fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Wat Arun tempel in Bangkok, Thailand tijdens zonsondergang
De Wat Arun tempel in Bangkok, Thailand tijdens zonsondergang

WAT ARUN

De betoverende Wat Arun gelegen aan de westelijke oever van de Chao Phraya rivier wordt ook wel de Tempel van de Dageraad genoemd. Deze naam is afgeleid van de Indiase god Aruna die ook de god van de dageraad is. Van Wat Arun zie je de mooiste foto’s voorbij komen. Deze foto’s zijn meestal gemaakt tijdens de zonsondergang (zoals de foto bovenaan) en dit is naar ons idee dan ook het mooiste moment van de dag om deze tempel te gaan bezoeken. De Wat Arun werd gebouwd tijdens de Ayutthaya periode en werd oorspronkelijk Wat Chaeng genoemd. Er was een periode dat de Emerald Buddha hier gehuisvest was maar vandaag de dag vind je de Emerald Buddha in Wat Phra Kaew op het terrein van de Grand Palace.

Wat Arun tempel in Bangkok, Thailand

Het pronkstuk van dit complex is de 82 meter hoge en 234 meter brede ‘prang’ (torenspits) die versierd is met mozaïek van gebroken Chinees porselein en geglazuurde keramische tegels. De versiering van het Chinese porselein is overigens een mooi voorbeeld van recyclen. In de vroege dagen van Bangkok dumpte Chinese schepen het porselein in Bangkok omdat ze dit niet meer nodig hadden. De Chinezen gebruikten het porselein namelijk als ballast voor hun schepen maar bij aankomst is Bangkok was dit overbodig. Er zijn ook vier kleinere ‘prangs’ die de vier winden symboliseren, bovenop de torens staat de God van de Wind op zijn paard afgebeeld ‘Pai’.

TIP!
De Wat Arun staat (2018) helaas alweer een tijdje in de stijgers waardoor je maar een klein gedeelte van trappen mag betreden. Maar als je de kans krijgt en geen hoogtevrees hebt is de klim naar boven zeker de moeite waard! En als de stijgers weer weg zijn natuurlijk.

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

BEKIJK OOK
Ons artikel waarin we een paar hele goede accommodaties aan de Chao Phraya rivier noemen. Maar ook ons artikel over de omgeving van de Chao Phraya rivier kan interessant zijn.

Wat Arun tempel in Bangkok, Thailand

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

De bewakers van de Wat Arun

Wij waren overigens zeer onder de indruk van de ingang van de Wat Arun. Twee bewakers houden hier de wacht en nee het zijn niet van die sullige museumbewakers die je weleens in films ziet. Dit zijn kolossale “portiers” met slagtanden waarmee ze flink kunnen bijten, puntschoenen waarmee ze je een trap tegen je achterste kunnen geven en als het niet anders kan dan komen hun meters lange zwaarden wel van pas…dus houd je vooral aan de geldende kleding voorschriften!

De bewakers van de wat arun

Kledingvoorschriften in Boeddhistische tempels

Wat mag je niet dragen:
– Strakke broeken, zoals leggings
– Kleding met gaten/ rafels
– Alle shirts zonder mouwen, zoals singlets
– Sportkleding
– Korte broek, alleen lange broeken zijn toegestaan

Wat mag je wel dragen:
– Rok die ruim over de knieën valt
– Elk shirt met mouwen die de schouders geheel bedekken
– Lange broeken voor mannen en vrouwen
– Nette slippers of sandalen

De verlichte Wat Arun in het donker vanaf de Chao Phraya Rivier gezien

Alternatieve naam: Temple of Dawn of Wat Chaeng of Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan
Geopend
: Dagelijks van 08:00 – 17:30
Toegang: 50 baht
Adres: 158 Thanon Wang Doem
District: Phra Nakon
Route BTS: Halte Saphan Taksin, uitstappen, neem vervolgens de Chao Phraya River Express Boat
Chao Phraya River Express Boat:
Local line, rode, groene of blauwe vlag naar: Wat Arun Ratcharawaron Pier

Back To Top