fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Binnenkant van de Chao Phraya River Express boot Bangkok, oranje vlag
Binnenkant van de Chao Phraya River Express boot Bangkok, oranje vlag

Image: ThailandMagazine.com

CHAO PHRAYA RIVER EXPRESS

De Chao Phraya River Express boten varen op de Chao Phraya rivier van Bangkok. Deze boten op de rivier zijn een leuke en handige manier om Bangkok te verkennen. Vanaf het water zie je Bangkok weer van een hele andere kant en het windje zorgt voor een beetje verkoeling! Voor de Thaise bevolking speelt de Chao Phraya een belangrijke rol om goederen te vervoeren of om van huis naar werk of familie te gaan, ook de boeddhistische monniken maken regelmatig gebruik van deze boten. Daarbij is de boot in Bangkok soms de slimste en snelste manier om bij belangrijke plaatsen of attracties te komen. Zoals bijvoorbeeld naar de Wat Arun, China Town, The Grand Palace of Khao San Road en Rambuttri Road. Een ander groot voordeel is dat de Chao Phraya River een pier heeft bij de BTS Sky Train waardoor je de files op de weg kunt vermijden.

Chao Phraya River boot op de rivier van Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Hoe gebruik je de Chao Phraya River Express

Het gebruik van de Chao Phraya River Express is na het lezen van dit artikel eigenlijk heel simpel, dus lees vooral verder! Eenmaal aangekomen op de pier van jouw keuze en de boot is aangemeerd stap je op de boot. Soms moet je op de pier zelf een kaartje kopen maar vaak komt iemand op de boot het geld ophalen. De prijs per rit is vaak een vast bedrag per persoon. Voor de boten met een oranje/gele vlag is de prijs bijvoorbeeld altijd 15 /20 Baht per persoon, ongeacht of je nou één halte of tien haltes met de boot meegaat. Hoe verder je reist hoe voordeliger de trip dus, en het is al zo goedkoop! Je stapt gewoon op en af wanneer jij dat wilt! Zo simpel is dat!

TIP!
We vinden het leuk om gewoon zonder doel op een boot te stappen en te genieten van het leven op en langs de Chao Phraya rivier met de mega hoge en moderene wolkenkrabbers op de achtergrond. Het kost je maar 30 Baht p.p. retour!

Vriendelijke kaart verkoper van de Chao Phraya River boot in Bangkok, ticket 15 Bath voor de boot met oranje vlag.
Boot aangemeerd aan de Chao Phraya Rivier Bangkok, Thailand

Images: ThailandMagazine.com

Gekleurde vlaggen van de Chao Phraya River Express

Alle boten van de Chao Phraya River Express op de Chao Phraya River in Bangkok hebben een eigen vlag/kleur, deze boten hebben allemaal vaste stops. Er zijn 5 verschillende kleuren vlaggen en als je eenmaal weet welke kleur vlag je moet hebben voor je bestemming kan het bijna niet meer mis gaan. In de meeste gevallen zal je voornamelijk gebruik maken van de boot met de oranje vlag. Deze boot stopt ook bij de meeste bekende bezienswaardigheden langs de rivier. Sommige boten zoals die met een gele vlag varen alleen tijdens de spits. De boot zonder vlag (Local Line) stopt bijna overal, maar alleen tijdens de spits. Dit is ook een leuke lijn om minder bekende plekjes van Bangkok te ontdekken! Ook is er een boot speciaal voor toeristen, deze heeft een blauwe vlag.

Boot met oranje vlag:
Prijs: 15 Baht per persoon / per rit
Route: Nonthaburi (N30) – Wat Rajsingkorn (S3)
Beschikbaar: Dagelijks tussen 06.00 – 19.00
Frequentie: 5-20 minuten
(Vaart vaker tijden de spits)

Boot met gele vlag
Prijs: 20 Baht per persoon / per rit
Route: Nonthaburi (N30) – Sathorn (Centre)
Beschikbaar: Maandag t/m Vrijdag tijdens de spits
Ochtend: 06.15 – 08.20
Middag / avond: 16.00 – 20.00
Frequentie: 20-30 minuten

Boot met groene vlag
Prijs:  13 / 20 / 32 Baht p.p./ per rit (afhankelijk van de afstand)
Route: Pakkred (N33) Nonthaburi (N30) – Sathorn (Centre)
Beschikbaar: Maandag  t/m Vrijdag tijdens de spits
Ochtend: 06.10 – 08.10
Middag: 16.05 – 18.05
Frequentie: 15-30 minuten

