS

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

et kleine eilandje Koh Kradan in de Andaman zee van Thailand

Naar Koh Kradan in het hoogseizoen (midden oktober t/m april)

Als je Koh Kradan in het hoogseizoen wilt bezoeken zijn er tal van mogelijkheden en vertreklocaties. We zetten de meest waarschijnlijke routes voor je op een rijtje. Krabi en Trang zijn de twee grote steden waar je het gemakkelijkst eerst heen kunt vliegen als je naar Koh Kradan wilt reizen.

LET OP!
We raden je aan om in het hoogseizoen (vooral in december en januari) van te voren een resort te boeken. In die maanden is de kans namelijk het grootst dat de meeste resorts op Koh Kradan uitverkocht zijn. In het laagseizoen zijn veel resorts weer gesloten, wij sliepen in The Seven Seas Resort op Koh Kradan, dit resort is wel het hele jaar geopend. Boek een accommodatie het liefst via onze link voor Booking.com en deze voor Agoda, zo support je ons ook nog eens.

Longtailboot voor de kust van Koh Kradan

Hoe kom je van Krabi op Koh Kradan?

Het makkelijkst om van Krabi naar Koh Kradan te reizen is via de (veer/speed)boot die vanaf de Klong Jilad Pier vertrekt. Dus of je nou van Krabi Airport of Krabi Town vertrekt je moet eerst naar de pier om vanaf daar de boot naar Koh Lanta te pakken. Vanaf Koh Lanta pak je vervolgens de veerboot die je op Koh Kradan afzet. In totaal ben je maximaal drie uur onderweg en de kosten per persoon zijn vanaf 1.400 baht afhankelijk van de vertrektijden en met welke maatschappij je vaart.

Eerst naar de Klong Jilad Pier

De Klong Jilad Pier is vanaf Krabi Airport (KBV) een half uur rijden en kost rond de 850 baht voor een taxi of minivan. Probeer dus de rit met zoveel mogelijk mensen te delen. Een rit vanaf Krabi Town naar de pier duurt maximaal een kwartier en mag je zeker niet meer dan 250 baht kosten.

Vervolgens neem je de veerboot van de Klong Jilad Pier naar Koh Lanta waar je aankomt op de Saladan Pier. De veerboot vanaf Krabi vertrekt twee keer per dag om 09:00 en 11:00. De vaart duurt ongeveer een uur. Pak je liever zomin mogelijk de boot dan kun je er ook voor kiezen om met een taxi of minivan naar Koh Lanta te reizen. Meer informatie zoals prijzen, type vervoer en tijden zijn te vinden via deze link. Je kunt er ook voor kiezen om in 1x de reis van Krabi naar Koh Kradan te boeken. Gebruik dan de widget hieronder.

De Saladan Pier op Koh Lanta

Hoe kom je van Koh Lanta op Koh Kradan?

Zoals eerder beschreven in het stukje van Krabi naar Koh Kradan gaan er een aantal (veer/speed)boten direct of met tussenstop van Koh Lanta naar Koh Kradan. Met een beetje geluk ben je binnen een uur op Koh Kradan en kun je beginnen met je ontspannen verblijf op dit relaxte eilandje. De boten vertrekken om 10:30 en om 13:00 en een ticket kost is te koop vanaf 530 baht per persoon.

De Andaman zee uitkijkende op het eiland van Koh Lanta

Hoe kom je van Koh Phi Phi op Koh Kradan?

Om van Koh Phi Phi naar Koh Kradan te reizen moet je eerst overstappen op Koh Lanta. Van Koh Lanta gaan er twee veer/speedboten naar Koh Kradan. De gehele tocht duurt twee, maximaal drie uur en de prijs is vanaf 1.204 baht per persoon. De vertrektijden vanaf de Ton Sai Pier op Koh Phi Phi zijn 09:30 en 11:45.

Hoe kom je van Phuket naar Koh Kradan?

