fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De Loha Prasat in de verte
De Loha Prasat in de verte

LOHA PRASAT

De Loha Prasat is met zijn metalen kasteel een opvallende verschijning in de skyline van Bangkok. De tempel is 36 meter hoog en bestaat uit 3 niveaus waarvan het onderste niveau 24 torens heeft. De middelste toren bestaat uit 12 niveaus en het bovenste gedeelte bestaat uit een torenspits. Samen symboliseren deze 37 torens de 37 deugden. De begane grond van de Loha Prasat bestaat uit een groot aantal kolommen die de torens ondersteunen en zo een labyrintachtige omgeving creëren. Hierin zijn de kleine meditatie cellen voor de monniken gesitueerd. En helemaal in de top van de Loha Prasat wordt een relikwie van Boeddha bewaard.De Loha Prasat in Bangkok tijdens de schemering van de avond

TIP!
Pak de wenteltrap naar de top van de Loha Prasat. Ga richting de loopbrug waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het gebied waaronder ook op de Wat Saket.

De laatst overgebleven constructie ter wereld in zijn soort

Koning Rama III (Koning Nangklao) gaf in 1846 de opdracht om de Loha Prasat tempel te bouwen vanwege de inspiratie die hij kreeg van twee gelijksoortige gebouwen in India en Sri Lanka. De structuur is zeer bijzonder te noemen en vandaag de dag zelfs uniek in zijn soort. De Loha Prasat is namelijk de laatst overgebleven constructie in zijn soort van de wereld. De soortgelijke tempels uit India en Sri Lanka bestaan namelijk niet meer. Op het tempelcomplex staat ook een standbeeld ter ere van King Rama III.

De Loha Prasat tempel in Bangkok in de nacht uitgelicht

TIP!
Als je toch in de buurt bent, bezoek dan ook de markt achter het tempelcomplex. Deze markt is voornamelijk gericht op amuletten. Veel Thai geloven in de kracht van deze amuletten die volgens hen geluk, rijkdom, succes of bescherming zullen brengen.

Loha Prasat tempel in Bangkok, Thailand

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.comInformatie: Loha Prasat

Ook wel genoemd: Wat Ratchanadda of Wat Ratchanadran Worawihan
Geopend
: Dagelijks van 08:00 – 18:00
Toegang: Gratis, eventueel een donatie bij de ingang
Adres: Maha Chia Road / Bowon Niwet, Bangkok
District: Phra Nakon
Route vanaf Khao San Road: 14 minuten lopen

Back To Top