Boot zonder vlag (Local Line)
Prijs:  9 / 11 / 13 Baht p.p./ per rit (afhankelijk van de afstand)
Route: Nonthaburi (N30) – Sathorn (Centre) -Wat Rajsingkorn (S3)
Beschikbaar: Maandag t/m Vrijdag tijdens de spits
Ochtend: 06.45 – 07.30
Middag: 16.00 – 16.30
Frequentie: Elke 20 minuten

Bezienswaardigheden aan de rivier met pier nummer:

*Je hoeft voor de Wat Arun Tempel niet perse met de toeristenboot mee. Ga met de oranje vlag of grijze boot naar N8 Tha Tien en neem vanaf daar de veerboot naar de Ratchawararam voor Wat Arun, de kosten hiervoor zijn maar een paar Baht extra.

Route kaart van de verschillende lijnen van de Chao-Phraya River Boat Route

Chao Phraya Toeristenboot (blauwe vlag)

De toeristenboot kost ongeveer 40 Baht per trip, medewerkers van deze boten begeleiden je hier graag naartoe als je op de pier aankomt, alles wijst zich dan vanzelf. De boten vertrekken elk half uur. De toeristenboot stopt op alle bestemmingen die voor toeristen interessant kunnen zijn en alle informatie is in het Engels aangegeven. Als je voor het eerst in Bangkok bent kan dit een handige optie zijn. Een dag of avond pas kost 200 Baht p.p. Via de website krijg je korting als je meerdere tickets koopt, maar om voordeel uit je dagpas te halen zal je wel flink wat heen en weer moeten varen. Online tickets moet je eerst omwisselen op Pier Saphan Taksin nabij de BTS of de Maharaj pier. Maak jezelf niet de illusie dat je alle bezienswaardigheden in een dag kunt zien, alleen al in Chinatown kun je met gemak een hele dag verdwalen!

Kortingen en meer informatie over de Blue Flag Chao Phraya Tourist Boat.

Huisjes langs de Chao Phraya Rivier, Bangkok, Thailand

WIST JE DAT?
De letters N en S staan voor “North” en “South”. De Sathorn pier (Saphan Taksin) met de BTS Skytrain verbinding wordt gezien als de centrale pier. Alles boven deze pier wordt aangeduid met de letter N, elke Pier onder de Sathorn pier (Saphan Taksin) krijgt de letter S.

Chao Phraya River, Wat Arun lang de rivier van Bangkok,

Chao Phraya River Express tijdens de spits

Ook tijdens de spits is het goed toeven op het rivier, terwijl half Bangkok vast staat in het verkeer varen de boten redelijk lekker door. Tijdens de spit varen er meer en vaker boten op de rivier, zoals de boten met een oranje en gele vlag. Maar als het druk is op de weg is het ook druk op de boten. Dit betekent dat je mogelijk als haringen in een tonnetje wordt vervoerd, een zitplaats is dan mazzel hebben. Maar je komt in ieder geval vooruit! De toeristenboten met de blauwe vlag zijn tijdens de spits minder druk dan de gewone boten, toeristen hoeven namelijk niet op tijd op werk te zijn, de bofkonten!

LET OP!
Het op en afstappen van de boten moet vrij snel en er is niet altijd een loopplank, als je slecht ter been bent kan dit een probleem zijn. De toeristenboot is dan wellicht een betere optie.

Mensen als haringen in een tonnetje op de Chao Phraya River Boot tijdens de spits

Gratis boten naar shopping malls!

Vanaf Pier Sathorn Taksin (Center) gaan er shuttleboten naar ASIATIQUE The Riverfront en de net geopende ICONSIAM shopping mall, dit is helemaal gratis! Volg vanaf BTS Saphan Taksin de borden naar de Sathorn Pier. Dit is een paar minuten lopen. Bij de pier aangekomen ga je naar links, je ziet daar al borden met ASIATIQUE en ICONSIAM (deze delen dezelfde pier). Op de boten staat met grote letters de bestemming, dus het kan niet misgaan! Misschien moet je even wachten, maar meestal gaat het allemaal vrij vlot. Je bent ongeveer tien minuten onderweg met de boot. Ook vanaf de Si Phraya ferry Pier vertrekken boten naar ICONSIAM. deze ferry ligt naast de Si Phraya Express Pier.