Ook vanaf Phuket vaar je vanaf de Rassada Pier eerst naar het eiland Koh Lanta waar je vervolgens doorvaart of overstapt naar Koh Kradan. De reis duurt drie a vier uur en kost per persoon minimal 1.400 baht. Dagelijks vertrekken er in het hoogseizoen meerdere veer- en speedboten die je kunt nemen om op Koh Kradan te komen. Die van 08:30 is het slimst om te pakken omdat je dan nog de hele dag op Koh Kradan hebt.

WIST JE DAT?
Er gaat een boot helemaal van Phuket naar het Maleisische Langkawi. Deze heeft als tussenstops: Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Kradan en Koh Lipe.

De Rassada Pier op Phuket in Thailand

Hoe kom je van Koh Ngai op Koh Kradan?

Wij hebben de eilanden Koh Ngai, Koh Kradan en Koh Mook (Muk) gecombineerd omdat ze niet ver van elkaar vandaan liggen. Met de boot is het van Koh Ngai naar Koh Kradan een kwartier varen. Qua kosten ben je vanaf 250 baht per persoon kwijt, afhankelijk van je vertrekdag, vertrektijd en met welke maatschappij je vaart. De boten gaan om 11:10, 11:15 en 13:45.

Je kunt er ook voor kiezen om een longtailboot te huren, dit kan goedkoper uitpakken als je met een grotere groep bent. Wij betaalden 1.500 baht voor een eigen longtailboot.

Koh Ngai, paradijs op aarde

Hoe kom je van Koh Mook op Koh Kradan?

Nog dichterbij Koh Kradan dan Koh Ngai ligt het eiland Koh Mook. In nog geen tien minuten sta je al op Koh Kradan! De prijs is vanaf 200 baht per persoon. De ferry vertrekt om 11:30.

Ook vanaf Koh Kradan naar Koh Mook kun je soms beter een longtailbootje huren. Wij deelden de boot met 2 andere reizigers en betaalden per persoon 350 baht.

De pier op Koh Mook in Thailand

Hoe kom je van Trang op Koh Kradan?

De stad Trang is de perfecte plek om heen te vliegen als je de eilanden Koh Kradan, Mook en Ngai wilt bezoeken. Vanaf het Don Meung (DMK) in Bangkok gaan er al directe vluchten vanaf 1.000 baht per persoon. Binnen anderhalf uur kom je aan op het vliegveld van Trang (TST). Nadat je bent geland of in Trang hebt geslapen kun je kiezen uit een aantal opties:

Vetrek vanaf de Khuang Tung Ku Pier naar Koh Kradan (beste optie laagseizoen)

Vanaf Trang (Airport) is het, afhankelijk van de drukte op de weg, een uur rijden naar de Khuang Tung Ku Pier (Khuan Tung Ku Pier). Hier vandaan kun je in het laag- en hoogseizoen een longtailboot nemen naar Koh Kradan. Een taxi naar deze pier kost maximaal 700 baht inclusief een fooi. Over de prijs met de longtail moet je onderhandelen op de pier, ga uit van maximaal 1.800 baht voor je eigen longtailboot. De vaart duurt ongeveer een half uur.

Vanaf de Hat Yao Pier naar Koh Kradan

Vanaf Trang (Airport) is het een klein uur rijden naar de Hat Yao Pier. De veerboot die dagelijks naar Koh Kradan vaart vertrekt om 10:30 en doet er met een tussenstop op Koh Mook een half uur over. De kosten per persoon zijn vanaf 650 baht. Je kunt overigens ook kijken of je een longtailbootje kunt charteren, maar dit is alleen goedkoper als je met minimaal zes personen bent.

De Hat Yao Pier van Trang

Hoe kom je vanaf Koh Libong op Koh Kradan?

Ook vanaf het eiland Koh Libong kun je de veerboot naar Koh Kradan pakken. Deze gaat 1x per dag om 10:20 en is een half uur onderweg inclusief twee tussenstops (Hat Yao Pier en Koh Mook). De prijs ligt tussen de 700 en 1.000 baht per persoon.

Hoe kom je vanaf Koh Lipe op Koh Kradan?

