fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Drie Tuk Tuk's'op een rij in een straat in Bangkok, 2 blauw en 1 rode
Drie Tuk Tuk's'op een rij in een straat in Bangkok, 2 blauw en 1 rode

DE TUK TUK, EEN AVONTUURLIJK VERVOERMIDDEL IN BANGKOK!

Een ritje in een Tuk Tuk is zeker niet het goedkoopste, schoonste of snelste vervoermiddel in Thailand. Toch staat bij veel toeristen een ritje op het wensenlijstje en dat is niet voor niets! Een Tuk Tuk laat je Bangkok ervaren zoals geen enkel ander vervoermiddel dat doet. De geuren, het geluid, de warme wind door je haren en de capriolen die de bestuurder uithaalt bij het inhalen. Kortom als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld dan is het zeker een aanrader om eens door Bangkok te sjezen!

Een lege tuk tuk langs de staar geparkeerd
Een lege tuk tuk langs de staar geparkeerd

Wat kost een Tuk Tuk?

Spreek altijd een prijs af voordat je instapt en betaal pas aan het einde van de rit. Want een Tuk Tuk heeft namelijk geen meter zoals een taxi. Een ritje met de Tuk Tuk zal dan ook altijd duurder zijn dan dezelfde afstand met de meter taxi. Maar een taxi is niet te vergelijken met een Tuk Tuk. Onderhandel altijd over de ritprijs want de prijs die de bestuurder in eerste instantie vraagt is vaak veel te hoog. Eigenlijk verwacht de bestuurder niet eens dat je met dit bedrag akkoord gaat. Ook al hoopt hij dat natuurlijk wel! Over het algemeen is de helft van wat de Tuk Tuk bestuurder vraagt redelijk. De meeste Tuk Tuk bestuurders weten dat jij dat weet en vragen daarom soms wel drie keer zoveel!

TIP!
Tuk Tuk’s die langs de stoep bij toeristische plekken of een hotel staan kan je het beste vermijden. Meestal willen de bestuurders je een tour aanbieden en valt er ook nog eens weinig te onderhandelen. Loop in plaats daarvan verder en houd een lege rijdende Tuk Tuk aan.

Een hele rij geparkeerde lege Tuk Tuk met bestuurder die wachten op klanten.
Een hele rij geparkeerde lege Tuk Tuk met bestuurder die wachten op klanten.

Tuk Tuk onderhandeltips

De belangrijkste tip is altijd onderhandelen over de ritprijs! Je kunt voordat je instapt vragen naar de prijs voor een bepaalde bestemming maar dat is vaak in het voordeel van de bestuurder. Probeer in plaats daarvan van tevoren te weten te komen wat een redelijke prijs is. Dit doe je bijvoorbeeld door informatie te vragen aan andere toeristen, in je hotel of op het internet. Je kan natuurlijk ook meeluisteren met anderen die onderhandelen. Noem eerst een wat lager bedrag dan je daadwerkelijk wil gaan betalen dan kan je de bestuurder namelijk nog een beetje tegemoet komen.

Natuurlijk kan je ook gewoon je gezond verstand gebruiken of door schade en schande wijs worden. Dat hoort namelijk ook een beetje bij het Tuk Tuk avontuur. De ‘schade’ zal vaak niet hoger zijn dan een paar honderd baht.

De ongeschreven regels

De ongeschreven regels van het onderhandelen zijn eigenlijk van toepassing in heel Thailand. Spreek op gedempte toon, lach, wees vriendelijk, maak een grapje en je komt echt al een heel eind! Worden jullie het niet eens over de prijs? Loop dan rustig weg, de kans is namelijk groot dat je toch nog wordt teruggeroepen en je Tuk Tuk avontuur alsnog kan beginnen!

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

5 meiden met een Tuk Tuk bestuurder in één groene Tuk Tuk gepropt.
5 meiden met een Tuk Tuk bestuurder in één groene Tuk Tuk gepropt.

De 20 Baht ritjes

Vandaag is er een speciale aanbieding! Voor 20 Baht maak je een tour door Bangkok en bezoek je ook nog eens verschillende tempels. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het ook! In de praktijk komt het erop neer dat je de meeste tijd in juweliers en maatpakken winkels zult doorbrengen met opdringerige en vervelende verkopers. De juwelen met zogenaamde waardevolle (edel)stenen zijn veel minder waard dan ze je vertellen en de maatpakken vaak van slechte kwaliteit. Als je nog niet bent afgehaakt dan bezoek je inderdaad ook nog één of twee tempels. De goedkope tuk tuk ritjes vallen onder de top 3 van scams die je in Bangkok tegenkomt.

Omdenken = goedkoop Tuk Tuk ritje!

Maar je kunt de Tuk Tuk scam ook omdraaien, heb je veel tijd over of een krap budget? Kan je goed omgaan met lastige verkopers en ben je niet gemakkelijk over te halen? Dan is de Tuk Tuk scam een goedkope manier om een ritje in een Tuk Tuk te maken! Daarbij zie je ook nog 1 of 2 van de vele tempels die Bangkok rijk is. Als je niet teveel verwacht valt het altijd mee!

Zorg voor een beetje sanuk

Sanuk (spreek uit: sanoek) is bijna net zo belangrijk als het onderhandelen over de prijs. Sanuk betekent zoiets als plezier in het Thai. De Thaise bevolking is dol op sanuk! Wie eigenlijk niet? Onderhandelen hoort bij het dagelijks leven van de Thai en een grapje hoort daar ook bij. Hierdoor krijg je vaak niet alleen betere prijzen maar is het ook gewoon veel leuker en gezelliger!

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Wil je meer weten over de andere vervoersmiddelen die Bangkok heeft? Lees dan ook de informatie over de goedkope meter taxi’s, de efficiënte BTS Sky Train en de Chao Phraya River Express die je van A naar B vaart!

OOK LEUK OM TE LEZEN

Klik hier als je wilt weten hoe je zelf een fiets kunt huren in Bangkok
Lounge & Sky bar, Three Sixty Millennium Hilton, Bangkok
Bekijk de beste eetgelegenheden in ICONSIAM, Bangkok
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
De beste hostels in de buurt van Khao San Road. lees hier waar je moet zijn!
Drijvende bootjes met koopwaar, Amphawa Floating Market Bangkok., Thailand
de beste restaurants van het Nana gebied in Bangkok vind je hier
Lees onze review van The Westin Grande Sukhumvit in Bangkok
Lees hier onze review van Hope Land Hotel Sukhumvit 8 in Bangkok, Thailand
Back To Top