skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

SUNRISE BEACH

Op vijf lopen van Walking Street kom je aan op ons favoriete strand genaamd Sunrise Beach. Eigenlijk zou je hier dagelijks je dag moeten starten met een prachtige zonsopgang! Sunrise Beach is een anderhalf kilometer lang en prachtig strand aan de oostzijde van het eiland. Hier vind je vele barretjes, restaurants en resorts. Het water is heerlijk helder en heeft een aangename temperatuur. Sta lekker vroeg op om te genieten van de zonsopkomst want hier begint de dag!

Sunrise Beach in Ko Lipe, Thailand
Image: ThailandMagazine.com

Het noorden van Sunrise Beach

Een wandeling van noord naar zuid op Sunrise Beach duurt ongeveer zo’n twintig minuten. Reken trouwens maar op een half uur aangezien je zo af en toe stopt voor een foto of mental picture. In het noorden heb je een breder stuk strand (landtong) wat doorloopt naar de noordzijde van Ko Lipe. Wij werden ook vlakbij deze plek afgezet toen wij op Ko Lipe aankwamen in de maand juli. Hier heb je een drijvende pier en een verzamelpunt waar je in kan checken als je het eiland weer moet verlaten. Aan deze kant heb je een duidelijk zicht op Ko Adang en kan je niet zo ver uit de kust goed snorkelen.

Sunrise Beach in Ko Lipe, Thailand
Image: ThailandMagazine.com

Het zuiden van Sunrise Beach

Lopend richting het zuiden van Sunrise Beach passeer je diverse horeca. Aan deze kust vind je nog betaalbare hotels maar het merendeel zijn resorts met een redelijke hoge prijs. Je slaapt dan wel zo goed als aan het strand. Op Sunrise Beach vind je ook vele longtailbootjes die ingezet worden voor een snorkeltripje of vervoer naar een ander strand. Als je zuidwaarts blijft lopen komje aan op ons favoriete plekje van het eiland. Ga voorbij de rotsen bij Kathalee Beach Resort & Spa en kom uit bij het Ten Moons Lipe Resort. Hier vind je een heel klein baaitje en met een beetje geluk heb jij en nog een paar andere geluksvogels het strandje helemaal voor jezelf! Lekker genieten van het warme zeewater en het poederfijne zand! Hier kan je trouwens bij helder weer ook het eiland Ko Tarutao en het Maleisische eiland Langkawi zien liggen.

YUMMY!

Bij Ten Moons Lipe Resort helemaal in het zuiden van Sunrise Beach kan je uitmuntend en niet al te duur (voor de locatie dan) lunchen. Wij bestelden een massaman curry, cashew chicken, rijst voor twee personen en wat drankjes. Plus als bonus twee fantastische chocolate shakes. Voor dit alles waren we rond de 800 baht kwijt.

Sunrise Beach in Ko Lipe, Thailand
Image: ThailandMagazine.com

Wat te doen op Sunrise Beach

Naast het starten van je dag met een mooie zonsopkomt kan je op Sunrise Beach al gauw een dag goed vullen. Je kan op diverse plekken goed snorkelen (in het noorden van het strand richting Ko Adang). En in het zuiden van Sunrise Beach bij de twee kleine eilandjes Ko Usen en Ko Kra. Als je niet je eigen snorkel bij je hebt kan je deze op het strand bij diverse locaties huren voor een dagprijs van 100 Baht. Naast het snorkelen en lekker afkoelen in het heldere water is Sunrise Beach ook een ideale plek voor een lunch en het lezen van een goed boek in de zon. Voor 100 Baht per dag heb je een ligbedje met een ligkussen en een zachte handdoek. Dus de ingrediënten voor een heerlijk ontspannen dag op Ko Lipe zijn; een paar honderd Baht per persoon voor een lunch, het huren van snorkel, een ligbedje en een anderhalf liter fles water van de Seven Eleven of ander supermarktje op Ko Lipe. Want achter Sunrise Beach ligt het kleine dorpje Chao Ley waar je hier en daar street food en drankjes kan kopen. In het dorpje Chao Ley wonen veel Sea Gypsies (de originele bewoners van Ko Lipe en omgeving).

LET OP!

Bij eb komt het koraal bij Sunrise Beach bijna bloot te liggen. Wees daarom voorzichtig. Respecteer de natuur en zorg ervoor dat je met eb lekker dat boek leest, een spelletje speelt op het strand of ergens een drankje doet.

Video: Affleck (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top