skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

JANSOM BAY

De baai van Jansom Bay is een klein mini paradijsje! Jansom Bay heeft een klein strand en een net zo’n kleine baai. Doordat het waterpeil hier nooit echt laag is (zelfs niet tijdens laagwater) kun je hier bijna altijd zwemmen en snorkelen. De baai is omzoomd met weelderige palmbomen en hier daar zorgen wat grote rotsblokken voor wat extra tropisch strand effect. Het mooie strand is eigendom van het Hotel Charm Churee Villa die bungalows heeft op het strand. Mensen die niet in dit hotel verblijven moeten entree betalen om het strand te bezoeken.

Baaitje van Jansom Bay, Ko Tao
Image: Oleg Nabrovenkov (Flickr)

Top plek om te snorkelen!

Jansom Bay staat bekend als één van de beste snorkellocaties van Ko Tao. Net even voorbij de afzetting van het zwemgedeelte zwemmen vissen rond die je in andere baaien minder snel zal zien.  Je kan hier bijvoorbeeld een Octopus en een blue spotted stingray zien.. Vanaf Sairee Beach is Jansom Bay ook de makkelijkste bereikbare plek om zelfstandig vanaf het strand te snorkelen.

BESPAAR €
Als je nog wat energie over hebt en geld wilt besparen kun je doorlopen naar de mooie strandjes Sai Nuan 1 & 2, ook hier kan je snorkelen en zwemmen en het strand is gratis.

Pad door bos naar Jansom Bay
Image: alekspak73 (Flickr)

Hoe kom je bij Jansom Bay

Entree: 200 Baht per persoon
Taxi indicatie: 100 Baht per persoon, minimum 4 personen.
Lopend: De leuke wandelroute volgt de kustlijn en heeft kleine hoogteverschillen, trappetjes en loopplankjes. Je komt ook bungalowtjes tegen en tussendoor heb je heel mooi uitzicht! Er is de hele weg regelmatig een wegwijzer, neem naast water ook muggenspray mee. Je bent ongeveer 15 minuten onderweg. De andere mooie gratis strandjes Sai Nuan Beach 1 & 2 liggen in het verlengde van de route naar Jansom Bay.
Scooter: De weg naar Jansom Bay is in goede conditie, de route met de scooter is een andere route dan de wandelroute.

Video: AlltOmThailand (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top