skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

TANOTE BAY

Tanote Bay staat bekend om de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden! Het maakt bijna niet uit waar je de zee inloopt, na een paar meter sta je tussen de mooie tropische kleurrijke vissen! En dan heb je nog geen slag gezwommen! De zee is doorgaans helder en kalm. In het midden van de baai is een rots waar je op kan klimmen en de zee in springen als je durft. Om de rots heen is het ook heel mooi snorkelen. De rotsen onderwater geven het een extra dramatisch effect. In de baai kan je ook je duikbrevet halen bij één van de duikscholen. Tanote Bay is een populaire duik- en snorkelbestemming, bijna elke snorkel of duik tour brengt een bezoek aan deze mooie baai.

Tanote Bay, strand met rots, Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Het strand is omgeven door weelderige groene heuvels en rotsen. Een paar hotels/restaurants hebben stoeltjes op het strand staan met hier en daar een ligbedje. Maar verder ligt iedereen gewoon lekker op het strand met een handdoek of sarong. Ook is er een kleine massagesalon op een plateau op het strand. Snorkel en zwemfinnen zijn hier ook te huur, soms wordt er een borg gevraagd van 1.000 Bath. Ook het huren van een kano behoort tot de mogelijkheden. Kortom dit strand heeft alles om je een volle dag te vermaken!

TIP!
Waterschoenen zijn in deze baai prettig vanwege de soms scherpe rotsen in het water.

Strand Tanote Bay, Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je op Tanote Bay

Scooter: De weg naar Tanote bestaat inmiddels geheel uit betonplaten, houd er rekening mee dat de weg op sommige plekken behoorlijk steil is.
Taxi indicatie: Van Sairee Beach naar Tanote Bay: 150 Bath per persoon/ minimum 4 personen, enkele reis.

Om het strand van Tanote Bay te mogen gebruiken moet je 100 Bath betalen.

Video: Farang Farang (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top