fbpx
skip to Main Content

WAT PHRA KAEW

De Wat Phra Kaew of Wat Phra Sri Rattana Satsadaram gelegen in het prachtig mooie complex van het koninklijke paleis (Grand Palace) staat midden in het historische centrum van Bangkok. Voor velen Thai is de Wat Phra Kaew de belangrijkste tempel van het land. Onder de toeristen staat deze tempel vaak beter bekend als de Tempel van De Smaragdgroene Boeddha. Internationaal bekend als de Emerald Buddha. Anders dan de naam doet verwachten is de het boeddhabeeld niet van smaragd gemaakt maar van jade.

De Phra Ubosot van de Wat Phra Kaew, tempel van De Smaragdgroene Boeddha op het Grand Palace terrein in Bangkok, Thailand
Image: Nathan A Rodgers (Flickr)

De Emerald Buddha

De Emerald Buddha, afgebeeld in meditatievorm, dateert uit de 15e eeuw na Christus. Het beeld dook voor het eerst op in het jaar 1434 in Chiang Rai (Noord Thailand). De Emerald Buddha is een kleine 66 cm groot maar voor boeddhisten is dit een zeer belangrijk Boeddhabeeld. Alleen de koning van Thailand mag de Emerald Buddha aanraken. Drie keer per jaar, naar aanleiding van de drie seizoenen (regen, zomer en winter) wordt de mantel van de Emerald Boeddha door de koning verwisseld. Een belangrijk ritueel wat geluk en voorspoed moet brengen.

De drie jasjes om De Smaragdgroene Boeddjha in de Wat Phrea Kaew op het Grand Palace terrein in Bangkok ,Thailand
Image: Grand Palace (Website)

HOTELS IN BANGKOK

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

Buitenzijde Centara Grand met verlichting aan bij schemering.

€€€€ | Centara Grand at Central World Hotel

Het dak van de Wat Phra Kaew, tempel van De Smaragdgroene Boeddha op het Grand Palace terrein in Bangkok, Thailand
Image: Professor Richard Mortel (Flickr)

De bouw en omgeving van de Wat Phra Kaew

In 1785 tijdens de verplaatsing van de hoofdstad Thonburi naar Bangkok begon koning Rama I aan de bouw van de Wat Phra Kaew. Bij vele tempels zijn er ook vertrekken voor de monniken gebouwd maar dat is hier niet het geval. Wel staan er diverse prachtige gebouwen op het gebied rondom de tempel van de smaragdgroene Boeddha. De centrale hal (Ubosot) waar de Smaragdgroene Boeddha te vinden is, is de belangrijkste locatie van het complex. Maar bekijk ook zeker de mooie muurschilderingen, de kopie van Angkor Wat (door koning Rama IV gebouwd)  en de reusachtige poortwachters (Yaksi’s).

Wat Phra Kaew Emerald Buddha tempel in Bangkok, Thailand
Image: Jeerasak Kumwong (Flickr)

INFO: WAT PHRA KAEW

ALTERNATIEVE NAAM: Temple of the Emerald Buddha of Wat Phra Sri Rattana Satsadaram
GEOPEND
: Dagelijks van 08:30 – 15:30
TOEGANG: 500 Baht (inclusief bezoek aan de Grand Palace)
ADRES: Na Phralan, Phra Nakon (Grand Palace)
DISTRICT: Rattanakosin (oude centrum)
ROUTE VANAF KHAO SAN ROAD: 14 minuten lopen

Video: Amazing Places on Our Planet (YouTube)
Back To Top