Boot naar ICONSIAM, gratis boten naar shopping Malls, Bangkok

Gratis boten naar hotels

Hotels die vlakbij of aan de Chao Phraya River liggen hebben vaak een shuttle service tussen het hotel en de Sathorn Pier. Vanaf de Sathorn Pier kun je via BTS Sathorn Taksin verder reizen naar bijvoorbeeld het Siam gebied, dé plek voor alle shopping malls en Sky Bars! Mooie Hotels die aan de Chao Phraya liggen en een gratis shuttle service hebben zijn onder andere Anantara Riverside. Mandarin Oriental and The Peninsula. Het Millennium Hilton heeft een shuttle van/naar ASIATIQUE The Riverfront. Het Shangri-La Hotel heeft een gratis shuttle naar de gloednieuwe shopping mall ICONSIAM.

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Terras van het Mandarin Hotel langs de rivier van Bangkok, Thailand

Witte gebouw is Millenium Hilton Bangkok | Image: Isriya Paireepairit (Flickr)

In de omgeving van de Chao Phraya

In de omgeving van de rivier is ontzettend veel te zien en te beleven! We hebben een aantal leuke opties in de buurt voor je verzameld, zoals goed gewaardeerde slaapplekken, restaurants, winkelcentra en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, je bent nu zo dichtbij! We hopen dat dit je bezoek aan Bangkok nog makkelijker en leuker maakt!

De Chao Phraya River Express vaart tussen Nonthaburi en Ratburana, de afstand tussen deze twee lijnen is 21 km. Er zijn momenteel in totaal 28 pieren op de Chao Phraya rivier.
Geopend: Ma t/m Vrijdag van 06.00 – 20:00 (afhankelijk welke boot/vlag) | Weekend 06.00 – 19.00
Toeristenboot: Dagelijks van 09:00 – 20.30| Online dagpas met korting koop je hier: Blauwe vlag boot (toeristenboot)
Email: info@chaoprayaexpressboat.com | http://www.chaophrayaexpressboat.com
Route via BTS: Saphan Taksin

 • River Vibe Restaurant & Bar
  Betaalbaar en met mooi uitzicht over de Chao Phraya rivier vanaf het dakterras, nog relatief onbekend
 • Eat Sight Story
  Dineren met uitzicht op de Wat Arun tijdens zonsondergang, kan het romantischer?
 • Jack’s Bar
  Goed en betaalbaar eten met onbetaalbaar uitzicht over de Chao Phraya rivier
 • Supatra River House
  Heerlijk authentiek Thais eten, super vriendelijke service inclusief uitzicht op de Grand Palace en Wat Arun
 • River Side Dining Anantara
  Keuze uit verschillende uitstekende restaurants en wereldkeukens, hier blijft weinig te wensen over
 • Sheepshank Public House
  Moderne Amerikaanse keuken, met innovatieve mix van lokale smaken, uitzicht over de Chao Phraya en op de Rama VIII brug
 • ASIATIQUE The Riverfront
  Moderne markt aan de oever van de Chao Phraya rivier met ruime keuze uit verschillende soorten restaurants zoals onze favoriet Baan Khanitha
 • Three Sixty Lounge (Millennium Hilton)
  Onvergetelijk uitzicht over de Chao Phraya rivier vanaf het dakterras met heerlijke cocktails en super vriendelijk personeel
 • Sirocco Sky Bar @ Lebua
  Waarschijnlijk de meest bekende sky bar van Bangkok met prachtig uitzicht en sublieme cocktails maar wel heel erg duur..
 • Khao San Road 
  De backpackerstraat van Bangkok, buckets, schorpioenen op een stokje en uitgaan tot in de late uurtjes
 • Rambuttri Road
  Het rustigere en sfeervolle broertje van Khao San met gezellige restaurantjes en barretjes
 • Chaophraya Cruise: Diner buffet en live muziek terwijl je vaart over de prachtige Chao Phraya River
 • Stap gewoon op een van de boten op de Chao Phraya River en laat je verrassen door de bijzondere omgeving!

Nog meer informatie over vervoer in Bangkok:

Lees hier verder over het gebruik van de taxi in Bangkok
Lees hier verder voor meer informatie over de Tuk Tuk, vervoer in Bangkok.
Lees hier verder over de BTS Sky Train in Bangkok

Powered by 12Go Asia system
Back To Top