fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Wat Pho liggende Boeddha in Bangkok, Thailand
Wat Pho liggende Boeddha in Bangkok, Thailand

WAT PHO (TEMPEL VAN DE LIGGENDE BOEDDHA)

De Wat Pho (tempel van de Liggende Boeddha / Temple of the Recycling Buddha) in Bangkok is de grootste tempel van Thailand. De tempel zelf stamt uit de 13e eeuw maar zag er toen in die tijd heel anders uit. Pas ergens rond 1830 werd de liggende Boeddha geplaatst in opdracht van Koning Rama III. Het Wat Pho complex bevat meer dan een 1.000 Boeddhabeelden en waarvan de bekendste een liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog is. De Wat Pho is een fascinerende plek om te bezoeken als je in Bangkok bent, veel toeristen doen dit dan ook. Als je de ergste drukte wilt ontwijken zal je zo vroeg als mogelijk moeten gaan. Naast de ligplaats van de liggende Boeddha is dit ook de officiële school waar de welbekende Thaise massage wordt geleerd. Daarnaast is de Wat Pho één van de oudste openbare universiteiten van Thailand. Wat Pho heeft je veel te bieden!

De gigantische liggende Boeddha in de Wat Pho in Bangkok

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

De liggende Boeddha in de Wat Pho tempel

In een immense ruimte vlakbij de Wat Pho waar de liggende Boeddha (in het Thais Phra Buddha Saiys) languit ligt zijn er 108 bronzen schalen waar je een muntje in kan doneren. De 108 schalen vertegenwoordigen het aantal positieve acties van Boeddha waarmee hij de overgang naar het Nirwana (hiernamaals) bereikte. Deze tekens komen ook terug op de voetzolen van de liggende Boeddha en zijn ingelegd met parelmoer. De voeten zijn overigens 3 meter breed en 5 meter hoog. Verder is de liggende Boeddha helemaal bedekt met bladgoud en de ogen met parelmoer. Een juweeltje die liggende Boeddha!

TIP!
Om 08:00 (voor de vroege vogels) kun je een demonstratie van Thaise yoga bekijken in het noordoostelijke deel van Wat Pho.

de grote voeten van de Liggende Boeddha in de Wat Pho Bangkok met allemaal tekens op de onderkant

Het Wat Pho terrein

De liggende Boeddha en de Thaise massageschool liggen in het noordelijk gelegen deel van het tempelcomplex. In het zuidelijke deel vind je diverse woningen voor monniken, een school en een boeddhistisch klooster. In het complex worden ook diverse recepten bewaard van oude en traditionele Thaise medicijnen. Het is mogelijk om een gids te huren die je wegwijs maakt en interessante weetjes over het tempelcomplex van Wat Pho kan vertellen. De kosten hiervan zijn voor twee personen 400 baht.

TIP!
Een massage in Wat Pho kost rond de 250 baht voor 30 minuten en een cursus Thaise massage van 35 uur verdeelt over vijf dagen (van 09:00 tot 16:00) kost ongeveer 9.000 baht. Wil je echt een opleiding volgen dat duurt dit minimaal drie jaar!

Gouden standbeelden van bekende monniken in de Wat Pho Tempel van Bangkok

Ontdek nog veel meer in en rond de Wat Pho!

Rondom de liggende Boeddha zijn diverse prachtige muurschilderingen te bekijken die het leven van Boeddha en zijn volgers afbeelden. Op het hele Wat Pho complex staan meer dan 1.000 Boeddhabeelden waarvan de liggende er maar 1 is. Met een beetje geluk waan je je daar in een oase van rust in vergelijking met de tempel waar de liggende Boeddha ligt want er zijn nog diverse tussenruimtes waar talloze Boeddhabeelden te bewonderen zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de bibliotheek, markante poortwachters en de meditatie- en gebedsruimte met een metershoge gouden Boeddha (zoals hieronder afgebeeld). Wat een geweldige en vooral spirituele plek is de Wat Pho!!

Prachitge muurschilderingen op in de zaal van de gouden Boeddha op het Wat Pho terrein in Bangkok

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Informatie Wat Pho

Alternatieve naam: Temple of the Reclining Buddha of Tempel van de liggende Boeddha
Geopend
: Dagelijks van 08:00 – 18:30
Toegang: 100 baht
Adres: Hoek Thai Wang Road / Sanam Chai Road in Bangkok
District: Phra Nakon
Route vanaf Khao San Road: 26 minuten lopen
Met de Chao Phraya River Express: Local line, blauwe of rode vlag boot naar N8 Tha Tien Pier, daarna nog 300 meter lopen naar Wat Pho / Temple of the Reclining Buddha.

Ontdek nog meer mooie tempels in Bangkok zoals de Wat Pho!

Wat Arun tempel in Bangkok, Thailand
Wat Phra Kaew tempel emerald buddha in Bangkok, Thailand
Wat Saket Golden Mount in Bangkok, Thailand
Back To Top