skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

SHARK BAY 

De naam van het strand zegt het natuurlijk al, Shark Bay is dé plek om met een beetje geluk en moeite haaien te zien! Als dit te spannend klinkt is het goed om te weten dat je niet meteen bij de eerste stap in zee een ontmoeting met een haai(tje) kan verwachten. Als je de zwartpuntrifhaai wilt zien zal je vaak eerst een flink stuk moeten zwemmen. Daar waar de zee zo’n 3 a 4 meter diep is heb je de meeste kans. Maar je zal nog steeds een beetje geluk nodig hebben. Met andere woorden, ben je (absoluut) niet op zoek naar haaien en zie je ze toch? Dan heb je gewoon veel (on)geluk! Shark Bay had trouwens net zo goed Turtle Bay kunnen heten, want ook de zeeschildpad zwemt hier gezellig rond.

WIST JE DAT?
De meeste zwartpuntrifhaaien worden uiteindelijk niet langer dan 1,6 meter, de maximale lengte is bijna 2 meter maar dit komt niet zo vaak voor.

Shark Bay, Thian Og Bay, Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Relaxte sfeer en luxe resort

Het mooie strand van Shark Bay heeft een relaxte sfeer en is vrij lang. Officieel heet Shark Bay eigenlijk Thian Og Bay omdat op het strand aardig wat Thian bomen staan. Deze bomen zorgen voor wat fijne schaduwplekjes op het strand. in het midden van de baai is het luxe Haadtien Beach Resort, Het resort heeft een strak aangelegd zwembad die zichtbaar is vanaf het strand. Bij dit zwembad is een bar waar je ook als gast welkom bent voor een hapje en drankje. Kijk wel eerst goed naar de prijzen want die zijn …vrij luxe. Het is waarschijnlijk wel aan dit strak mooie resort te danken dat het strand zo netjes en schoon is. Aan de linkerkant van de baai is het Rocky restaurant waar het eten en drinken goedkoper is.

Shark Bay, Thian Og Bay, Resort
Image: ThailandMagazine.com

Toegang Shark Bay

Als je via het Haadtien Beach Resort het strand opgaat moet je 100 Baht betalen om het strand op te mogen. Je kan ook de trappen nemen van het Rocky Resort restaurant hier wordt geen entree gevraagd. Het Rocky Resort bevindt zich helemaal links van Shark Bay.

Weg naar Shark bay, thian Og Bay
Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je bij Shark Bay

Shark Bay is een populaire duik en snorkelplek, bijna elke tour brengt een bezoek aan deze baai. Het voordeel is dat de boot stopt op de plek waar je de meeste kans hebt om haaien en schildpadden te zien.

Taxi indicatie: Vanaf Sairee Beach naar Shark Bay 150 Bath per persoon, enkele reis, minimum 4 personen.
Scooter: Bijna de gehele weg bestaat uit betonplaten, het laatste stuk bestaat uit steile stukken.

Video: Top Salop Salai (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top