fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Verkoop van gekke oren op de Sunday Market in Chiang Mai, Thailand
Verkoop van gekke oren op de Sunday Market in Chiang Mai, Thailand

SUNDAY NIGHT MARKET (CHIANG MAI)

De Sunday Night Market is de plek waar je moet zijn als je van urenlang slenteren en lekkere hapjes houdt. Deze drukbezochte markt, gelegen in het oude historische centrum van de stad, is een trekpleister voor de vele toeristen, expats en digital nomads uit de regio. En dat zal je merken ook, want af en toe kan je bijna over de hoofden lopen! Naast tal van streetfood stalletjes zijn er ook vele marktkraampjes met kunst, antiek, kleding, (woon)decoratie, ambachten, accessoires en souvenirs.

Heel druk op de Sunday Night Market in Chiang Mai

Waar ligt de Sunday Night Market in Chiang Mai

De markt strekt zich uit van Tha Pae Gate via Ratchadamnoen Road en vertakt zich ook in de zijstraten hiervan. De Tha Pae Gate is een erg bekende plek in Chiang Mai. Voor de ingang is een plein die ook regelmatig wordt gebruikt voor allerlei optredens. Iedere local zal je de weg kunnen wijzen. De markt is ook gelegen aan een fraaie tempel, Wat Sum Pow genaamd. Het ligt op de kruising van Ratchadamnoen Road en Ratpakinai Road.

BESPAAR €
Onderhandelen over de prijs is in Thailand heel gewoon, zeker als je van plan bent meerdere producten bij 1 kraampje te kopen.

Verkopers op de Sunday Night Market in Chiang Mai

De Sunday Night Market in Chiang Mai

Naast de kooplui staan op de markt ook diverse artiesten en muzikanten die hun kunsten vertonen aan de bezoekers van de Sunday Night Market. Van kleine kinderen die liedjes zingen tot mensen met een beperking die typische Thaise instrumenten bespelen. Daarnaast kom je ook diverse markante figuren tegen die de aandacht trekken met verschillende acts of voorstellingen in welke vorm dan ook.

TIP!
Tussendoor raden we je aan een fijne voetmassage van een uur te nemen, even lekker chillen tussen het shoppen, eten en slenteren door. Voor rond de 250 baht heb je een massage van een uur en kan je er weer tegenaan.

Straatmuziekanten op de Sunday Market in Chiang Mai, Thailand

Streetfood

Zoals bij de meeste markten in Thailand is er aan eten en drinken oftewel streetfood geen gebrek. Ook hier vind je een scala aan verschillende (vega, vis, vlees, kip) hapjes zoals curry’s, saté, pannenkoeken, noodles, en bbq gerechten zoals Sai Ua de typische worst uit het noorden van Thailand. 

YUMMY!
Als je een vleesliefhebber bent en van gekruid eten houdt dan raden we je echt de typisch noordelijke worst Sai Ua aan. Beetje pittig maar vol en rijk van smaak.

Sai Ua verkoopster in Chiang Mai

Informatie Sunday Night Market

Open: zondag van 16:00 tot circa 24:00
Toegang: Gratis
Adres: Omgeving Tha Phae Gate – Ratchadamnoen Road in Chiang Mai

Back To Top