skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

SAIREE BEACH 

Sairee Beach is een strand van bijna 2 kilometer lang. De zee blijft een flink stuk ondiep, hierdoor is het een fijn strand voor families met kinderen. Zo’n 30 meter van de kust zijn rotsen en wat koraal waar je kan snorkelen, maar eerlijk is eerlijk echt veel is er niet te zien. Bij de vele duikscholen, reisbureautjes en taxibootjes van Sairee Beach kan je gemakkelijk een duik- of snorkel trip boeken naar de vele prachtige snorkelplekken op Ko Tao. Als je zelf vanaf het strand wilt kunnen snorkelen zijn stranden als Tanote Bay en Aow Leuk een echte aanrader. Voor zonnen, zwemmen, cocktails drinken of een potje voetbal is Sairee Beach the place to be! Het strand is ook goed voor een mooie strandwandeling. Als je het strand richting het zuiden helemaal afloopt kom je bij een rotsblok met de initialen van koning Chulalongkorn en heb je een mooi uitzicht over de baai van Sairee Beach.

Ko Tao Sairee Beach
Image: ThailandMagazine.com

Walking Street, winkelen, uitgaan en gezelligheid!

Sairee Beach is het grootste en levendigste strand van Ko Tao. Er zijn direct aan en in de omgeving van het strand veel accommodates, duikscholen, restaurants, bars en shops. Een groot deel van de restaurants, shops en bars bevinden zich in Walking Street. Deze straat loopt bijna geheel parallel aan Sairee Beach. Als je van winkelen en uitgaan houdt zit je hier daarom goed! Wanneer je in zuidelijke richting blijft lopen op Walking street kom je vanzelf bij de Mae Haad Pier terecht. Tegen de avond wordt het gezellig druk in Walking Street. De bars zetten de muziek harder en hier en daar duiken wat stalletjes op met snacks als kebab, Thai pancakes en de geliefde pad thai.

Walking street , Sairee Beach, Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Op Walking Street kan je een Ladyboy Cabaret Show bezoeken of struinen langs de diverse kleding en souvenirs shops. Direct aan het strand zijn ook restaurants waar je met je voeten in het zand kunt genieten van je ontbijt, lunch of diner. Op sommige plekken zijn er ook mooie vuurdans shows op muziek. Altijd leuk om naar te kijken met een biertje of cocktail in je hand!

Vuurdanser op Sairee Beach , Ko Tao
Image: ThailandMagazine.com

Hoe kom je op Sairee Beach

BOOT: In de baai van Sairee liggen taxibootjes die je naar andere stranden of snorkelplekjes kunnen brengen. Je kan de bootjes huren voor een paar uurtjes of een hele dag. Op het strand staan borden met daarop taxiboot. Maar vaak word je zelf al aangesproken door de boot bestuurder.
SCOOTER: De wegen in de omgeving van Sairee Beach zijn per scooter goed begaanbaar, je rijdt ook gemakkelijk naar de Mae Haad Pier.
TAXI INDICATIE: Van Mae Haad naar Sairee Beach kost de taxi 100 Bath per persoon, minimum 3 personen, enkele reis.

Video: PsychoTraveller (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top