fbpx
skip to Main Content

WAT PHO (TEMPLE OF THE RECLINING BUDDHA)

De Wat Pho (tempel van de liggende Boeddha / reclining Buddha) in Bangkok is de grootste tempel van Thailand. De tempel zelf stamt uit de 13e eeuw maar zag er toen in die tijd heel anders uit. Pas ergens rond 1830 werd de liggende Boeddha geplaats in opdracht van Koning Rama III. Het Wat Pho complex bevat meer dan een 1.000 Boeddhabeelden en waarvan de bekendste een liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog is. De Wat Pho is een fascinerende plek om te bezoeken als je in Bangkok bent, veel toeristen doen dit dan ook. Als je de ergste drukte wilt ontwijken zal je zo vroeg als mogelijk moeten gaan. Naast de ligplaats van de liggende Boeddha is dit ook de officiële school waar de welbekende Thaise massage wordt geleerd. Daarnaast is de Wat Pho één van de oudste openbare universiteiten van Thailand. Wat Pho heeft je veel te bieden!

Wat Pho liggende Boeddha in Bangkok, Thailand
Image: Karl Baron (Flickr)

De liggende Boeddha bij de Wat Pho

In een immense ruimte vlakbij de Wat Pho waar de liggende Boeddha (in het Thais Phra Buddha Saiys) languit ligt zijn er 108 bronzen schalen waar je een muntje in kan doneren. De 108 schalen vertegenwoordigen het aantal positieve acties van Boeddha waarmee hij de overgang naar het Nirwana (hiernamaals) bereikte. Deze tekens komen ook terug op de voetzolen van de liggende Boeddha en zijn ingelegd met parelmoer. De voeten zijn overigens 3 meter breed en 5 meter hoog. Verder is de liggende Boeddha helemaal bedekt met bladgoud en de ogen met parelmoer. Een juweeltje die liggende Buddha!

TIP!
Om 08:00 (voor de vroege vogels) kun je een demonstratie van Thaise yoga bekijken in het noordoostelijke deel van Wat Pho.

HOTELS IN BANGKOK

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

Buitenzijde Centara Grand met verlichting aan bij schemering.

€€€€ | Centara Grand at Central World Hotel

Wat Pho tempel, liggende Boeddha in Bangkok Thailand
Image: Rasmus Tøgern (Flickr)

De Thaise massage school bij de Wat Pho

De liggende Boeddha en ook de Thaise massage school liggen in het noordelijk gelegen deel van het tempel complex. In het zuidelijke deel vind je diverse woningen voor monniken, een school en een boeddhistisch klooster. In het complex worden ook diverse recepten bewaard van oude en traditionele Thaise medicijnen. Het is mogelijk om een gids te huren die je wegwijs maakt en interessante weetjes over het tempelcomplex van Wat Pho kan vertellen. De kosten hiervan zijn voor twee personen 400 Baht.

TIP!
Een massage in Wat Pho kost rond de 250 Bath voor 30 minuten en een cursus Thaise massage van 35 uur verdeelt over vijf dagen (van 09:00 tot 16:00) kost ongeveer 9.000 Bath. Wil je echt een opleiding volgen dat duurt dit minimaal drie jaar!

Wat Pho in Bangkok Thailand
Image: Changping Wang (Flickr)

Er is nog veel meer te ontdekken in en rond de Wat Pho

Rondom de liggende Boeddha zijn diverse prachtige muurschilderingen te bekijken die het leven van Boeddha en zijn volgers afbeelden. Op het hele Wat Pho complex staan meer dan 1.000 Boeddha beelden waarvan de liggende er maar 1 is. Met een beetje geluk waan je je daar in een oase van rust in vergelijking met de tempel waar de liggende Boeddha ligt want er zijn nog diverse tussenruimtes waar talloze Boeddhabeelden te bewonderen zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de bibliotheek, markante poortwachters en de meditatie- en gebedsruimte met een metershoge gouden Boeddha (zoals hieronder afgebeeld). Wat een geweldige en vooral spirituele plek is de Wat Pho!!

Wat Pho in Bangkok, Thailand
Image: Changping Wang (Flickr)

INFO: WAT PHO

ALTERNATIEVE NAAM: Temple of the Reclining Buddha
GEOPEND
: Dagelijks van 08:00 – 18:30
TOEGANG: 100 Baht
ADRES: Hoek Thai Wang Road / Sanam Chai Road
DISTRICT: Phra Nakon
ROUTE VANAF KHAO SAN ROAD: 26 minuten lopen
Chao Phraya River Express: Local line, blauwe of rode vlag boot naar N8 Tha Tien Pier, daarna nog 300 meter lopen naar Wat Pho/ Temple of the Reclining Buddha.

Video: Lee Claxton (YouTube)
Back To Top