fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Mensen op een riggel bij de Grand Canyon in Chiang Mai
Mensen op een riggel bij de Grand Canyon in Chiang Mai

GRAND CANYON CHIANG MAI

Als je behoefte hebt aan verkoeling dan is de Grand Canyon vlakbij Chiang Mai ideaal om een (halve) dag door te brengen. Zo ongeveer 20 km van Chiang Mai in de wijk Hang Dong vind je de Grand Canyon. Totaal iets anders dan de Pai Canyon want hier kan je wel van afspringen. Wij raden je aan om rond openingstijd deze plek te bezoeken zodat je mooie foto’s kan maken van de omgeving in het ochtendlicht. Afhankelijk van het verkeer in de stad van Chiang Mai is het met de scooter van Old City naar de Grand Canyon ongeveer een half uur rijden.

Grand Canyon in Chiang Mai, Thaiand

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN CHIANG MAIBooking.com

Ondanks het diepe water wat soms wel meer dan 20 meter diep is, is de temperatuur van het water heerlijk. Niet te koud maar koud genoeg om toch wat verkoeling te krijgen tijdens de zwoele Thaise temperaturen. Er is ook een zipline aanwezig die je van de ene kant naar de andere kant zipt.

LET OP!
In de afgelopen jaren zijn er meerdere slachtoffers gevallen waarvan een aantal met dodelijke afloop. Daarom is het tegenwoordig verplicht om een zwemvest te dragen tijdens je bezoek aan de Grand Canyon en zijn er verschillende platforms en plekken waar vroeger vanaf gesprongen werd gesloten. In het waterpark zijn ook diverse behulpzame badmeesters aanwezig om de zaak zo goed als mogelijk in de gaten te houden. Safety first!

Grand Canyon in Chiang Mai, Thailand

Je kunt van verschillende hoogte het water in springen en zoals hierboven te zien is er ook een groot Wipe Out-achtig speeltoestel waarvan kinderen en jawel zelfs volwassenen met plezier gebruik van maken. In de prijs zit ook het gebruik van grote rubberen banden of kajaks waarmee je lekker over het water kan dobberen / varen. Voor ieder wat wils dus.

TIP!
Neem de volgende zaken in ieder geval mee; Handdoeken, zonnebrand, zonnebril en muggenspray.

Grand Canyon in Chiang Mai, Thailand

De twee verschillende gebieden van de Grand Canyon

Gebied 1: Hier kun je lekker zwemmen. Chillen op houten vlotten. Peddelen met een kajak. Dobberen met een rubberen band en van diverse plekken het water in springen.
Gebied 2: Dit gedeelte bestaat uit diverse speeltoestellen (Wipe Out-stijl). Zoals grote opblaasbare units waarop je kan klimmen, vanaf kan springen en af kan glijden.

YUMMY!
Je mag geen eten meenemen en hierop wordt regelmatig gecontroleerd. Maar het eten in het restaurant daarentegen is redelijk goed geprijsd en erg lekker. Een andere optie is flink van te voren ontbijten of lunchen voordat je naar de Grand Canyon Chiang Mai afreist.

Informatie Grand Canyon Chiang Mai

Geopend: Dagelijks van 09:00 – 18:00
Toegang: 350 baht voor kinderen en 450 baht voor volwassenen inclusief 1x zipline, locker en borg. (Prijs in 2018)
Adres: 244 M.3 T.Namphrae A.hangdong, Chiang Mai, Thailand 50230 Rama IV Road

Back To Top