skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

MAE HAAD PIER

De Mae Haad Pier is dé plek waar iedereen aankomt met de ferry. Daarom is de omgeving van de pier lekker levendig. Er zijn volop souvenirshops, reisbureaus, restaurantjes, hotels en bars. Daarbij is er een postkantoor, bank, Big C Supermarkt en een ziekenhuis. Als je aankomt op de pier word je opgewacht door diverse taxichauffeurs. Deze staan te springen om je te vervoeren naar waar dan ook op het eiland, tegen betaling uiteraard. Als je hotel gratis transfer geeft is dit ook de plek waar je met een naambord wordt opgewacht.

Ko Tao Mae Haad Pier in Thailand
Image: ThailandMagazine.com

Het strand in de directe omgeving van de Mae Haad Pier is niet echt uitnodigend om te zwemmen. Er liggen veel longtailboten in het water en het strand is niet echt het mooiste van Ko Tao. Het kan ook gevaarlijk zijn om tussen longtailboten te zwemmen omdat je niet altijd goed zichtbaar bent. Als je toch wilt zwemmen ga dan zoveel mogelijk richting het zuidelijke deel van Mae Haad. Of juist de andere kant op richting Sairee Beach. Een ander strand die je eigenlijk ook een bezoek moet brengen is de mooie kleine baai van Jansom Bay op 15 minuten loopafstand.

BESPAAR €

Onderhandel met de taxichauffeurs! In de meeste gevallen is er met een klein beetje praten bijna standaard 100 Baht van de oorspronkelijke vraagprijs af te krijgen.

Straat naar de Mae Haad Pier, Ko Tao in Thailand
Image: ThailandMagazine.com

Locals en Longtailboten kijken

De omgeving van de pier van Ko Tao is een plek om een kijkje te nemen in het leven van de lokale Thai op Ko Tao. Je ziet de inwoners van Ko Tao bijvoorbeeld vissen en/of onderhoud plegen aan hun longtailboot. Maar ook de georganiseerde chaos die ontstaat als er een ferry aankomt is leuk om te bekijken. Vanaf een aantal restaurants en bars heb je ook uitzicht op de pier. In de omgeving van de pier zijn ook aardig wat budget accommodaties. Hier slapen en een scooter huren om de rest van het eiland te ontdekken kan je geld besparen!

Hoe kom je op de Mae Haad Pier

BOOT: Alle ferryboten naar Ko Tao komen hier aan vanaf het vaste land of de eilanden Ko Phangan of Ko Samui
SCOOTER: De wegen in de omgeving van Mae Haad Pier zijn per scooter goed begaanbaar.
TAXI INDICATIE: Van Mae Haad naar Sairee Beach kost de taxi 100 Bath per persoon, minimum 3 personen, enkele reis.

Video: Farang Farang (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top