Vanaf Koh Lipe naar Koh Kradan kan ook! Je vaart eerst een heel stuk over de Andaman zee om vervolgens een tussenstop te maken op Koh Libong. Daarna de Hat Yao Pier en nog even langs Koh Mook. Na maximaal drie uur varen kom je dan eindelijk aan op het mooie Koh Kradan! Geniet ervan! Een ticket voor deze vaart is verkrijgbaar vanaf 1.250 baht per persoon.

Zonsondergang boven de Andaman zee bij Koh Lipe

Naar Koh Kradan in het laagseizoen (mei t/m midden oktober)

In het hoogseizoen heb je de meeste kans op mooi weer en een rustige zee. Maar ook in het laagseizoen , waaronder juli en augustus kan je nog steeds naar Koh Kradan reizen. Maar helaas gaat er in het laagseizoen geen veerboot. Omdat we hier zelf vrijwel geen informatie over konden vinden leggen we ook uit hoe je in het laagseizoen het gemakkelijkst op Koh Kradan kunt komen.

LET OP!
In het laagseizoen kan het er behoorlijk heftig aan toegaan op zee waardoor boten niet varen. Neem geen onnodige risico’s en plan wat ruimer zodat je niet perse op een bepaalde dag moet reizen.

Regenseizoen op Koh Kradan in Thailand

Van Trang naar Koh Kradan in het laagseizoen (mei t/m midden oktober)

De eerste optie is reizen vanuit Trang e.o.. Dit betekent dat je moet zorgen dat je op de Hat Yao Pier aan het vasteland terecht komt en vervolgens een longtailboot kunt pakken naar Koh Kradan. Je kunt ervan uitgaan dat een longtailboot charteren maximaal 3.500 baht kost en dat de toch naar Koh Kradan een uur duurt.

Van Koh Lanta naar Koh Kradan in het laagseizoen (mei t/m midden oktober)

De tweede optie is ervoor zorgen dat je op Koh Lanta terecht komt om vervolgens een longtailboot naar Koh Kradan te nemen. Wij hebben ervoor gekozen om eerst een tussenstop te maken op Koh Ngai, (aanrader!). We weten daarom niet precies hoeveel het kost om direct vanaf Lanta te reizen met een longtailboot. Bekijk de tip hieronder om te zien hoe wij het hebben aangepakt.

TIP!
Er is nog een optie vanaf Koh Lanta in het laagseizoen. Wij hebben namelijk een snorkeltour (eilandentour) geboekt en aangegeven dat we maar een gedeelte mee zouden gaan. Wij stapte uit op Koh Ngai, Daarna vaarde de boot verder naar Koh Kradan, dus daar hadden we ook kunnen uitstappen. Met een beetje onderhandelen en wat geluk kun je voor een mooie prijs meevaren! Wij waren voor twee personen 1.000 baht kwijt.

Met een eilandentour mee vanaf Koh Lanta naar oa Koh Kradan waar je kunt snorkelen

Wat is er allemaal te doen en te beleven op Koh Kradan?

Eerlijk? Niet veel! En dat maakt van Koh Kradan ook een fantastisch eiland! Hier kun je genieten van een goed boek in het zand. Zwemmen in de prachtige Andaman zee en genieten van de natuur om je heen! Toch hebben we een paar tips voor je verzameld die je in onderstaande InfoBox kunt terugvinden! Geniet van het eiland!

Slapen op Kon Kradan

The Sevenseas Resort TIP
– Kalume s Eco Boutique Resort
– Paradise Lost Resort
Ao Niang Beach Resort
– Coral Garden Resort

Lees ook onze review van The Sevenseas Resort op Koh Kradan

Lekker eten & drinken op Koh Kradan

Uitgaan op Koh Kradan

Luister naar het ritme van de zee terwijl je geniet van de fonkelende lichtshow van de sterren in de lucht. Met andere woorden er is qua uitgaan niks te beleven op Koh Kradan.

Bekijk onze selectie van een aantal fantastische foto’s over Koh Kradan in Picture This #11: Koh Kradan

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost jou niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.com, Agoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Kijk hier naar onze selectie foto's van mooie Koh Mook
Klik hier als je meer wilt weten over Kantiang Bay op Koh Lanta
Lees hier alles over de Stranden & activiteiten van Koh Ngai Beach
Back To Top